سید محمد موسوی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران گفت: مطالعات حریم و بستر ۴۵۵ کیلومتر از رودخانههای مازندران در قالب هشت قرارداد با شرکتهای مشاور از سال گذشته آغاز شده و در حال انجام است.
او با بیان اینکه تعیین محدوده حریم و بستر رودخانهها یکی از اقدامات ضروری برای پیشگیری از تصرف و خسارتهای ناشی از آن است، افزود: در سال ۱۴۰۲ و امسال با هشت شرکت برای انجام مطالعات حریم و بستر ۲۴ رودخانه مازندران قرارداد امضا شد.
موسوی گفت: انجام خدمات نقشهبرداری و تهیه نقشههای توپوگرافی، مطالعات تعیین حد بستر و حریم، مطالعات بازنگری و ساماندهی رودخانهها در این مطالعات مورد توجه است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران افزود: انجام مطالعات حریم و بستر رودخانهها بر اساس اولویت نقاط حادثهخیز و نزدیک به مناطق مسکونی به منظور پیشگیری از تصرف و تغییر کاربری و کاهش خسارات ناشی از طغیان رودخانهها انجام میشود.
موسوی گفت:رودخانههای استان بر اساس اولویت و ضرورت تثبیت مالکیت به ۶ درجه تقسیم شدند و اولویت با نقاطی است که به مناطق مسکونی نزدیک هستند و احتمال تصرف بستر وجود دارد.
او افزود: مجموع طول رودخانهها در مازندران نزدیک به هفت هزار کیلومتر است که تا کنون از این مقدار نقشهبرداری حدود یکهزار و ۶۰۰ کیلومتر انجام شده و برنامهریزی بر این است که تا پایان امسال این رقم به ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر برسد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران گفت: هدف نهایی این است که برای همه رودخانههای استان به منظور جلوگیری از تصرف سند مالکیت به نام دولت صادر شود تا در این منابع آبی مهم و ارزشمند مازندران شاهد چالشهای ناشی از رعایت نشدن حقوق رودخانهها نباشیم.
مازندران ۱۲۰ رودخانه اصلی و فرعی به طول هفت هزار کیلومتر دارد که دستکم ۲۰ رودخانه از این تعداد رودخانههای بزرگ و اصلی هستند. تلار، تجن، بابلرود، چشمهکیله، سردآبررود، چالوس، نکارود و هراز از جمله مهمترین رودخانههای مازندران هستند.