حمید فضایلی گفت: سد یامچی نسبت به مدت مشابه پارسال روند کاهشی داشته به طوری که ۲ تا سه میلیون متر مکعب حجم این سد پایین آمده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل افزود: سد یامچی که حجم ۸۰ میلیون متر مکعبی برای آن پیشبینی شده در حال حاضر ۲۷ میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد که ۲ میلیون متر مکعب آن حجم مرده است.
به گفته او، سد یامچی در بحث کیفی نباید به حجم پایینتر از ۱۵ میلیون متر مکعب برسد چرا که این حجم بحرانی به شمار میرود و پایینتر از این میزان به افزایش جلبک و رسوبات کمک کرده و بر طعم و بوی آب اردبیل تأثیرگذار است.
فضایلی افزود: ۲ اقدام مناسب در سد یامچی برای ارتقای آب اردبیل انجام شده که شامل احداث سیستم جلبکزدایی و برج آبگیر است که با بهرهبرداری از این ۲ پروژه شاهد ارتقای کیفی آب اردبیل و کاهش طعم و بوی نامناسب در آب مصرف شهروندان مرکز استان هستیم.
او گفت: با بهرهبرداری از برج آبگیر برداشت آب در تراز فوقانی انجام میشود و ما با استفاده از برج آبگیر میتوانیم به کیفیت برداشت آب مصرفی شهروندان اردبیلی کمک کنیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل همچنین با اشاره به آخرین وضعیت سدهای ارس و خدا آفرین به عنوان اصلیترین منبع تامین آب شرب و کشاورزی شمال استان افزود: حجم آب موجود در پشت سدهای ارس و خدا آفرین رضایت بخش است و در حال حاضر به ترتیب ۴۹۲ و ۵۶۰ میلیون مترمکعب ذخایر آبی دارند.
فضایلی با بیان اینکه در فصل پاییز بارشهای خوبی پیشبینی نشده است، تصریح کرد: با شروع فصل پاییز و خنک شدن هوای استان، انتظار میرود میزان مصرف آب در استان کاهش پیدا کند.