نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: قرآن کتاب آسمانی برای هدایت ملت، جامعه و زندگانی بشری است و پژوهشکده علم و قرآن دانشگاه فردوسی در عرصههای دانشی در خصوص هشدارهای استظهاری قرآن، تحقیق کند تا اثرات خوبی نیز برجای گذارد.
آیت الله سید احمد علم الهدی افزود: چند سالی است در محافل روشنفکری دینی، موضوع سازش میان دین و علم مطرح میشود اما در مقام تبیین متاسفانه برخی مجامع دچار انحراف شده اند.
وی اضافه کرد: دین از طرف خداوند نازل شده و ما باید علم را با آن مقایسه کنیم و هر مقدار از علم که با دین سازگار است کمال علم محسوب میشود.
امام جمعه مشهد با بیان این که قرآن کتاب هدایت است گفت: تمام آنچه برای هدایت بشر لازم است در قرآن آمده است در این نگاه، دنیا نقش فوقالعاده دارد و آخرت نتیجه دنیاست پس نمیشود گفت قرآن در زندگی دنیوی ساکت است.
علم الهدی همچنین به وجود تضارب افکار در محیطهای علمی و دانشگاهی اشاره کرد و افزود: این موضوع طبیعی است و نباید از آن خسته و ناراحت شد.
معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم نیز در این آیین گفت: قرآن راهنمایی به سوی افقهای نوین علمی و اجتماعی است و هدف غایی باید تربیت "حکیم" به جای "عالم" باشد.
علی اکبر صالحی با اشاره به ضرورت پیوند علم و دین افزود: نتیجه دین بدون علم، جاهلیت عرب میشود، از طرفی قرآن منبع الهام در حوزههای مختلف دانش است و عترت عنوان الگوی علمی و اخلاقی است و ما میتوانیم در این پژوهشکده، انسان "اسوه" تربیت کنیم.
وی ادامه داد: برای اجرای برنامههایی که در این پژوهشکده تعریف شده ارتباطات بین المللی ضروری است زیرا به تنهایی امکان رشد وجود ندارد.
قائم مقام رییس فرهنگستان علوم گفت: در این پژوهشکده هم میتوان از ظرفیت دانشگاه برای امور پژوهشی و هم از ظرفیت پژوهشکده برای دانشگاه استفاده کرد و میطلبد پروژههایی در حوزه علم و اخلاق و محیط زیست تعریف شود.
صالحی بر برگزاری سمینار و کارگاه در این مرکز تاکید کرد و افزود: دادههای دیجیتال و پایگاه اطلاعاتی این حوزه باید قوی شود و این پژوهشکده میتواند مرجع علمی برای قرآن پژوهان شود.
رییس کمیته دایمی علوم و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک)، پروفسور چودری هم که به صورت برخط در این نشست حضور داشت ضمن قدردانی از ایفای نقش موثر جمهوری اسلامی در توسعه علم و فناوری در جهان اسلام، توجه به اشارات قرآن کریم به مباحث علوم طبیعی را بسیار ارزشمند و قابل توجه توصیف کرد.
این عضو هیأت مدیره پژوهشکده علم و قرآن افزود: تدبر و بررسی عالمانه آیات الهی می تواند راهگشای دانشمندان علوم طبیعی و زمینه ساز شکلگیری پژوهشهای بین رشته ای پیشرو باشد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت:پژوهشکده علم و قرآن دانشگاه فردوسی مشهد با هدف ایجاد زمینه توسعه علم و فناوری با اتکای به تعالیم الهی و افزایش انگیزه و شجاعت ورود به پژوهشهای میانرشتهای پیشرو به ویژه در پیوند علوم پایه و فناوری با علوم زیستی برای درک بهتر آیات قرآن کریم راهاندازی شده است.
مسعود میرزایی شهرابی در ادامه با بیان ویژگیهای دانشگاه مطلوب نظام جمهوری اسلامی گفت: اکنون دارا بودن منابع طبیعی، ثروت محسوب نمیشود، بلکه هرچه پیچیدگی علم و دانش و محصولات تولیدی یک کشور بیشتر شود، آن جامعه از ثروت و دوام بالاتری برخوردار است.