سید محمد سعادتی گفت: همچنین در سطح ۹۸۰ هکتار از مزارع صیفی و جالیز استان از مالچ استفاده شدهاست که میتواند در افزایش بهرهوری آب و کنترل بیماریها نقش بسزایی داشته باشد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: موضوع مدیریت منابع آبی در کشاورزی قم بسیار اهمیت دارد و در همین رابطه در جریان کشت انواع صیفی و جالیز تلاش کارشناسان و بهرهبرداران این بخش، استفاده از روشهای جدید و کاهش مصرف آب است.
گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.