آیتالله لطفالله دژکام در خطبههای نماز جمعه امروز شیراز ضمن تبریک میلاد سرتاسر برکت و سعادت حضرت خاتم الانبیا محمد مصطفی (ص) و میلاد سرتاسر نور و سرور ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام صادق (ع)، گفت: ماه ربیع، ماه مبارکی است و همیشه ربیع المولود آغاز شادیهای متدینین بعد از محرم و صفر بوده است و برنامههای گوناگونی خصوصا ازدواج جوانان در اولویت اول است و همه باید در این راستا تلاش کنند؛ همین دیروز هم در حافظیه هزار جهیزیه برای جوانان قسمت شد و امیدواریم خدا به جیب خیرین برکت دهد و به آنهایی که باعث خیر هستند تا انشاالله زمینه خوشبختی و سعادتمندی نسل جوان ما فراهم شود.
او با اشاره به اینکه مردم باید نعمت عافیت و سلامتی و امنیت را قدر بدانند، افزود: چند روز گذشته در اخبار شنیدید که در انفجارهای بیروت یا لبنان نزدیک به سه هزار نفر مجروح شدند و متاسفانه عده قابل توجهای شهید شدند. هر دوی این نعمت در این اتفاق لطمه خورده است، نعمت سلامت لطمه خورده و دیدید که بیمارستانهای بیروت از ازدحام جمعیت به مشکل خوردند و این لطمه به عافیت و سلامت خورده است و متاسفانه چشم ها، کلیهها و... لطمه خورده است و سلامتی آسیب دیده است. نکته دیگر اینکه امنیت نیز لطمه خورده است و انسان دیگر اطمینان نمیکند گوشی تلفن همراه را به دست بگیرد و دلهره دارد.
امام جمعه شیراز ادامه داد: اولین بحث این است که بالاخره آیا بنا داریم این دو مورد را نعمت فرض کنیم یا خیر؟ اگر نعمت است یعنی خدا داده است. در فرهنگ امروز دنیا این کلمات دارد گم میشود و شما مسلمانان معنای آن را میفهمید ولی در دنیای امروز اینکه بگوییم سلامتی و امنیت را خدا داده است و باید شکر آنها را به جا بیاوریم جملاتی است که معنای زیادی در تمدن اروپایی و آمریکایی ندارد.
آیتالله دژکام با تصریح بر اینکه هر جامعهای امنیت میخواهد، امنیت درون شهرها، امنیت مرزها، امنیت مردم از نظر فضای مجازی با کیست؟ گفت: رهبری فرمود در عرصه فضای مجازی ما حکمرانی نمیکنیم یعنی امنیت بچههای ما در فضا را کسی به عهده نمیگیرد. مسئولیم و باید به فکر بچهها و خانوادهها باشیم. این امنیت را بایستی در همه ابعادش دقت داشته باشیم.
او در خصوص جرم و جنایت صهیونیستی که در لبنان شد، بیان کرد: مردم باید به کمک مسئولان بیایند، چون این کارها را نفوذیها انجام میدهند؛ کسی نگوید به من ارتباط ندارد، چون نفوذیها این غلطها را انجام میدهند، مردم ما همان طور که در جریان ترور آمدند و جلوی تروریستها گرفته شد امروز هم در قضیه نفوذ دستگاههای جاسوسی و اطلاعاتی دشمن باید دقیق و حساس باشند لذا اگر احتمال دادند ممکن است خطری باشد فوری به مسئولان مربوطه گزارش دهند و مسئولین هم با جدیت پیگیری و اقدام کنند و این وظیفه مردم است. اگر در وضعیت امروز دنیا کشوری بخواهد امن باشد مسلما مردم باید پای کار امنیت خود به دستگاههای امنیتی کمک دهند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهارکرد: این مسئله را جدی بگیرید، شما دیدید در برخی کشورها جاسوس موساد را رسما دستگیر کردند و در کشور ما نیز در سالهای قبل بوده ولی اگر کسی بخواهد از این غلطها کند باید بداند ذره بین یک ملت بزرگ او را میبیند و مقابل او میایستند تا نتواند به کشور ضرر برساند.
آیتالله دژکام با بیان اینکه دستگاههای نظامی، انتظامی و امنیتی خاص که اطلاعات باشد باید وظایف خود را در این زمینهها با توکل بر خدا خیلی جدی پیش ببرند، یادآور شد که رهبر معظم انقلاب فرمودند در سالهای اول انقلاب برخی افراد ساده و بازی خورده دشمن میگفتند هواپیمای جنگی به چه درد میخورد که در دولت موقت بودند و از این حرفها زده شد. بعد آمدیم موشک بسازیم برخی از تریبونهای مهمی گفتند موشک به چه درد ما میخورد؟ اگر امروز شما موشک نداشتید نتانیاهو تا وسط تهران را بمباران میکرد و دشمنان از موشک شما میترسند. ما باید برای امنیت خود خرج کنیم وگرنه دشمن وارد میشود.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: دستگاههای نظامی ما با کمال اقتدار باید از عرصه جنگ سایبری تا جنگ زمینی در مرز ابرازهای خود را کاملا به روز کنند و دائما درصدد این باشند که قدرت نظامی خود را تقویت کنند، چون این باعث امنیت ما میشود.
او افزود: الحمدالله کشور ما از کشورهای امن است و شکرگزار خدا هستیم و امیدواریم امنیتمان هر چه بیشتر تقویت شود.
آیتالله دژکام ضمن تبریک هفته دفاع مقدس، بیان کرد: فراموش نکنیم جوانانی حتی روزهای اول جنگ اسلحه انفرادی وجود نداشتند، اما جانشان را سپر کرده و کشور را حفظ کردند. شهدای عزیز ۸ سال دفاع مقدس اگر منتظر میماندند که ابزار جنگ بیاید اصلا جنگ جلو نمیرفت، گفتند هر چه ما ابزار نداریم نیروی انسانی قوی داریم و جبران میکنیم.
خطیب نماز جمعه امروز شیراز گفت: باید قدردان ارتشیان، سپاهیان و بسیجیهایی باشیم که سالیان دراز این زحمت را در جنگ کشیدند. آن روز آنها ایستادند که امروز دشمن از حمله مستقیم به ایران میترسد و میداند دوباره همان جوانها پیدا میشوند و کاری میکنند که در یک عملیات ۳۶ هزار اسیر گرفتیم.
آیتالله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود، اظهارکرد: انشاالله تلاش عزیزان اوقاف برای شفاف سازی مسئله وقف بیشتر شود، چون این شفافسازی هم وقف جدید ایجاد میکند و هم نسبت به وقفهای قدیمی اعتماد در جامعه ایجاد میکند. مسلما اوقاف در سطح کشور خصوصا در استان فارس جای کار بسیاری دارد و امیدواریم همه اوقاف به خدمت مردم بیاید و ثوابش برای واقفان باشد و بهره مندی آن برای عموم مردم ما باشد.
او در خصوص شاخص مومن بودن، اظهارکرد: گاهی در جامعه همه مدعی ایمان هستیم و میگوییم مومن هستیم، علامت مومن بودن چیست تا طبق آن ایمان خود را اندازه گیری کنیم؟ یکی از علائمی که امام صادق (ع) فرموده مومن دارد این است که دائما به اهل و عیالش علم و ادب میرساند. افزایش علم و ادب در خانواده نشانه این است که مدیر خانواده مومن است. کسی که مومن است به خانواده اش علم و ادب را سرایت میدهد و آن را زیاد میکند، اینقدر علم و ادب در خانواده زیاد میشود که همه را بهشتی میکند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس تصریح کرد: محور علم، ادب، آموزش و تربیت خانه و خانواده است. پس آموزش و پروش چه کاره است؟ آموزش و پرورش کمک خانواده میدهد. ما این موضوع را برعکس کردیم و میبینیم مدارس ما از عهده کار بر نمیآیند. اگر خانواده نتواند دیگر در آموزش و پرورش نمیشود. مسئول دانش و ادب فرزند در ابتدا پدر و مادر هستند. معلم کمک به پدر و مادر میدهد، ناظم و مدیر کمک دهنده والدین هستند. اگر این احساس مسئولیت در والدین ضعیف شود و فقط امید به مدرسه داشته باشند مسلم است کار اساسی را نمیشود در مدرسه انجام داد پس محوریت آموزش و پرورش به خانواده بر میگردد.
آیتالله دژکام اظهارکرد: خانواده مهم است و نگذارید خانواده در جامعه متلاشی شود، چون محور است و باید به خانواده و مسئولیت والدین خیلی اهمیت دهیم. پدر و مادر عزیز شما هستید که بچه را سعادتمند و بهشتی میکنید و معلمان کمک کار شما هستند، با این نگاه اگر جلو رویم بار کار بسیار سبکتر میشود.
او در ادامه تاکید کرد: محوریت ادب در دوره اول آموزشی آموزش و پرورش باید مورد تاکید قرار بگیرد و عزیزان ما، مدیران دبستانها، معاونین، معاون تربیتی و معلمها باید مراقب باشند که ادب آموز باشند. اگر ادب را یاد گرفت در سنهای دیگر میتواند عقب ماندگی علمی خود را جبران کند، اما اگر ادب یاد نگرفت دیگر این چوب خشکی میشود که به قول سعدی گفت جز به آتش راست نشود، چوب خشک تحویل جامعه ندهیم.
انتهای پیام/