فریده جعفری مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانغربی با اشاره به اینکه بیش از ۶۶ هزار بیمار صعب العلاج در استان نشاندار شدند، گفت: در این راستا ۶۴۸ میلیارد تومان برای کمک در هزینههای درمانی بیمهشدگان در سرفصل خدمات بستری، سرپایی، خسارت متفرقه و خارج از ضوابط پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: همچنین داروهای غیر بیمهای موجود در فهرست دارویی رسمی کشور و همچنین داروهای تک نسخهای خارج از فهرست رسمی که مورد تأیید معاونت غذا و دارو هستند بر اساس تجویز پزشک معالج و پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت مورد حمایت پوشش صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج قرار گرفته است.
جفعری با اشاره به پوشش بیمهای مادران باردار شیرده و فرزندان زیر ۵ سال، افزود: بر اساس دستورالعملهای اجرایی سازمان متبوع زنان باردار و مادران شیرده و همچنین کودکان زیر ۵ سال آنها بدون رعایت شرط خانوار زیر پوشش سازمان بیمه سلامت قرار میگیرند و نوزادان تازه متولد شده با استفاده از بیمه نامه والدین تا یک ماه میتوانند از خدمات بیمهای بهرهمند شوند که در این راستا بالغ بر ۲۷۸ هزار نفر از افراد با شرایط مذکور در سطح استان زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
وی ادامه داد: برای تسهیل در دسترسی بیمه شدگان بیمه سلامت در خصوص خدمات ناباروری هم گفت: بیمه سلامت استان با دو مرکز ارائه خدمات تخصصی درمان ناباروری سطح ۳ در ارومیه، دو مرکز تخصصی خدمات درمان ناباروری سطح ۲ در شهرستانهای خوی و میاندوآب، ۶۸ مطب پزشک متخصص و فوق تخصص زنان و زایمان و ۳۲ دفتر کار مامایی در سطح استان انعقاد قرارداد دارد.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانغربی اضافه کرد: از ابتدای تعهد خدمات تخصص ناباروری هزینهای بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان به مراکز درمان طرف قرارداد و بیمه شدگان در استان پرداخت شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز افزود: در راستای اجرای طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع ۲٠۳ هزار و ۶۵۰ نفر از بیمه شدگان به ۱۷۳ پزشک همکار طرح منتسب شدند.
جعفری گفت: بیمه شدگان منتسب از مزایای پرداخت فرانشیز کمتر (۱۳٠ هزار ریال) در مراجعه به پزشکان خانواده و مشمول کاهش فرانشیز (۵ درصد تعرفه دولتی) در بخش بستری در قالب رعایت نظام ارجاع بهرهمند میشود.
وی گفت: انجام ویزیت پایه برای ۱۴۴ هزار و ۵۹۷ نفر بیمه شده منتسب (۶۹ درصد جمعیت منتسب) و شناسایی و نشاندار کردن هفت هزار و ۴۳۵ بیمار مبتلا به پرفشاری خون و دیابت و همچنین ثبت نشان برای مادران باردار در سامانه نسخه الکترونیک توسط پزشکان همکار طرح از مزایای انجام طرح مذکور است.