سید علی موسوی مدنی با بیان اینکه نرخ بازنشستگی پیش از موعد در سالهای اخیر روندی صعودی داشته است،گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۳۳۶ نفر در قم با همراهی تامین اجتماعی استان بازنشسته پیش از موعد در مشاغل سخت و زیانآور شدهاند که این آمار در مدت مشابه سال قبل ۳۰۰ نفر بود.
مدیرکل تامین اجتماعی قم اضافه کرد: مشاغل سخت و زیانآور به کارهایی گفته میشود که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیراستاندارد است و در اثر اشتغال کارگر در آن کار یا آن محل، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی جسمی و روانی در وی ایجاد میشود.
او ادامه داد: نتیجه کار کردن در چنین شرایطی ایجاد بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است؛ البته میتوان با به کارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی صفت سخت و زیانآور آن مشاغل را کاهش داده یا حذف کرد.
موسوی مدنی بیان کرد: بررسی مشاغل سخت و زیانآور و تعیین گروه شغلی، در صلاحیت کمیتههای بدوی و تجدیدنظر استانی مستقر در ادارههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و سیاستگذاری کشوری کارهای سخت و زیانآور و نظارت بر کمیتههای مذکور نیز بر عهده شورایعالی حفاظت فنی است.
مدیرکل تامین اجتماعی قم عنوان کرد: از مزایای این قانون، جهت بیمهشدگان، احتساب یک و نیم سال سابقه بیمهای جهت هر سال سابقه اشتغال و پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت و زیانآور، نیاز نداشتن به شرط سنی معین جهت بهرهمندی از مزایای بازنشستگی و بهرهمندی از مستمری کامل بازنشستگی است.
بر اساس آخرین آمار، سازمان تامین اجتماعی در استان قم ۸۶۵ هزار بیمه شده دارد که حدود ۶۶ هزار نفر از آنها بازنشسته و مستمریبگیر هستند.