مسئول برگزاری جشنواره مغ و مشتا گفت: چهارمین جشنواره آیینی مغ و مشتا نمایشی از سبک زندگی مردم میناب است که در بوستان ملت میناب برگزار شد.
علیرضا جعفری افزود: میناب به عنوان قطب فرهنگی، اقتصادی و گردشگری هرمزگان از زمانهای قدیم دارای فرهنگ و آیینهای ویژهای بوده که تاثیر بسزایی در زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، و فرهنگی ساکنان این دیار دارد.
وی گفت: سنت کنگ جوشی در میناب از اواخر مرداد آغاز و تا شهریور ادامه دارد.
جعفری افزود: مغ و مشتا نمایانگر نقش ویژهی نخل در زندگی مردم میناب است، چرا که این مردم درگذشته غذا، مسکن، و بیشتر وسایل مورد استفاده در زندگی روزمره خود را از نخل به دست آوردهاند و این وابستگیها باعث شده آیینها و رسوم خاص به هنگام برداشت و نگهداری و عملآوری این محصول به وجود آید.
مسئول برگزاری جشنواره گفت: مُشتاداری، مُغبُری، کُنگجوشی، شیرهگیری و برگزاری بازیهای بومی و محلی از بخشهای مختلف سومین جشنواره آیینی، سنتی مُغ و مُشتا است.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان میناب هم گفت: سطح زیرکشت نخیلات شهرستان میناب ۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه ۶۰ هزار تن انواع خرما است.
ناصر نورزاده افزود: بیش از ۳۰ رقم خرما در شهرستان میناب وجود دارد که ارقام مرداسنگ، برهی و مجول که از ارقام مرغوب هستند، در حال تجاری سازی است.