سردار رضا بنی اسدی فر با اشاره به اینکه یگان حفاظت امور اراضی استان قزوین برای نخستین مرتبه در کشور از هوش مصنوعی برای شناسایی تغییرکاربری اراضی و حفظ و حراست از زمینهای کشاورزی استفاده کرده است، تأکید کرد: یگان حفاظت امور اراضی استان قزوین با همکاری سازمان امور اراضی کشور و استانداری قزوین در ۶ ماه نخست سال جاری به صورت پایلوت و برای اولین مرتبه در کشور از ظرفیت بخش خصوصی و تجهیزات نوین پهبادی برای شناسایی تغییر کاربریها استفاده کرده و این امر باعث رشد ۲۰۰ درصدی میزان شناساییها شده است.
در همین راستا، ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی قزوین ظرف مدت ۲۰ دقیقه پایش و رصد میشود در صورتیکه اگر از روش سنتی گشت زنی استفاده میشد شناسایی این محدوده سه تا پنج روز، زمان نیاز به پایش میدانی داشت، از این رو استفاده از تکنولوژیهای روز و هوش مصنوعی در کاهش استهلاک، هزینه و استفاده از نیروی انسانی موثر بوده و بهرهوری و سرعت کار را نیز تا حد زیادی افزایش داده و شناسایی دقیقتر و مستندتری را به همراه دارد.
فرمانده یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا گفت: ۱۴۰۵ مورد تغییر کاربری در اراضی کشاورزی استان قزوین از ابتدای سال جاری تاکنون مورد شناسایی قرار گرفته است.
به گفته وی، از اراضی غیرمجاز استان قزوین، ۸۷۶ مورد تخلف محرز تشخیص داده شده که بلافاصله پس از شناسایی براساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی نسبت به تخریب و قلع و قمع بناهای ساخته شده اقدام شده است. برای ۲۱ تغییر کاربری نیز در راستای بازپس گیری اراضی کشاورزی و بازگشت آن به حالت اولیه، پرونده قضایی تشکیل و در نهایت نیز منجر به صدور رأی قطعی قضایی و تخریب ساخت و ساز سازههای غیرمجاز شد.
این مقام ارشد انتظامی گفت: برای مابقی اراضی تغییر کاربریهای غیرمجاز شناسایی شده نیز با توجه به اینکه امکان تخریب آن وجود نداشت برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده که در حال رسیدگی است و به محض صدور حکم، اعمال قانونی صورت میگیرد.
فرمانده یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا یادآور شد: به منظور رصد هرچه بهتر اراضی کشاورزی کشور و در راستای حفظ و صیانت از کاربری زمین، پایش و رصد از طریق تصاویر ماهوارهای و تصاویر هوایی نیز صورت میگیرد و گشتهای میدانی با حضور مأموران یگان حفاظت همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت حفظ کاربری اراضی کشاوری در تأمین امنیت غذایی از هموطنان میخواهیم تا قبل از هرگونه اقدام به تغییر کاربری اراضی کشاورزی نسبت به درخواست مجوز و استعلامهای مربوطه اقدام کرده و از ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی خودداری کنند، تا از اتلاف هزینه و انرژی و نابودی زمینهای کشاورزی جلوگیری به عمل آید.
براساس گزارش سایت پلیس، این مقام ارشد انتظامی با اشاره به رشد ۲۰۰ درصدی میزان شناساییها در پایان خاطر نشان کرد: حفظ کاربری اراضی و توسعه کشاورزی رابطه مستقیمی با سفره مردم و تأمین امنیت غذایی جامعه دارد و امروز صیانت از اراضی کشاورزی باید در اولویت همه برنامهها قرار گیرد.