احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حادثه معدن ذغال سنگ طبس گفت: این حادثه یکی از حوادث بزرگ معدنی در کشور به شمار میرود و دارای گستردگی جغرافیایی است، زیرا کارگران شاغل در معدن از نقاط مختلف کشور بودند. علیالحساب ۲۰۰ میلیون تومان به حساب دادستانی واریز شده که به خانوادههای جانباختگان پرداخت خواهد شد. کارگران بیمه حوادث بودند و به هر خانواده بیش از ۱ میلیارد تومان پرداخت خواهد شد.
وی درباره ضرورت رعایت نکات ایمنی در معادن ذغال سنگ کشور و قصور احتمالی در وقوع این حوادث گفت: ما دو مساله باید را از هم جدا کنیم، یکی خطاهای فردی یا قصورات فردی و دیگری خطاهای سیاستی و فرایندی که در حال تکرار است. در خصوص قصورات فردی این حادثه تاکید داریم که کمیته حقیقت یاب تشکیل شود تا علت حادثه مشخص شود و این پدیده باید به خوبی مورد بررسی قرار بگیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: آنچه که در خصوص حوادث معدنی باید مورد توجه قرار گیرد این است که چرا ما از سال ۱۳۷۶ تا سال ۱۳۹۱ حدود ۳۲ نفر جانباخته داریم ولی از ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۳ بیش از ۱۱۴ نفر در این حوادث جان باخته اند؟
میدری افزود: دلیل این مسأله آن است که به تدریج وارد لایههای زیرین و عمیقتر معادن زغال سنگ شدهایم و معادن زغال سنگ عموماً در لایههای زیرین با گاز متان همراه است ولی اینکه چقدر خطاهای فردی در این حادثه موثر بوده است باید ابعادش مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت: شهر طبس شهر معدنیست و هیچ شهری در ایران به اندازه طبس حجم کارهای معدنی در آن وجود ندارد. جمعیت طبس۴۰ هزار نفر است و ۱۴ هزار کارگر معدن وجود دارد در واقع اقتصاد طبس روی معادن بنا شده است.
وزیر کار با بیان اینکه بعید است از طرف سیستمهای نظارتی ما غفلت صورت گرفته باشد، ادامه داد: نکتهای که وجود دارد این است که معادن زغال سنگ ما عموماً سنتی هستند و در شهر طبس ما از دو معدن بازدید کردیم. یکی معدن سنتی و یکی معدن مکانیزه، اما معدن طبس جزو معادن غیر مکانیزه است و ۱۷۵۰ نفر پرسنل داشته است و دارای سیستمهای تصویر مانیتورینگ نیست.
میدری با اشاره به وجود ۲۰۰ معدن زغال سنگ در کشور گفت: در حال حاضر یکی از معادن مکانیزه است و دلیل عدم مکانیزه این است که برخی معادن به خاطر لایهها و اشکالی که در آنها وجود دارد اصلاً قابل مکانیزه بودن نیست لذا ما برای اینکه حوادث کمتری داشته باشیم، باید ببینیم چگونه میتوانیم مکانیزاسیون را در معادن کشور افزایش بدهیم.
وی در پایان گفت: در وزارت این آمادگی را داریم که هر سه ماه یکبار در خصوص بهبود ایمنی معادن زغال سنگ به ویژه شهر طبس به مردم گزارش دهیم.
هفته پیش در حادثه معدن طبس دوباره ۵۰ کارگر معدن کشته شدند حادثه تلخ دوباره اتفاق افتاده اما عمر این خبر در صدا سیما، خبرگزاری ها و جراید، روی هم رفته حساب کنیم ۲۴ ساعت نقل محافل بود و از عزای عمومی حتی در شهر طبس و اون روبان سیاه گوشه تصویر شبکه ها خبری نبود،
رهبر حماس و رهبر حزبالله کشته شدند و یه ساعت نشده صدا سیما اهل رسانه خبرگزاری ها اون روبان سیاه گوشه تصویر شبکه ها پیدا شد عزای عمومی اعلام شد
خود لبان و چند کشور ديگه ۳ روز عزای عمومی اعلام کردند
ایران ۵ روز!!!!
نمیخام کشته شدن افراد زیر سوال ببرم هر مرگی سخته
فقط از دید بعد تبعیض قائل شدن بهش نگاه میکنم
که چقدر منافع ارجعیت داره به همه چيز
انتشار بدی یا ندی مثل همیشه کارت همین بوده سانسور چی تاثیری رو واقعیت حقیقت که مردم دارند با چشم گوش این تفاوت ها تبعیض قائل شدن ها رو می بینند تاثیری ندارد
۵۰ نفر کارگر به طرز ناگواری و درد آوری کشته شدند حتی برای خود شهر طبس عزای عمومی اعلام نشد!!!!!
لابد اینها آدم، خانواده، زن بچه، فک فامیل ندارند جز انسان ها بشمار نمی آیند!!!
گفته کارگران بیمه حوادث هستند و به هر خانوار بالای یه میلیارد میرسه
منظورش پول بیمه بود از زبون خودش گفته تا اسم رسم و خودی نشون بده
هروقت دست کردی توی جیبت خسارت دادی درسته
حاتم بخشی از کیسه خلیفه که میگن اینه!!
تمام این فاجعه ها مقصر اصلیش دولته......
یک میلیارد که مال بیمه هست و کمتر از نرخ دیه هم هست.
شرم باد ...