سید امیر مرتضوی روز پنجشنبه در سفر یک روزه به استان البرز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مبارزه با فساد در حوزه جرایم اقتصادی یکی از ماموریتهای محوله است که به صورت ویژه در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی برای شناسایی گلوگاههای فساد اقدامات گسترده انجام شده و ۱۲ اصل انتخاب شد تا به دستگاهها ابلاغ شود تا بتوان فساد اداری را به حداقل رساند.
مرتضوی افزود: هوشمندسازی و شایسته سالاری از اصول ۱۲ گانه است و قوه قضائیه برای مبارزه با فساد تکلیف کرده و درون این مجموعه مقابله با انواع فساد اعم از اقتصادی پر رنگتر است.
وی بیان کرد: وقتی اشتغال ایجاد شد باید مورد حمایت قرار گیرد و رسیدگی به تخلفات به صورت جدی در دستور کار است تا واحد تولیدی تعطیل نشده و کارگران بیکار نشوند.
وی در خصوص اقدامات کاهش طلاق و استحکام خانوادهها گفت: یکی از ارکان مهم دستگاه قضایی توجه به اصول و انسجام خانواده است چراکه اصلیترین پایگاه اجتماعی است.
وی افزود: با اقدامات انجام شده مقرر شد که برای طلاق توافقی حضور در مراکز مشاوره اجباری باشد و از ادارات، هیاتهای مذهبی، حوزههای علمیه نیز برای مشارکت در کاهش طلاق کمک گرفته شده است.
مرتضوی بیان کرد که اکنون دفاتر حمایت از خانواده به ویژه زنان و کودکان در کشور فعال است و مراکز ملاقات کودک و والدین در خارج از کلانتری و با حضور مشاور انجام شده تا تا زمینه سازش فراهم شود.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضایی یادآور شد که امروز با حضور در مرکز مشاوره البرز با صرف نظر از طلاق، زمینه سازش ۲ خانواده ایجاد شد و با اقدامات موثر مسئولان قضایی البرز در حال حاضر میانگین سازش در البرز به ۲۸ درصد رسیده است.
مرتضوی افزود: قوه قضائیه به دنبال ریشه یابی مشکلات است، زیرا افزایش پروندهها ثمره بی توجهی به این موضوع است و مدیران باید در برابر ترک فعلها پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه ساماندهی اتباع بیگانه مجاز و غیرمجاز در دستور کار قرار گرفته و دستگاهها در این زمینه وظایفی دارند ادامه داد: این دستگاهها باید آن را عملیاتی کرده و پاسخگو باشند؛ چرا که یک دستگاه به تنهائی نمیتواند یک ماموریت را انجام دهد و باید اتباع را شناسائی و با روشهای تعریف شده زمینه طرد آنها را از کشور فراهم کرد که مدیریت آن با دولت و وزارت کشور است.
وی در خصوص فعالیت سامانه سجام یادآورشد که اکنون ۱۸۱ هزار نفر عضو این سامانه بوده و دیده بانان مردمی پیشگیری از وقوع جرم هستند و در حال حاضر ۱۳۰ هزار گزارش رصد و پایش شده است.
وی گفت: اکنون طرحهای پیشگیرانه در زمینه مشروبات الکلی نیز در حال اجرااست و متخلفان نیز برخورد میشود چرا که مشروبات الکلی خط قرمز قوه قضایی است و با علت و معلول مقابله میشود.
مرتضوی اظهار کرد: طی آمار ارائه شده از استان البرز، این استان در کاهش سرقت و خروج اتباع غیرمجاز دررتبه خوبی قرار دارد و طی جلساتی که امروز با رییس دادگستری انجام شد مقررشده که استان البرز در اجرای ۲ مقوله کاهش تصادفات و ارتقای آگاهیهای عمومی به صورت پایلوت کشوری قرار گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز نیز در این جلسه درخصوص اقدامات انجام شده در کاهش طلاق گفت: امسال یکی از برنامههای اجرا شده توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز، کاهش ۲۱ درصدی و سازش در پروندههای طلاق توافقی و یکطرفـه بوده است.
فرید نجف نیا بیان کرد: برنامههای متعدد به منظور توسعه و تقویت خدمات کمی و کیفی مشاورهای به زوجین متقاضی طلاق و ارائه مشاوره به سه هزارو ۴۷۱ زوج متقاضی طلاق مراکز مشاوره خانواده در سه شهرستان تابعه استان البرز اجرا شده است.
وی برگزاری ۶ هزارو ۳۵۰ جلسه خدمات مشاورهای برای زوجین متقاضی طلاق، ارائه خدمات غربالگری در سامانه تصمیم به یک هزارو ۷۲۰ زوج مراجعه کننده به مراکز مشاوره را از دیگر اقدامات این معاونت ذکر کرد.
نجف نیا از راهاندازی ۲ مرکز مشاوره خصوصی پیش از طلاق در شهرستانهای فردیس و ساوجبلاغ با مجوز مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه خبر داد و گفت: امسال ۷۲ کارگاه آموزشی سبک زندگی برای ۶۴۸ نفر از متقاضیان طلاق برگزار شده است.
وی افزود: در این معاونت تلاش میکنیم با توجیه، هشدار دادن، آگاهیبخشی، ارتقای دانش حقوقی و گسترش فرهنگ پیشگیری، کاهش گمنامی و برهم زدن محیط و موقعیتهای وقوع جرم، فرصتهای ارتکاب جرم را از مجرم سلب کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز با تأکید کرد: اصحاب خبر و رسانه میتوانند با اطلاع رسانی و فرهنگسازی در پیشگیری از جرایم گامهای مؤثری بردارند.
به گزارش ایرنا، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در سفر به استان البرز از دستاوردهای دادگستری این استان در حوزه پیشگیری بازدید و در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفت.
مرتضوی همچنین در محل برگزاری «آزمون مشاوران املاک استان البرز» در سالن اجتماعات شهید نعمتیها حضور یافت و در جریان کیفیت برگزاری آزمون توسط اتحادیه املاک استان در قرار گرفت و بر تشکیل بانک اطلاعات از سئوالات آزمونها تاکید کرد.
وی گفت:: ایجاد این بانک سئوالات بر اساس آزمونهای برگزار شده در استانهای مختلف کشور میتواند به انسجام بخشی، استانداردسازی و عدالت در آزمونهای مختلف این حوزه کمک کند.
وی در بازدید از مرکز «مشاوره حامی» که مختص ارائه مشاوره پیش از طلاق در استان البرز است بر لزوم حمایت از این مرکز و تقویت آن تاکید کرد و پیشنهاد داد نمایشگاه والدین از کودکان جدا شده و برای کودکان محتوای خاص تهیه و در اختیار آنها قرار گیرد.