همایش ملی ظرفیت‌های اقتصادی اقوام و عشایر ایران‌زمین با حضور فعالان اقتصادی بخش دولتی و خصوصی در شهرکرد برگزار شد.

شهرام زارع رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: بهبود فضای کسب‌وکار در استان از مهم‌ترین اهداف و اولویت‌های بخش خصوصی است.

وی افزود: این اتاق در ۲ سال اخیر برای بهبود فضای کسب‌وکار در استان اقدامات مؤثر و شایسته‌ای شده است.

زارع بیان داشت: هیات نمایندگان و هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای پیش‌بُرد اهداف توسعه‌ای و تقویت فضای کسب‌وکار در استان آمادگی لازم را دارد.

وی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری را سکاندار بخش خصوصی اعلام و تصریح کرد: گروه‌های مختلف برای تقویت حوزه اقتصادی و ارتقای شاخص‌های توسعه‌ای استان بخش خصوصی را همراهی کنند.

هادی صالحی فرماندار فارسان گفت: جشنواره ملی اقوام و عشایر ایران‌زمین در فارسان از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد.

وی تاکید کرد: در دومین جشنواره ملی اقوام و عشایر ایران‌زمین در فارسان سه بخش نمایشگاه با ۱۳۰ غرفه از استان‌های کشور، جشن‌های عمومی به‌منظور افزایش تبادل فرهنگی بین اقوام و عشایر و برگزاری ۱۰ همایش تخصصی عملیاتی شد.

صالحی افزود: دستاورد‌های برگزاری جشنواره ملی اقوام و عشایر ایران‌زمین در فارسان نشان می‌دهد که می‌توان در تنگنا‌های از ظرفیت اقوام و عشایر کشور بهره‌گیری کرد.

وی گفت: در همین راستا دبیرخانه دائمی جشنواره ملی اقوام و عشایر ایران‌زمین در فارسان تشکیل و راه‌اندازی شده است.

صالحی یادآور شد: از ظرفیت‌های برگزاری جشنواره ملی اقوام و عشایر ایران‌زمین در فارسان برای تقویت حوزه اقتصادی فعالیت‌های مرتبط با اقوام و عشایر کشور بهره‌گیری می‌شود.

نوید غریب‌شاهی نماینده عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: عشایر ظرفیت بزرگی برای توسعه در بخش‌های مختلف دارند.

وی به نقش تولیدات و محصولات عشایر در ارتقای شاخص‌های اقتصادی اشاره و تاکید کرد: مناطق گردشگری عشایری، توسعه کشت گیاهان دارویی و پرورش زنبورعسل از مهم‌ترین ظرفیت‌های جامعه عشایری به‌شمار می‌رود.

غریب شاهی اضافه کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری می‌تواند برای برندسازی، تقویت زیرساخت‌های اقتصادی، ایجاد زنجیره‌های تامین و همکاری با سایر بخش‌ها از طریق شبکه‌سازی، زمینه صادرات محصولات، حمایت از راه‌اندازی تعاونی‌ها در جامعه عشایری نقش‌آفرین و حامی باشد.

باسم حمادی نماینده اقوام عشایر عرب گفت: دومین جشنواره اقوام ایران زمین که در شهرستان فارسان برگزار شد به لحاظ کیفیت در سطح بالایی بود که حتی بسیاری از کلان شهر‌ها نیز توانایی برگزار کردن آن را نداشتند.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌های عشایر و اقوام در حوزه گردشگری مغفول مانده و این در حالی است که در ایران اقوام مختلف با شیوه زندگی جذاب و متنوع حضور دارند، ایران رنگین کمانی از خرده فرهنگ‌ها با آداب و رسوم غنی است.

حمادی افزود: آسیب به صنعت گردشگری نشان می‌دهد که سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه عملکرد خوبی نداشته است.

محمود نجفی‌عرب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: یکی از مشکلات حوزه عشایری و صنایع کوچک و متوسط در حوزه فروش است.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری می‌تواند تاسیس شرکت‌هایی برای تقویت حوزه صادرات و فروش محصولات و تولیدات عشایری را در دستور کار قرار دهد.

نجفی‌عرب تصریح کرد: وزیران اختیارات خود در حوزه دولتی را به مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان‌ها واگذار وبدنه ستادی خود را کوچک کنند تا بتوان به شکوفایی دست یافت.

فرج‌الله معماری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان گفت: دولت باید در برنامه‌های خود از اقوام و عشایر کشور حمایت کند.

وی تاکید کرد: زاگرس‌نشینان در انقلاب اسلامی و دوران دفاع‌مقدس حق بزرگی بر گردن نظام جمهوری اسلامی دارند و امیدوارم رییس‌جمهور صدای زاگرس‌نشینان را از شهرکرد بام ایران بشنود.

معماری افزود: عشایر با تمدن و سابقه‌ای چندهزارساله ریشه ایران و جزو شاخص‌های امنیت، توانمندی اقتصادی، پشتوانه فرهنگ کشور هستند.

گفتنی است؛ دومین جشنواره ملی اقوام و عشایر ایران‌زمین از ۲۳ تا ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۳ به میزبانی فارسان در حال برگزاری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار