سیدجلیل میرمحمدی، نماینده مردم میبد و عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده شهدا مبنی بر ضرورت حفظ امنیت روانی جامعه و لزوم حکمرانی در فضای مجازی، گفت: توصیهها و هشدارهای مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی همواره ناظر بر حفاظت همزمان از حقوق و امنیت روانی مردم بوده است و ایشان بر استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همواره تاکید داشتهاند و در عین حال خواستار حفظ سلامت و امنیت روانی مردم بودهاند.
وی با بیان این که فضای مجازی در تمام امور حقیقی و اجتماعی مردم موثر است، افزود: وقتی فضای مجازی تا این حد در جامعه موثر است، نمی
توان برای حکمرانی در تاثیر آن بیبرنامه بود.
این عضو هئیت رئیسه مجلس با بیان این که پلتفرمهایی که در کشور فعال هستند باید در چارچوب قوانین کشور عمل کنند، گفت: در همه کشورهای دنیا، پلتفرمهای اجتماعی تابع سیاستهای کلی و قوانین آن کشور هستند و تحت حکمرانی آن کشورها عمل میکنند؛ مگر میشود یک شبکه اجتماعی با تاثیر و اثرگذاری بالا به سیاستها و حکمرانی یک کشور بیتوجه باشند. اگر این چنین باشد، قطعا آن شبکه اجتماعی میتواند به تهدیدی علیه آن کشور تبدیل شود.
میرمحمدی با بیان این که هیچ کس با استفاده اقتصادی، اجتماعی و صحیح از ظرفیتهای فضای مجازی مخالفت نیست، اظهار داشت: ما موافق فیلترینگ نیستیم؛ اما در عین حال معتقدیم که به بهانه دسترسی آزاد به شبکههای اجتماعی نباید امنیت روانی جامعه مختل شود.
وی خاطر نشان کرد: برخی شبکههای اجتماعی و کانالهای تلگرامی به انگیزههای مختلف از جمله کسب درآمد هنگفت، امنیت اقتصادی مردم را هدف میگیرند. مثلا همین کانالهایی که پول از منشاهای مختلف میگیرند و با انتشار دروغ و تشویش اذهان، روی قیمت دلار و سکه اثر میگذارند تا به اهداف شوم خود برسند. آیا این افراد جز ناامن کردن فعالیت سالم اقتصادی اهداف دیگری دارند.
میرمحمدی با بیان این که دشمن در عملیات وعده صادق ۱ و ۲ از برخی شبکه های اجتماعی و پیامرسانها برای وحشت و رعب در جامعه استفاده میکرد، گفت: در همین ایام، صدها دروغ با اهداف معین که از سوی دشمن طراحی شده بود، در همین شبکههای اجتماعی توزیع شد. برخی از این کانالها هر ساعت برای افزایش بازدید خود یا برای اجرای توطئههای ضد امنیتی دشمن، اخباری مبنی بر حمله به ایران و شهرهای مختلف را منتشر کردند و حتی برخی تصاویری کشورهای دیگر را برای ترس و وحشت به عنوان تصاویر حمله رژیم صهیونیستی به شهرهای ایران منتشر کردند تا وحشت عمومی ایجاد کنند. آیا حکومت به عنوان مدعیالعموم نباید مسئولیتی در قبال امنیت روانی مردم داشته باشد و با این گروههای فرصتطلب برخورد کند. برخورد با این شبکهها نیازمند حکمرانی در فضای مجازی است.
عضو هئیت رئیسه مجلس با بیان این که در اصلاح سیاستهای کلی در حوزه فیلترینگ باید به حکمرانی هوشمند در راستای امنیت روانی جامعه توجه جدی داشت، تصریح کرد: رفع فیلتر باید بر اساس نیاز مردم به شبکههای اجتماعی باشد نه برای قانونی کردن ضربات دشمن به سلامت و امنیت روانی جامعه.
میبدی ادامه داد: باید در حکمرانی قانونمند در فضای مجازی دقت کافی وجود داشته باشد؛ مجلس، دولت یا شورای عالی فضای مجازی موظف به حفاظت از سلامت روانی مردم هستند. سلامت روانی جامعه در قبال سودجویان فرصتطلب یا عوامل دشمن یک وظیفه مهم برای حکومت و دولت جمهوری اسلامی است.
وی گفت: وقتی فردی در جامعه دست به تشویش اذهان و ناامنی میزند، دستگاه قضایی به عنوان مدعیالعموم ورود میکند. بنابراین وقتی یک مجموعه یا گروه با هر انگیزهای یک خبر کذب را با هدف رعب و وحشت عمومی نشر یا بازنشر میکند، جامعه و حکومت وظیفه دارد برای دفاع از مردم ورود کند.