محمد باقر قالیباف روز جمعه در سی امین سالگرد تصویب قانون اساسی تاجیکستان گفت: رژیم صهیونیستی باید بداند با حملات هوایی و عملیاتهای ترور نمیتواند شکستهای راهبردی خود را جبران کند و تنها سرعت اضمحلال موجودیت خود را شدت میبخشد.
وی افزود: این رژیم به جای حملات هوایی و کشتن انسانهای بیگناه بهتر است هر چه زودتر مسیر توافق برای آتشبس که حداقل حقوق مردم غزه و لبنان را رعایت میکند را در پیش بگیرد.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: ما روسای مجالس و پارلمانهای کشورها به نمایندگی از مردم خود وظیفه داریم در قبال حرکات خودسرانه و وحشیانه رژیم صهیونیستی در از بین بردن زنان و کودکان و تضییع حقوق اولیه مردم فلسطین واکنش نشان داده و صدای آزادیخواهی و عدالت طلبی آنها باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تاجیکستان و کشور من ایران به واسطه تاریخ و فرهنگ مشترک دارای پیوندهایی فراتر از مرزهای جغرافیایی هستند، اظهار داشت: زبان فارسی که گوهری مشترک میان دو ملت است پایهای برای همدلی فکری و فرهنگی است.
وی افزود: امروز این میراث فرهنگی غنی میتواند به عنوان یک دارایی راهبردی در توسعه رابطه دوجانبه بهویژه عرصههای فرهنگی و علمی و آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.
قالیباف تاکید کرد: همکاریهای دانشگاهی و برگزاری پروژههای مشترک علمی و رویدادهای فرهنگی میتواند بستری برای نوآوری و پیشرفت هر دو کشور را فراهم کند، از دیدگاه اقتصادی تاجیکستان با برخورداری از منابع طبیعی غنی و موقعیت جغرافیایی استراتژیک ظرفیتهای بزرگی برای توسعه دارد.
وی تصریح کرد: ایران با تجربیات خود در حوزههای انرژی، زیرساخت، کشاورزی و صنعت آمده است این ظرفیتها را با همکاری نزدیک و اجرای پروژههای مشترک ارتقاء دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در حالی که برای گرامیداشت این روز خجسته گرد هم آمدهایم که جهان و منطقه ما با چالشها و تهدیدهایی چون یکجانبهگرایی، تجاوز و نقض حاکمیت، استقلال کشورها، تروریسم، افراط گرایی و تغییرات اقلیمی روبرو است؛ اما چالشها و تهدیدات جز با همکاریهای مشترک دوجانبه ، چندجانبه و منطقهای و کنش جمعی موثر و مرتفع نخواهد شد.
وی تاکید کرد: راهبرد جمهوری اسلامی در قبال کشورهای منطقه و همسایگان همواره بر سه اصل حسن همجواری، تنشزدایی و همکاری همه جانبه استوار بوده است، به باور ما راه پیشرفت و سازندگی کشورهای منطقه تنها یکی است و آن همزیستی مسالمت و توسعه همکاریها در همه حوزهها و سطوح است.
قالیباف اظهار داشت: اینجانب به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران امضای پیمان همگرایی پارلمانی برای صلح و توسعه پایدار میان پارلمانهای منطقه را پیشنهاد میدهم، این ابتکار میتواند شامل تشکیل یک شورای مشترک پارلمانی بین کشورهای منطقه با هدف ترویج دیپلماسی چندجانبه و ایجاد ساز و کاری برای گفتوگوهایی میان مجالس کشورها باشد.
وی تصریح کرد: نهاد پارلمان نماینده و تبلور اراده ملتها است و ما به نمایندگی از ملتهای خود از هر نهاد و سازمان بینالمللی که بهدنبال صلح، ثبات و امنیت در منطقه است دعوت به عمل میآوریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این پیمان مسیری به سمت مذاکره با کشورهای منطقه و جهان برای رفع سوءتفاهمات و پیشبرد گفتوگو خواهد بود.
وی گفت: روابط ایران و تاجیکستان طی سالهای اخیر شاهد پیشرفتهای چشمگیری بوده است اما هنوز پتانسیلهای بسیاری برای گسترش و تعمیق همکاریها وجود دارد.