هشتاد کارتن، معادل دویست کیلوگرم تخم مرغ به دلیل شرایط ارگانولپتیک نامناسب در سیرجان از چرخه مصرف حذف و معدوم شد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان گفت: در حاشیه بازدید ادواری و سرزده از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی هشتاد کارتن (معادل دویست کیلوگرم) تخم مرغ به دلیل شرایط ارگانولپتیک نامناسب، شرایط نامناسب نگهداری، فاقد گواهی بهداشتی حمل، فاقد مشخصات تاریخ تولید غیر قابل مصرف تشخیص داده شده و از چرخه مصرف حذف و معدوم شد.

صادقی پور افزود: نظارت بر مواد غذایی با منشاء دامی یکی از رسالت‌های مهم شبکه دامپزشکی شهرستان است و در زمینه تضمین مواد غذایی سالم با جدیت عمل می‌کند و متخلفان با تشکیل پرونده به منظور صدور حکم تحویل مراجع قضایی قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه تخم‌مرغ به دلیل حساسیت بالایی که دارد زود فاسد می‌شود، تصریح کرد: عرضه‌کنندگان این محصول باید در نگهداری و عرضه آن دقت بیشتری داشته باشند و در ادامه به شهروندان توصیه کرد، تخم مرغ‌های دارای آرم معتبر و تاریخ تولید و انقضاء یک ماهه چاپ شده بر پوسته آن را از فروشگاه‌های عرضه تهیه و از خرید تخم مرغ‌های فاقد شناسنامه تولیدی به ویژه تخم مرغ‌های بومی که از سوی دست فروش‌ها و عرضه کنندگان خارج از شبکه صنفی عرضه می‌شود، جداً خودداری و مراتب غیر بهداشتی را با سامانه ۱۵۱۲ ارتباط مردمی دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.

صادقی پور گفت: تخم مرغ مصرفی را تنها از مراکزی که مبادرت به نگهداری تخم مرغ در یخچال می‌نمایند خریداری کنند و بلافاصله پس از خرید، آن را به یخچال منتقل و از خریداری هرگونه تخم مرغ کثیف، شکسته و از شستن آن خودداری کنند؛ زیرا راه ورود میکروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می‌شود. 

وی بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال را دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد عنوان کرد و افزود: مخلوط شدن سفیده و زرده تخم مرغ و یا محتویات دارای بوی تعفن از علائم فساد آن است.

 صادقی پور به مراکز عمده عرضه تخم مرغ توصیه کرد، از حمل محموله فاقد گواهی حمل دامپزشکی و خودروی فاقد سردخانه خودداری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.