باحضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هدف از راه اندازی این مرکز را آموزش جامع علوم و فناوری هستهای با بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساعت در سال در سطح ملی، منطقهای و بین المللی بیان کرد و گفت: این مرکز شامل زیرساختهای متنوعی همچون رآکتورهای تحقیقاتی، مینیاتوری، آب سنگین صفر قدرت و آب سبک ریز بحرانی و مدارهای آزمون ترمو هیدرولیکی و آزمایشگاههای فیزیک و مهندسی هستهای است.
محمد اسلامی افزود: کارگاههای متنوعی در این مرکز همچون کارگردانی و فیزیک رآکتورهای تحقیقاتی، رادیوگرافی نوترونی، آنالیز به روش فعال سازی نوترونی، حفاظت در برابر اشعه ویژه تاسیسات هستهای و مراکز پزشکی و انواع کدهای هستهای در زمینههای نوترونیک و حوادث در سطح ملی و بینالمللی قابلیت اجرا دارد.
یکی از مهمترین اولویتهای آموزشی مرکز بینالمللی آموزش علوم و فنون هستهای توانمندسازی دانشجویان بورسیه جذب شده در صنعت هستهای براساس آخرین استانداردهای بینالمللی پیش از ورود به صنعت هستهای است.
همچنین ارایه آموزشهای تخصصی به دانشجویان، دانش آموختگان و کارشناسان صنعت هستهای کشور و دیگر کشورها با همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی از دیگر کارکردهای این مرکز خواهد بود.
مرحله دوم این مرکز مربوط به تکمیل برخی آزمایشگاهها زمستان امسال و فاز سوم شامل بهرهبرداری از شبیهساز مقیاسکامل نیروگاه اتمی بوشهر و خوابگاه مرکز نیز نیمه دوم سال ۱۴۰۴ بهرهبرداری خواهد شد.
همچنین باحضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نخستین کارگاه آموزش اندازهگیری متغیرهای ترمو هیدرولیکی با استفاده از مدارهای آزمون و همچنین دوره آموزش محاسبات نوترونیک قلب رآکتور راه اندازی شد.