محسن ذبیحی امروز در حاشیه بازدید از طرحهای توزیع نیروی برق استان قزوین اظهار داشت: در پیک بار امسال به دلیل افزایش نیاز مصرف، تداوم موج گرما، استقرار گنبد حرارتی و افزایش مصرف برق شاهد تشدید ناترازیها بودیم و طولانی شدن زمان پیک بار هم بر چالشها افزود.
وی ادامه داد:، چون پیشبینی میشود سال آینده تابستان سختی در پیش داشته باشیم، باید برنامهریزی مدونی برای عبور از پیک تابستان سال آینده صورت گیرد و به همین خاطر پس از عبور از پیک تابستان امسال بلافاصله وارد برنامهریزی سال آینده شدهایم.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر کشور افزود: هوشمندسازی شبکه توزیع شامل کنترل لوازم اندازهگیری، کاهش تلفات شبکه، مدیریت مصرف و تمرکز بر تولید و توزیع از طریق توسعه مولدهای خورشیدی چهار راهبرد اساسی اقدام و عمل در عبور از اوج بار تابستان سال ۱۴۰۴ هستند.
ذبیحی بیان کرد: تحقق این چهار راهبرد و سرفصل اساسی مستلزم اتخاذ تدابیر مؤثر و کارشناسی است. برای رفع ناترازیها مدیریت مصرف برق در تابستان سال آینده حائز اهمیت است و در برنامهریزیها باید به سمت پایش بیشتر مصارف خارج از عرف حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: تولید در توزیع از برنامههایی است که در دستور کار قرار دارد؛ هرچند سازمان ساتبا (سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی) متولی افزایش بهرهوری و مدیریت مصرف است، اما همکاران شرکتهای توزیع هم باید در این زمینه فعالانه در عرصه وارد شده و عمل کنند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر کشور ادامه داد: یکی از راهکارهای مهم عبور از پیک بار، توسعه نیروگاهها و مولدهای خورشیدی است. توسعه نیروگاهها و مولدهای خورشیدی به دلیل خرد بودن و تعدد آنها شاید کار سختی باشد، اما توصیه میشود نگاه ما به تعیین مجری انرژیهای تجدید پذیر در شرکتهای توزیع عمیق و ساختاری باشد و حتماً از ظرفیت مسئولان ارشد استانی استفاده شود.
ذبیحی افزود: امروز که رفع ناترازی در حوزه انرژی مطرح است، یکی از موضوعاتی که دنبال میکنیم، موضوع تولید برق از طریق مولدهای خورشیدی است و بنابراین تأکید داریم با سازماندهی مناسب همه ظرفیتها را به کار گیریم و منابع بانکی هم متمرکز شود و در حوزه خانگی و حمایتی بتوانیم با پیگیری مناسب تسهیلاتی را نیز دریافت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تولید برق در شرکتهای توزیع نیروی برق استانها از شاخصهای ارزیابی عملکرد آنها هم محسوب میشود. باید پیگیر تسهیلات کمبهره برای حوزه کشاورزی از سوی دولت باشیم تا با فرهنگسازی مسیر جدیدی باز کنیم و همافزایی برای مدیریت اوج بار بیشتر شود.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر کشور یادآور شد: شرکت توزیع نیروی برق از طریق جلب مشارکت دستگاههای مختلف میتواند مولدهای خورشیدی را توسعه دهد و با استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی این ظرفیت را فعالتر کند.