علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش روز سهشنبه ۲۷ شهریور در حاشیه مراسم جشن شکوفهها گفت: کمبود فضای آموزشی و کمبود معلم اتفاق تازهای نیست. از زمانی که شخص من تحصیل میکردم کمبود فضای آموزشی، مشکل نظام تعلیم و تربیت کشور بوده اما این کمبودها تامین شده است.
وی افزود: کمبود معلم همیشه بوده و اساسا باید وجود داشته باشد چرا که قرار نیست همه معلمان ما استخدام رسمی آموزش و پرورش باشند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که بسیاری از نیروی مورد نیاز در مدارس کشور توسط معلمین حقالتدریس، اضافه کار معلمین و نیروهای با تجربه بازنشسته تامین میشود، افزود: اما کمبود فضا در کل کشور وجود دارد.
کاظمی نشستن ۳ دانش آموز در یک نیمکت را اتفاقی بدیهی خواند و تاکید کرد: اما تراکم کلاسها با ۳۰ تا ۴۰ دانش آموز متاسفانه وجود دارد و این نیز به دلیل توزیع نامناسب جمعیتی در سطح کشور است. تلاش داریم از همه ظرفیتهای موجود استفاده کرده و این تراکم را در وضعیت متعادلی نگه داریم.
وزیر آموزش و پرورش با ابراز تاسف از کمبود فضای آموزشی در کشور تصریح کرد: سرانه استاندارد فضای آموزشی ۸ متر است و در کشور ما سرانه فضای آموزشی ۳/۵ متر است و این ممکن است در برخی از استانها از این رقم هم کمتر باشد. در تلاش هستیم تا تراز نیروی انسانی و تراز فضای آموزشی را در یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به حد استاندارد برسانیم.
کاظمی گفت: امسال برای حدود ۱ میلیون و پانصد هزار دانش آموز کلاس اولی بیش از ۶ ماه کار شبانه روزی شکل گرفته است. بیش از ۹ میلیون دانش آموز در دوره ابتدایی و ۱۶ میلیون دانش آموز نیز در کل کشور در حال تحصیل هستند.
وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: برای تامین و چاپ کتب آموزشی، تهیه، تامین و تجهیز فضای آموزشی، کلاسبندی، ساماندهی، جذب نیروی انسانی و ... حداقل ۱۶ پروژه خرد با تلاش شبانه روزی همکارانم در حال انجام است تا قطار آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید به حرکت در آید.