تراب محمدی در دیدار سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان و اعضای کانون سنگر سازان بی سنگر با وی گفت: آقای شفیعی از نخبههای سازمان جهادکشاورزی هستند که به مسائل بخش کشاورزی اشراف دارند. بهترین گزینهای هستند که وزیر محترم انتخاب کردند و با همکاری معاونان و مدیران اتفاقات مثبتی را در استان شاهد خواهیم بود.
وی گفت: امیدواریم با به کارگیری افراد متخصص، جوانان و همچنین افراد مجرب زمینه پیشرفت بخش کشاورزی استان را فراهم کرده و انتظارات لازم را برآورده کنید.
وی با اشاره به اهمیت و حساسیت وظایف کارکنان بخش کشاورزی بیان کرد: امنیت غذایی کشور وابسته به وزارت جهادکشاورزی است و بایستی تلاش کنیم امنیت غذایی تقویت شود.
تراب محمدی با بیان اینکه جهاد کشاورزی در تمامی زمینهها موفق عمل کرده است گفت: باید آموزش و ترویج بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا انتقال دانش و استفاده از فناوریهای جدید در بخش کشاورزی صورت گیرد.
وی با اشاره به ظرفیت مراکز تحقیقاتی کشاورزی در استان ادامه داد: با وجود این دانش و فناوری ما باید سعی کنیم ارقام جدید را با آموزش و ترویج به کشاورزان معرفی کنیم تا وابسته به کشورهای دیگر نباشیم. به طور مثال در گندم موسسه تحقیقات دیم ۵۱ گونه گندم جدید را معرفی کرده که با انتقال این گندمها به مزارع میتوانیم از واردات گندم جلوگیری کنیم.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی به مشکل اشتغال فارغ التحصیلان رشتههای کشاورزی و دامپروری نیز اشاره کرد و افزود: باید زمینهای فراهم کنیم تا این فارغ التحصیلان در شغلهای مختلف کشاورزی بتوانند مشغول شوند.
وی با اشاره به خرید تضمینی ۶۰۰ هزار تن گندم در سطح استان آذربایجان شرقی و خرید بذری ۲۵ هزار و ۷۱۰ تن در سال زراعی امسال آن را رکوردی تاریخی در تولید و خرید گندم در استان آذربایجان شرقی دانست و گفت: افزایش ۳۸ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته مرهون تلاش دسته جمعی، مشارکت و انسجام و همدلی همه مدیران و تولید کنندگان این بخش میباشد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بخش کشاورزی استان گفت: هدف اصلی وزارت جهادکشاورزی تامین امنیت غذایی است و برای دستیابی به این هدف با توجه به محدودیت منابع به خصوص منابع آب و خاک ضرورت دارد به ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی توجه شود. تغییر کاربریهای غیرمجاز آسیب جدی برای بخش کشاورزی است و امکان توسعه با این منابع محدود فراهم نیست و در برنامه هفتم توسعه و برنامهای که وزیر محترم ارائه کرده است به ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی تاکید شده است. ارتقای بهره وری نیز نیازمند بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص و مجرب، روشها و فناوریهای جدید و دانش بنیان و انجام کارهای ترویجی است.
شفیعی گفت: ما سعی کردیم فناوری جدید را به بخش کشاورزی استان در زمینه دام، طیور، شیلات، زراعت و باغبانی وارد کنیم و فعالیت حدود ۳۷۵ هکتار گلخانه در استان حاکی از این مسئله است و این گلخانهها به افزایش بهره وری کمک زیادی میکند.
وی گفت: حدود ۷۵ هزار هکتار از اراضی استان آذربایجان شرقی زیر پوشش سیستم آبیاری نوین قرار گرفته است و این سیستمها زیرساخت را تا حدودی آماده کرده است تا در اراضی آبی به بهره برداری بهینه دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید استان ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی و فرآوریهای کشاورزی است بیان کرد: ۸۱۴ واحد فرآوری و بسته بندی در استان فعالیت میکنند. این محصولات شامل ۵۶ درصد زراعت، ۲۴ درصد باغی، ۲۰ درصد دام و طیور و شیلات است.
شفیعی با بیان اینکه رکورد ۱۴ ساله تولید و خرید گندم در استان شکسته شد گفت: یک حرکت بزرگی بود که با طرح جهش تولید در دیمزارها که مورد تاکید مقام معظم رهبری است محقق شد و برای آیین جشن شکرگزاری گندم در استان نیز برنامه ریزی کردیم که در اوایل پاییز این جشن برپا میشود.