غلامرضا نوری قزلجه عصر جمعه در نشستی که با نخبگان، تولیدکنندگان و تشکلهای بخش کشاورزی در سالن همایشهای دانشگاه دامغان برگزار شد، افزود: باید به صورت بسیار دقیق از قطره قطره منابع آبی موجود در سایه بهرهگیری از علم و فناوری استفاده کرد.
وی با اشاره به منابع آبی محدود در سطح کشور، ابراز کرد: باید خود را برای تولید در این شرایط بوجود آمده، مهیا کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بهبود بهرهوری و فرآوری محصولات کشاورزی بهویژه پسته، یکی از راهکارهایی است که میتواند کشور را در شرایط فعلی به سلامت عبور دهد.
نوری قزلجه اظهار کرد: امروزه با کشورهایی که در حوزه کشاورزی و صادرات محصولات شاخص هستند، فاصله زیادی در تناسب میزان محصول در برابر آب مصرفی داریم که بهبود این وضعیت ضرورت دارد.
وی با اشاره به اینکه وزارتخانه جهاد کشاورزی در برابر حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مسوول و مکلف است، افزود: در تلاش هستیم تا یک نقطه اعتدالی را در این حوزه با سیاستگذاری جدید، اصلاح یافته و مطلوب، محقق سازیم.
اختصاص بودجه ۱۲۰ هزار میلیارد ریالی برای بیمه محصولات کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: به منظور تقویت تولید، در بودجه سال آینده بالغ بر ۱۲۰ هزار میلیارد ریال برای بیمه محصولات کشاورزی در دو بخش کارسازی شده است و برای حمایت از روستاییان، عشایر و فعالان حوزه کشاورزی و دامپروری نیز در قالب صندوقهای استانی، تمهیدات اعتباری ویژهای در نظر گرفته شده است.
نوری قزلجه تصریح کرد: هر جای کشور که تشکل، بخش و سازمان مردم نهادی آمادگی پذیرش امور در حوزه کشاورزی داشته باشد، آمادگی واگذاری و مردم محور کردن آن بخش وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: پسته از محصولات اقتصادی کشور است و یکسوم پسته تولیدی قابلیت صادرات دارد.
وی افزود: پسته محصولی بسیار مهم و سازگار با شرایط آب و هوایی اقلیمی کشور محسوب میشود و در سطح دنیا بازارپسند و ارزآور است.
وی با اشاره به اینکه با برنامه ریزی دقیق، منسجم و مستحکم همراه با اصلاح ارقام، افزایش بهرهوری و استفاده از سامانههای نوین آبیاری برای توسعه نیاز است، تاکید کرد: می توان تا یک میلیارد دلار صادرات پسته را برای کشور رقم زد.
پیشرفت حوزه کشاورزی بدون نگاه علمی محقق نمیشود
نوری قزلجه تصریح کرد: توجه به امنیت غذایی کشور از سیاستهای دولت چهاردهم است و دقیق ترین و علمیترین روش های در دسترس برای تولید بهتر محصولات از لحاظ علمی و فناوری مورد بررسی قرار میگیرد و آن را به صورت ویژه در منطقه دنبال میکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اطمینان داشته باشید که مدافع حق کشاورزان خواهیم بود، گفت: مشکل آب به صورت جدی و به سرعت در وزارتخانه پیگیری میشود و اطمینان داشته باشید که در آینده نزدیک مناسب ترین روش های آبیاری را برای باغهای پسته معرفی میشود و پس از آن همه باغداران و تشکل ها باید به سامانههای مصرف بهینه آب مجهز شوند تا آب کم مصرف و محصول بهتری تولید شود.
ضرورت برندسازی پسته دامغان
وی خاطرنشان کرد: برندسازی پسته دامغان با کمک بخش خصوصی و صادر کنندگان به صورت ویژه پیگیری میشود و در تمام بخش ها، در صورت ورود بخش خصوصی و فعالان، وزارتخانه به پیشبرد اهداف این بخش کمک میکند.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: مباحث، موارد و مشکلاتی همچون قطعی برق خسارات زیادی را به پسته کاران استان سمنان و شهرستان دامغان وارد کرده است.
به گفته نوری قزلجه، پسته، پسته کاری و باغداری پسته در ایران بویژه شهرستان دامغان یک فرهنگ ارزشمند است و باغداران پسته دامغان هنرمندان این عرصه هستند.
وی بیان کرد که افزایش ۳۳ درصدی برداشت محصول پسته از باغ های دامغان، قابل توجه است و در عرصه های دیگر همچون گندم نیز کشور به مرحله ای رسیده است که از واردات بی نیاز شدیم.