حمید نیلی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت پیشکسوت تعزیه کشور و گیلان با صدور پیامی بر ماندگاری نقشآفرینی استاد عزتالله صمصام در هنر آیینی و سنتی تعزیه ایران زمین تأکید کرد.
در بخشی از متن این پیام تسلیت آمده است:
«خبر درگذشت استاد عزت الله صمصام از برجستهترین شخصیتهای تأثیرگذار تعزیه کشور موجب تأثر و تألم این جانب شد. بی شک نقشآفرینی او در هنر موسیقایی آیینی و سنتی و تعزیه ایران زمین در اذهان مردم هنردوست خطه گیلان و کشور عزیزمان ایران خواهد ماند.»
امیرحسین طاهری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در پیامی درگذشت این هنرمند پیشکسوت گیلانی را به خانواده اش و جامعه هنرمندان استان تسلیت گفت.
در بخشهایی از متن این پیام آمده است:
«ایشان پیشکسوت شبیه خوانی، محقق و پژوهشگر اندیشمند و متعهد تعزیه و موسیقی آیینی و سنتی و نویسنده کتاب تعزیه در گیلان بود که هنرش در خدمت به ائمه اطهار (علیهم السلام) و سالار شهیدان بود. این جانب ضمن عرض تسلیت به جامعه هنری، دوستداران و خانواده محترم، برای آن فقید سعید علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.»
یادنامه پیشکسوت تعزیه کشور و گیلان
عزت الله صمصام بزرگی متولد سال ۱۳۲۶ در رشت فرزند عنایتالله صمصام یکی از بزرگترین شخصیتهای تعزیه در ایران و گیلان بود. او از کودکی به سرپرستی پدر وارد تعزیه شد و تا جوانی به این کار ادامه داد. پس از خدمت سربازی به پژوهش در ادبیات تعزیه (شعر آیینی) و موسیقی تعزیه پرداخت. موسیقی تعزیه را نخست از پدر و پس از آن از ابوالقاسم سالاری و محمدحسین دلخوش آموخت. سپس در تهران نزد اسماعیل مهرتاش و در شیراز نزد حسین بیات آموزش موسیقی دید و دوباره نزد اسماعیل مهرتاش بازگشت و به تکمیل آموختههای خود ادامه داد و با اجازه استاد خود به تدریس موسیقی ایران پرداخت.
در آغاز انقلاب اسلامی او کارشناس تعزیه در اداره ارشاد اسلامی رشت شد و در سال ۱۳۷۵ گروه تعزیه سوره را در حوزه هنری گیلان مدیریت کرد. این هنرمند پیشکسوت گیلانی همچنین به تدریس موسیقی سنتی ایران و پژوهش در ردیفهای آوازی در روزهای آخر عمر خود پرداخت.
استاد عزت الله صمصام، پیشکسوت تعزیه کشور و گیلان روز پنجشنبه ۲۹ شهریور ماه در سن ۷۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.