حسین برزگر خاک را بستر تولید و تامین کننده امنیت غذایی عنوان کرد و آن را میراثی ارزشمند برای نسل آینده دانست که باید در حفظ و حراست از آن کوشید.
وی با تاکید بر اینکه باید از فرصت برگزاری روز جهانی خاک برای تغییر نگرش و تغییر رفتار با خاک استفاده کرد، افزود: باید چالشهای موجود در این حوزه را کاهش داد و به تبیین روشهای نگهداری، بهرهبرداری و مدیریت صحیح از این سرمایه عظیم پرداخته شود.
برزگر بیان داشت: چهارمحال و بختیاری در چند سال اخیر یکی از استانهای فعال در اجرای کیفی این همایش در سطح کشور است.
وی تصریح کرد: همایش روز جهانی خاک در سال جاری با شعار مراقبت از خاک (سنجش، پایش و مدیریت) برگزار میشود و پنج کمیته علمی، محتوا، ثبت رویداد، اجرایی و اطلاع رسانی و تبلیغات برای هماهنگی و برگزاری این همایش تشکیل و جلسات متعددی در این زمینه تشکیل شده است.
برزگر بیان داشت: در بخش علمی همایش امسال در ۱۲ محور با محوریت مراقبت از خاک (سنجش، پایش و مدیریت) برگزار و پژوهشگران میتوانند مقالات خود را تا ۲۰ آبان ماه به دبیرخانه همایش ارسال نمایند، نحوه ارسال مقالات نیز از طریق وبگاه سازمان و شبکههای مجازی در اختیار محققین و پژوهشگران قرار گرفته است.
وی افزود: زنگ خاک در مدارس، مسابقات نقاشی، عکاسی، برگزاری کارگاههای آموزشی در سراسر استان در مدارس و دستگاههای ذی ربط، بازدیدهای علمی، پیاده روی کارکنان، برگزاری نمایشگاه، تقدیر از خادمان خاک از دیگر برنامههای پیش بینی شده در این همایش خواهد بود.
بزرگر ادامه داد: روز پنجم دسامبر (چهاردهم آذر ماه) از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز جهانی خاک نامگذاری شده است.