محمدرضا وحیدی با اشاره به پیشبینی رشد اقتصادی ۷.۵ درصدی استان کرمان طی امسال گفت: برای دستیابی به این هدف، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است، اما دولت تنها ۱۴ درصد این مبلغ را میتواند تأمین کند و مابقی سرمایه باید از طریق بخش خصوصی و منابع دیگر فراهم شود.
وی با اشاره به وضعیت کشاورزی در کرمان بیان داشت: ۴۰ درصد از شاغلان استان در بخش کشاورزی فعالیت دارند؛ اما این بخش تنها ۱۶ درصد ارزش افزوده تولیدات استان را به خود اختصاص داده است و درآمد متوسط این بخش پایینتر از سایر حوزهها است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با تأکید بر اهمیت سرشماری کشاورزی در کرمان گفت: استان کرمان با ۴۰ درصد شاغل در بخش کشاورزی در رتبه نخست کشور قرار دارد و پس از آن استانی دیگر با ۳۰ درصد و تهران با تنها ۲ درصد شاغل در این حوزه قرار گرفتهاند
وی با اشاره به اینکه سرشماری کشاورزی از ۱۲ آبانماه به مدت ۴۵ روز آغاز خواهد شد و اطلاعات مهمی از وضعیت کشاورزان و تولیدات جمعآوری میشود، تصریح کرد: استان کرمان دارای ۵ هزار و ۵۰۰ آبادی در حال سکونت است و مأموران سرشماری باید ظرف این ۴۵ روز اطلاعات کشاورزان را در زمینههای مختلف جمعآوری کنند و این اطلاعات شامل فهرست بهرهبرداران، سن، جنسیت و تحصیلات آن ها و نیز اطلاعات پایهای و ساختاری از آبادیها و شهرها خواهد بود.
وحیدی افزود: در این سرشماری اطلاعات مربوط به ۵۰ محصول زراعی، ۳۷ محصول باغی و همچنین اطلاعات دامپروری و پرورش آبزیان، زنبور عسل، و کرم ابریشم نیز بهصورت جامع گردآوری میشود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ بهرهبردار در بخش کشاورزی دارد که ۱۰ درصد آن ها در شهرستان سیرجان مستقر هستند، افزود: با وجود ظرفیتهای فراوان کشاورزی و صنعتی، درآمد نسبی استان کرمان نسبت به میانگین کشور پایینتر است و این کاهش درآمد بهخصوص در بخشهای صنعت، معدن، خدمات و کشاورزی به دلیل استفاده از روشهای سنتی و نبود فرآوری محصولات دیده میشود.
وی تاکید کرد: به دلیل نبود فرآوری و ارتقای فناوری، محصولات کشاورزی ارزش افزودهای برای استان ایجاد نمیکنند.
وحیدی با بیان اینکه ۲۵ درصد از سرمایهگذاریهای استان از طریق بنگاههای اقتصادی بزرگ و در چارچوب پروژههای اقتصاد مقاومتی انجام شده است، تصریح کرد: با همکاری بخش خصوصی و دولت، تاکنون ۱۴ هزار میلیارد تومان در استان سرمایهگذاری شده است.
وی تصریح کرد: استان کرمان ۲۰ بنگاه بزرگ دارد که نزدیک به ۷۰ درصد ارزش افزوده استان و مالیات آن را تأمین میکنند.
وحیدی در این خصوص هشدار داد: تمرکز اقتصادی استان بر این تعداد محدود بنگاه، کرمان را در معرض ریسکهای بزرگی قرار داده است، بهطوریکه اختلال در فعالیت هر یک از این بنگاهها میتواند شوک اقتصادی بزرگی به استان وارد کند.
وی بر اهمیت توسعه صنایع کوچک و متوسط در کنار بنگاههای بزرگ تأکید کرد و گفت: باید برای ارتقای تابآوری اقتصادی استان و کاهش وابستگی به این بنگاههای بزرگ برنامهریزی جامعی انجام شود.