مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران برای مبارزه پاییزه با آفات و بیماری ها‌ی باغات سیاه ریشه اطلاعیه‌ای منتشر کرد.

مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران نظر به اهمیت مبارزه پاییزه درکاهش جمعیت عوامل خسارتزای باغات هسته دار و دانه دار کمیته پیش آگاهی و شبکه مراقبت آفات و بیماری‌های درختان میوه استان توجه باغداران را به نکات زیر جلب می‌نماید:

۱- زمان مناسب مبارزه پاییزه با آفات و عوامل بیماری زای باغات سیاه ریشه بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه، تنوع ارقام کشت شده و با بررسی‌های میدانی و نظرکارشناسی، بعد از ریزش بیش از ۷۰ درصد برگ‌ها از اواسط تا اواخر پاییز اعلام می‌گردد.

۲- باغداران محترم بمنظور مدیریت و کنترل مناسب آفات، با مشاوره گرفتن از کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه پزشکی بر‌حسب توصیه‌های فنی و دریافت نسخه گیاه پزشکی، اقدام به انجام عملیات مبارزه پاییزه نمایند.

۳- بیماری‌های رایج درختان سیاه ریشه در طی فصل رشد عبارتند از: بیماری لکه غربالی، لب شتری (پیچیدگی برگ هلو)، شانکر باکتریایی درختان هسته دار، لکه سیاه درختان دانه دار (سیب، گلابی)، آنتراکنوز و بلایت باکتریایی سرشاخه و پوسیدگی مغز گردو ... و آفات مهم در باغات سیاه ریشه شامل: آفت سپردار سفید توت، مگس میوه مدیترانه‌ای، شته‌ها، مگس گیلاس، کرم آلو، کرم سیب، زنبور گوجه و آلو، .. می‌باشد.

۵- عملیات کنترل پائیزه با استفاده از روش مبارزه تلفیقی بشرح زیر توصیه می‌گردد:

الف- مبارزه زراعی: نسبت به شخم سطحی و پا بیل کردن سایه انداز درختان بمنظور مدفون کردن برگ‌های آلوده ریخته شده در قسمت آبچک و نیز حذف علف‌های هرز چند ساله اقدام گردد.

ب- مبارزه مکانیکی: برای مدیریت وکنترل آفت سپردار سفید توت نسبت به پاک نمودن تنه و شاخه‌های آلوده با گونی یا اسکاچ نرم و نیزجمع آوری و دفن برگ‌ها و میوه‌های ریخته شده پای درختان بمنظور قطع چرخه زمستان گذران عامل بیماری در باغ اقدام شود.

ج- روغن پاشی تنه و سرشاخه‌های اصلی در درختان با شدت آلودگی زیاد به آفت سپردار سفید توت در این مرحله برای درختانی نظیر هلو، شلیل، کیوی، گردو و نیز سایر درختان میزبان این آفت مانند توت، بید و... پس از انجام مبارزه مکانیکی با دوز ۲ درصد توصیه می‌گردد.

د- مبارزه شیمیایی علیه بیماری‌های درختان سیاه‌ریشه با استفاده از ترکیبات مسی نظیرترکیبات بردو به میزان یک الی یک ونیم درصد و یا سم اکسی کلرور مس به نسبت سه در هزار با استفاده از سمپاش‌های مناسب و محلول پاشی بصورت مه پاشی یکنواخت توصیه می‌گردد.

۶- تاکید می‌گردد به منظور پیشگیری از اثرات سوء اختلاط ترکیبات مسی با روغن امولسیون شونده از اختلاط ترکیبات یاد شده خودداری و حداقل فاصله یک هفته‌ای بین مصرف روغن امولسیون شونده و ترکیبات مسی رعایت شود.

۷- آگاهی از اطلاعات هواشناسی منطقه و اطمینان از عدم بارندگی حداقل بمدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت بعد از عملیات سمپاشی بسیار مهم می‌باشد.

۸-رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از ماسک، لباس مخصوص، دستکش و عدم خوردن و آشامیدن ومصرف دخانیات در زمان سمپاشی و شستشوی دست و صورت پس از سمپاشی با آب و صابون الزامی است.

*کارشناسان حفظ نباتات مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها و کلینیک‌های گیاه پزشکی آماده ارائه راهنمائی‌های لازم به باغداران گرامی می‌باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.