نشریه میلیتری ری ویو گزارش داد آمریکا در صدد ارتقای برنامه نسل بعدی OPIR است. برنامهای که طبق آن ابزارهای جدید در مدارهای ژئوسنکرون و قطبی نزدیک به زمین مستقر خواهند شد. آنها نه تنها پرتاب موشک را شناسایی میکنند، بلکه حرکت آنها را نیز دنبال میکنند.
اولین فضاپیمای NGG-۱ به لاکهید مارتین منتقل شد که آزمایشهایی را برای شبیهسازی محیط فضایی انجام خواهد داد. پرتاب فضاپیما به مدار ژئوسنکرون در دسامبر ۲۰۲۵ پیش بینی میشود.
در سال ۲۰۲۰، ۲.۴ میلیارد دلار برای این برنامه اختصاص یافته است و ماهوارهها تا سال ۲۰۲۹ تکمیل میشود.
پیش از این گزارش شده بود که برای مقابله با ماهوارههای چینی و روسی در صورت درگیری احتمالی، ایالات متحده در حال استقرار یک سیستم جنگ الکترونیک زمینی است.
هشدارهای فزاینده مراکز هوا فضای آمریکا در مورد پیشرفتهای چشمگیر فضایی چین، آمریکاییها را به فکر انداخته است. چین توانسته موشک مافوق صوت (هایپرسونیک) را با موفقیت آزمایش کند که قادر است دور زمین را بچرخد و به هدف اصابت کند.
روسیه نیز یک موشک مافوق صوت را از یک کشتی در قطب شمال با موفقیت پرتاب کرد و موجب نگرانی بیشتر آمریکاییها در زمینه پیشرفتهای گسترده پکن و مسکو در زمینه سلاحهای پیشرفته با سرعت مافوق صوت شد.
چین و روسیه مدتیست در آزمایش سلاحهای مافوق صوت و ماهوارههای فضایی موفق عمل کرده اند و همین امر موجب نگرانی شدید مقامات آمریکایی شده است. پنتاگون بارها هشدار داده سرعت بالای چین در ساخت سلاحهای مافوق صوت میتواند امنیت ملی آمریکا را در آیندهای نه چندان دور تهدید کند.