عباس رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با بیان اینکه کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت استان به صورت رایگان، خدمات مشاوره تغذیه و تنظیم برنامه غذایی را به مراجعان ارائه میدهند، اظهار کرد: هدف از ارائه این خدمات، اصلاح الگوی تغذیه مراجعان و پیشگیری و کنترل عوامل خطر تغذیهای بیماریهای غیرواگیرِ شایع است.
او با بیان اینکه تغذیه سالم نقش موثری در پیشگیری از بیماریها دارد، افزود: غربالگری تغذیه توسط کارشناسان بهداشتی، مراقبان سلامت و بهورزان در همه مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت انجام میشود و کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت مشاورههای رایگان را به افراد ارجاع شده ارائه میدهند.
رضائیان زاده ادامه داد: کودکان، نوجوانان، مادران باردار و افراد در تمام گروههای سنی از کودک تا سالمند امکان دارد با مشکلات تغذیهای متعددی از جمله اختلال رشد، چاقی، لاغری، دیابت و فشار خون دست و پنجه نرم کنند که اغلب ناشی از الگوهای نامناسب تغذیهای است.
او با اشاره به اینکه در ۶ ماهه نخست امسال، ۵۰ هزار و ۸۷۸ مورد مشاوره تخصصی تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به هم استانیها ارائه شده است، اگفت: در این مدت، ۵ هزار و ۱۷۶ نفر مبتلا به دیابت، ۶ هزار و ۱۸۵ نفر مبتلا به فشار خون و بیش از ۲۶ هزار نفر با مشکل اضافه وزن و چاقی، خدمات مشاوره تغذیه تخصصی را در مراکز جامع سلامت استان دریافت کردهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، ادامه داد: کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۵ هزار و ۸۷۶ مورد مشاوره تخصصی تغذیه برای مادران باردار با وزن گیری نامطلوب و ۷ هزار ۴۶۸ مورد مشاوره برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه در طی ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ ارائه کرده اند.
او برگزاری نشستهای آموزشی را برای ارتقای سطح آگاهی مردم در زمینه تغذیه ضروری دانست و تصریح کرد: در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، ۳ هزار و ۱۵۸ نشست آموزشی تغذیه با حضور ۶۹ هزار ۳۲۷ نفر آموزش گیرنده از سوی کارشناسان تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شده است.