رئیس تشکیلات خودگران فلسطین گفت: رژیم صهیونیستی با اقدامات خود، منطقه را در آستانه انفجار و گسترش جنگ قرار داده است.

محمود عباس روز پنجشنبه در سخنانی در اجلاس بریکس پلاس در کازان روسیه که با رویکرد ویژه به مسائل خاورمیانه از جمله بحران غزه و لبنان برگزار شد، گفت: یک سال کامل از بزرگترین فاجعه‌ای که ملت فلسطین بعد از روز نکبت با آن روبرو است، گذشت و شاهد ادامه جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطین و تداوم کشتار دسته جمعی و پاکسازی نژادی منطقه غزه هستیم.

وی اظهارداشت: اسرائیل تلاش دارد که غزه را از ساکنان خود خالی کند؛ آنها در شمال غزه، مردم را گرسنه نگه می‌دارند و به آنها تجاوز نظامی انجام می‌دهند و شهرک نشینان اسرائلی هم به اقدامات خود علیه فلسطینیان ادامه می‌دهند.

رئیس تشکیلات خودگران فلسطین گفت: رژیم صهیونیستی با اقدامات خود، منطقه را در آستانه انفجار و گسترش جنگ قرار داده است.

وی ادامه داد: رژیم اسرائیل تصمیم گرفته است که مقر اصلی آنروا که مأموریت رسیدگی به پناهندگان را دارد را تعطیل کند، نیاز است که جامعه بین المللی این اقدام تل آویو را محکوم کند تا این رژیم از تصمیم خود عقب نشینی کند.

عباس اظهار داشت: نیاز است که به شکل فوری، قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس فوری و فراهم کردن زمینه کمک انساندوستانه و عقب نشینی اسرائیل از نوار غزه به تصویب برسد و بر اساس آن، دولت فلسطین مسئولیت بازگرداندن آوارگان به غزه را برعهده داشته باشد.

وی با اشاره به تلاش بریکس برای تحقق جهانی عادلانه گفت: امروز نیازمند اهدای عدالت به فلسطین هستیم و این آزمایش مهمی بعد از گذشت ۷۶ سال از روز نکبت و درد و رنج مردم فلسطین است. زمان آن فرارسیده است که این ظلم به پایان برسد و اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی به پایان برسد.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین افزود:‌اتنظار است که قطعنامه تصویب شده در مجمع عمومی سازمان ملل و حکم دادگاه لاهه عملیاتی شود و حضور غیرقانونی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین پایان یابد.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود که طرف‌های فعال در عرصه بین الملل کنفرانس صلح برگزار کنند و ما به کشور‌های بریکس در این زمینه تکیه می‌کنیم چرا که این گروه، نقش مهمی برای ایجاد صلح و امنیت دارد.

عباس در بخش آغازین سخنان خود به جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات به خاطر پیوستن به گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ میلادی تبریک گفت و اظهار داشت: این موضوع نشان می‌دهد که نقش گروه بریکس روز بروز در حال ارتقا است و امیدواریم که درخواست عضویت فلسطین در گروه بریکس نیز بررسی شود.

وی تصریح کرد: تحول بزرگی که گروه بریکس در آن شاهد است و کشور‌های زیادی تمایل به عضویت دارند، نشان دهنده این است که ما نیازمند نظام جهانی متوازن‌تر و عادلانه‌تر هستیم. به خصوص که شاهد هستیم موسسات نظام بین المللی کنونی برای حل و فصل بحران‌های کنونی جهان توان خود را از دست داده اند.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با بیان اینکه به اصول بریکس کاملا پایبند هستیم، گفت: این اصول که مبتنی بر عدالت و رفاه مشترک است. آرمان‌های ملت فلسطین را محقق می‌کند.

وی در ادامه از اظهارات سران کشور‌های شرکت کننده در این اجلاس در حمایت از فلسطین تشکر کرد.

یک روز پس از برگزاری شانزدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس و تعیین خط مشی و رویکرد‌های این گروه، سران و مقامات ارشد کشور‌های دوست بریکس روز پنجشنبه سوم آبان ۱۴۰۳ به جمع آنها پیوستند تا درباره ساخت مشترک دنیای بهتر و عادلانه‌تر شدن مناسبات بین المللی گفتگو کنند.

 مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که به دعوت رئیس‌جمهور روسیه و برای نخستین بار به عنوان عضو رسمی بریکس در این اجلاس شرکت کرده است، به همراه رؤسای هشت کشور دیگر عضو بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی در نشست بریکس پلاس حضور یافته است.

به گفته مقامات میزبان، علاوه بر ۹ کشور عضو بریکس، نمایندگان ۲۷ کشور دیگر نیز که علاقه‌مند به توسعه همکاری با گروه بریکس هستند، در نشست بریکس پلاس شرکت کرده‌اند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار