حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با مفتی شیخ راویل عینالدین رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه و رئیس شورای مفتیان این کشور دیدار و گفتگو کرد.
در این جلسه، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن ابلاغ سلام رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهوری اسلامی، چهلمین سالگرد تأسیس اداره دینی مسلمانان روسیه و سیامین سالگرد امامت شیخ راویل عینالدین را تبریک گفت و عنوان کرد: بیشک مسیر درستی که طی این سالها طی شده و ادامه خواهد یافت به رشد و تعالی جامعه مسلمانان روسیه کمک خواهد کرد.
ایمانیپور به نقش فعال مفتی روسیه در راه تعمیق دوستیها و اتحاد بین مسلمانان اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون که جهان بیش از هر زمان دیگری نیازمند صلح و گفتگو است انتخاب موضوع «مسیر صلح: گفتگو مبنای همزیستی هماهنگ» برای بیستمین مجمع بینالمللی مسلمانان رویکردی مناسب بهشمار میرود.
وی افزود: برقراری صلح واقعی، امروز ارمغانی برای ملتها و بشریت است بویژه با آنچه اکنون در غزه میگذرد و رنجی که مردم مظلوم فلسطین از جنایات رژیم صهیونیستی میبرند.
ایمانیپور ادامه داد: ما فراموش نمیکنیم شما همواره در خطبههای نماز جمعه روز قدس و در مواقع دیگر حامی ملت فلسطین بودهاید و امیدوار هستیم که این حمایتها در میان تمامی جوامع بشری بویژه مسلمانان برای دفع این ظلم، گسترش پیدا کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نامگذاری سالجاری به عنوان خانواده در روسیه اشاره کرد و گفت: ابتکار روسیه در این باره نشان از هوشمندی است چراکه همه باید تلاش کنند جنگ جهانی که علیه خانواده به راه افتاده پایان پیدا کند و در این راه نقش علما و فرهیختگان بسیار جدی و مهم است.
وی افزود: ما باید در مقابل تهاجم به نهاد خانواده بایستیم و میدانیم شما نیز به عنوان یکی از پیشروان حمایت از خانواده در این راه همراه ما خواهید بود تا بتوانیم یک تلاش مشترک را برای تشکیل ائتلاف منطقهای و جهانی در جهت حمایت از خانواده داشته باشیم.
آماده همکاری مشترک برای صیانت از نهاد خانواده هستیم
شیخ راویل عینالدین نیز ضمن ابلاغ سلام خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی و دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهوری کشورمان، برگزاری انتخابات اخیر ریاستجمهوری در ایران به صورتی باشکوه و آزادانه را تبریک گفت و برای رئیس جمهوری اسلامی ایران آرزوی موفقیت کرد.
وی به نقش بیبدیل رهبر معظم جمهوری اسلامی در نزدیکی روابط ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: سیاستهای خردمندانه ایشان برای گسترش و تعمیق تعاملات دو کشور همچنین اعتباربخشی به جایگاه اسلام و مسلمانان در سراسر جهان برای ما بسیار ارزشمند است.
مفتی روسیه افزود: رهبران ایران و روسیه درک درستی از تغییرات و تحولات در فضای بینالمللی دارند و تلاشهای آنها برای آینده و جهان به دور از یکجانبهگرایی، همچنین اعتلای نقش کشورهای اسلامی در این آینده روشن، ستودنی است.
رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه ضمن ابراز خرسندی از حضور رئیسجمهور ایران در اجلاس آتی سران بریکس، آن را حاوی پیامی برای سایر کشورها در جهت اتحاد و مودت بیش از پیش کشورهای عضو بریکس به عنوان ساختاری در مقابل جهانیگرایی غربی دانست.
شیخ راویل عینالدین به سوابق دیرینه ارتباط و همکاری با افراد و نهادهای دینی و فرهنگی ایران اشاره نمود و اظهار داشت: من شخصا این افتخار را داشتم که طی ۳۵ سال ارتباطات نزدیک و دوستانهای با افراد برجستهای، چون مرحوم آیتالله تسخیری داشته باشم، ایشان نه تنها محبوب مسلمانان روسیه بود بلکه جامعه ارتدوکس نیز به سبب حمایتها و تلاشهای وی در توسعه و تعمیق گفتگوهای دینی همواره از او به نیکی یاد میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباطات نزدیک و تعاملات و همکاریهای ثمربخش با سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی اشاره کرد و گفت: ما همواره ارتباطات نزدیکی با هم داریم و بسیاری از رویدادهای مشترک را با همکاری یکدیگر برگزار میکنیم.
مفتی روسیه ضمن حمایت از پیشنهاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره اقدام مشترک برای صیانت از نهاد خانواده برای تعامل و همکاری در این خصوص اعلام آمادگی کرد.
بنابر اعلام این خبر، محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دعوت مفتی شیخ راویل عینالدین رئیس اداره دینی مسلمانان و شورای مفتیان روسیه جهت شرکت در بیستمین مجمع بینالمللی مسلمانان با عنوان «مسیر صلح: گفتگو مبنای همزیستی هماهنگ» که ۳۱-۳۰ شهریور ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان ۴۸ کشور جهان برگزار میشود، به مسکو سفر کرده است.
شیخ دمیر محیالدینوف معاون شورای مفتیان و رئیس انستیتو اسلامی مسکو، شیخ روشن حضرت عباسف معاون اداره دینی مسلمانان روسیه، حسین دیوسالار دبیر شورای عالی، سید مصطفی حسینی نیشابوری مدیرکل قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز از حاضران در این نشست بودند.