پویش رئیسی اظهار داشت: با توجه به توسعه الگوی کشت در چهارمحال و بختیاری سطح زیر کشت محصول کدوی آجیلی حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به پیشبینی برداشت یکهزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هر هکتار محصول کدوی آجیلی، افزود: پیشبینی میشود امسال ۱۲۰ تن محصول کدوی آجیلی از این مزارع برداشت شود.
رئیسی اضافه کرد: با کشت محصول کدوی آجیلی یکهزار و ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در استان فراهم شده است.
وی بیان داشت: محصول کدوی آجیلی به صورت بهاره کشت و اواخر شهریور و اوایل مهرماه برداشت میشود.
شهین شیروانی کارشناس زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد گفت: این محصول کم آب بر، دوره کشت کوتاه، نیاز کم آبی، قیمت بالای دانه تولیدی، ارزش اقتصادی بالای محصول، فاسد نشدن و نداشتن دغدغه فروش فوری محصول از مزایای کشت محصول کدوی آجیلی است.
وی افزود: کدوی آجیلی محصول مناسبی برای تناوب زراعی و جایگزینی این محصول در الگوی کشت معرفی میشود.
شیروانی اظهار داشت: محصول کدوی آجیلی به خاطر املاح بالا به عنوان گیاه معجزهگر برای بیماریهای تنفسی، قلبی و عروقی میتواند مصرف شود.
محسن کاووسی معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد گفت: کشت کدوی آجیلی در این شهرستان برای نخستین بار در طرح زراعت سودجان انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۳۷ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان شهرکرد به زیر کشت کدوی آجیلی رفته است، افزود: بیشترین سطح زیرکشت محصول کدوی آجیلی در شهرستان شهرکرد انجام شده است.
کاووسی افزود: یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
وی تصریح کرد: از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
کاووسی ادامه داد: هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند