مهدی صباغی شهردار قزوین در چهل و پنجمین نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای ایران، بر اهمیت بازآفرینی شهری تاکید کرد و گفت: بازآفرینی شهری طرحی برای کمک به محرومین، نوسازی بافت فرسوده و رفع معضلات تاریخی و فرهنگی در این مناطق است.
شهردار قزوین ادامه داد: برخی آسیبهای اجتماعی در بافتهای فرسوده باعث اتفاقاتی از جمله عدم رشد مردم آن منطقه میشود که در این راستا مدیریت شهری قزوین برای اولین بار در ایران طرح "کلید به کلید" را با هدف بازآفرینی شهری در یکی از مناطق محروم و فرسوده را عملیاتی کرده است.
وی با بیان اینکه ما در شهر قزوین حاشیه نشینی نداریم، اضافه کرد: در حال حاضر دو منطقه بافت فرسوده در قزوین داریم که در موقعیت جغرافیایی مطلوبی واقع شده اند، ولی به دلیل ساخت و سازهای غیرمجاز در اوایل انقلاب شاهد نابسامانی در این مناطق هستیم.
شهردار قزوین گفت: تاکنون ۳۳۰ واحد مسکونی در این بافتها نوسازی شده است و ۳۳۰ واحد دیگر در حال انجام است که در مجموع هزار واحد مسکونی با مشارکت مردم در حال احداث میباشد.
وی ادامه داد: اولین دفترچه بافت تاریخی و بافت فرسوده شهر قزوین تصویب و به ثبت رسید و قابلیت عملیاتی پیدا کرده است و در حال بهره برداری میباشد.
صباغی با اشاره به ظرفیتهای شهر قزوین و مکانهای مذهبی و گردشگری گفت: شهر قزوین وضعیت اجتماعی و ترافیکی مطلوبی دارد.
شهردار قزوین تاکید کرد: امروز بزرگترین افتخار ما این است که از ظرفیتهای شهر در راستای توسعه کهن شهر تاریخی قزوین استفاده کنیم.
صباغی در بخش دیگری از سخنانش گفت: افتخار و سعادت ما این است که دارای مردمی متدین و با تاریخ تمدن دیرینه هستیم.
وی افزود: امروز مفتخریم که علاوه بر سردار حاجی زاده فرمانده هوا فضا سپاه پاسداران که فرزند این منطقه است، محل پرورش شهیدان بابایی، لشکری، رجایی، ابوترابی، حسن پور شهید پرویز و فرماندهان دیگر بودیم و به این مساله میبالیم.
شهردار قزوین گفت: امروز افتخار میکنیم که پشتیبان محور مقاومت و مردم مظلوم غزه، لبنان، یمن و عراق هستیم و ان شا الله به برکت خون شهدا شاهد پیروزی همه مسلمین جهان در دنیا باشیم.
۲۸ شهر قزوین صاحب سند توسعه بازآفرینی هستند
مهدی رجحانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین هم گفت: از یکسال گذشته تاکنون با تدوین برنامههای توسعه محور ۲۸ شهر قزوین صاحب سند توسعه بازآفرینی شدند.
رجحانی افزود: در یک سال گذشته با همکاری شهرداریهای استان قزوین مطالعات بازآفرینی و ضوابط تشویقی آنها انجام شده و امروز تمام شهرهای استان دارای محدوده مشخص بازآفرینی و بافت فرسوده هستند.
وی اضافه کرد: تا قبل از این برای هیچ یک از شهرهای قزوین کارهای مطالعه در حوزه بازآفرینی انجام نشده بود که به عنوان یک آسیب جدی در مسیر توسعه شهرها قرار داشت.
رجحانی بیان کرد: یکی از چالشهای مهم در توسعه شهرها پرداخت جزیرهای و تک بعدی توسعه بوده که نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه آثار مخربی نیز به جای میگذارد.
این مسئول ادامه داد: سیاست گذاریهای مقطعی باعث شده که توسعه به صورت پایدار اتفاق نیافتد و حتی نتایج مطلوبی نداشته باشد، این در حالی است که سیاست گذاریهای توسعه محور باید به صورت کلان دیده شود.
رجحانی عنوان کرد: ضرورت دارد تا تعاملی موثر و مدون بین شهرهای استان به ویژه شهرهای همجوار وجود داشته باشد تا از توسعه جزیرهای و تک بعدی جلوگیری کرد.