فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان از شناسایی دامگاه صیادان غیرمجاز در قهاوند در روز گذشته خبر داد.

رضا دانش‌پژوه گفت: روز گذشته یکی از اکیپ‌های یگان حفاظت محیط زیست استان موفق شد در اراضی یکی از روستا‌های بخش قهاوند شهرستان همدان دامگاه صیادان غیرمجاز را شناسایی کند که در همین رابطه یک صیاد متخلف دستگیر و تخلف وی صورتجلسه و برای سیر مراحل قانونی به مقامات قضایی تحویل داده شد.
او گفت: در سال‌جاری و طی ماه‌های اخیر اکیپ‌های یگان حفاظت محیط زیست در سطح استان به ویژه در دشت‌های مسطح و غیرقابل کشت به منظور جلوگیری از صید پرندگان شکاری به صورت مستمر اقدام به گشت‌زنی و پایش زیستگاه‌های حیات وحش دارند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به اینکه در استان همدان به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی زیست و جوجه آوری بسیاری از پرندگان شکاری از جمله تیره شاهین سانان فراهم شده و گونه‌هایی از این تیره از قبیل بالابان، شاهین، لیل و دلیجه در دشت‌های استان آشیانه‌سازی و تولید مثل می‌کنند، گفت: علاوه بر آن دشت‌های استان همدان در طی شهریور و مهر پذیرای گونه‌های مهاجر پرندگان شکاری، چون بالابان و شاهین بوده که از آسیای میانه و مناطق شمالی کشور به استان همدان وارد شده و پس از شروع فصل سرما و از اواسط پاییز استان را ترک و به مناطق جنوبی مهاجرت دارند.

دانش‌پژوه گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۳ جرائم ضرر و زیان حیات وحش به‌روزرسانی شده و با هدف افزایش قدرت بازدارندگی قوانین مبالغ ضرر و زیان شکار و صید گونه‌های حیات وحش از جمله پرندگان شکاری به نحو چشمگیری افزایش یافته است.

او گفت: در حال حاضر به ازای صید یک بهله شاهین یا بالابان، صیاد علاوه بر جرائم کیفری عمل مجرمانه خود، به پرداخت افزون بر هفت میلیارد و ۸۹۵ میلیون ریال بابت ضرر و زیان وارده به سازمان حفاظت محیط زیست جریمه نقدی محکوم خواهد شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: البته اگرچه این جرائم سنگین باعث کاهش صید غیرمجاز پرندگان شکاری شده است، اما سایر صیادان به امید اینکه بتوانند قبل از شناسایی و دستگیری پرندگان صید شده که همان مدرک جرم است را رهاسازی کنند و خود نیز بتوانند از دامگاه بگریزند به اقدامات مجرمانه خود ادامه می‌دهند.

او با بیان اینکه متأسفانه قاچاق پرندگان شکاری به کشور‌های حوزه خلیج فارس به دلیل منفعت مادی زیادی که برای قاچاقچیان دارد بسیار پرسود است، گفت: این قاچاقچیان، صیادان و نیز افراد بومی را تطمیع و تشویق به همکاری کرده و از این طریق می‌توانند زمینه را برای صید این گونه‌های با ارزش فراهم کنند.

برچسب ها: محیط زیست ، صیادان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.