علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: بخشی از استانهای مرکزی، قم، قزوین و اصفهان در پهنه مطالعاتی قم، مرکزی قرار گرفته و کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در جدیدترین پایشهای خود به ردپایی از ذخایر مس، طلا، آهن، منگنز و سرب و روی و کانیهای غیرفلزی، چون باریت دست پیدا کردهاند.
او مطرح کرد: در پهنه قم-مرکزی که ۱۸ هزار کیلومترمربع وسعت دارد، ۲۸ برگه زمینشناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی در مقیاس یک پنجاه هزارم بررسی میشود.
به گفته رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، پروژه بررسی زمینشناسی در این پهنه به اتمام رسیده و اکنون مطالعات ژئوشیمیایی و زمینشناسی اقتصادی آن به ۸۵ و ۷۰ درصد پایانی خود نزدیک شده است.
شهیدی در پایان خاطر نشان کرد: اجرای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در بخش علوم زمین و معدن کشور از سال ۱۴۰۰ آغاز شد که هدف از اجرای این طرح، توسعه مناطق کمبرخوردار در راستای رونق بخش معدن، تولید اشتغال مولد با نگرش ویژه بر نیروی انسانی بومی، آمایش سرزمین در قالب کشف ذخایر جدید معدنی، افزایش بازدهی و کاهش مؤثر زمان تبدیل کانسار به معدن و تربیت نیروی انسانی متخصص بخش معدن (زمینشناسی و اکتشاف) در مناطق هدف پروژه تحول است.