به نقل از خبرگزاری یونهاپ، این رزمایش سه گانه امروز یکشنبه (به وقت محلی) بر فراز آبهای جنوب شرق جزیره «ججو» (Jeju) کره جنوبی با حضور دستکم یک فروند بمب افکن «بی-۱بی» آمریکایی برگزار شد.
بر اساس این گزارش، رزمایش امروز به دنبال شدت گرفتن تنشها در منطقه شبه جزیره کره و در پی پرتاب موشک «هوسونگ-۱۹» کره شمالی در روز پنجشنبه گذشته که نخستین پرتاب موشک بالستیک در سال جاری به شمار میرود، برگزار شد.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در این باره اعلام کرد: در جریان برگزاری این رزمایش، جنگندههای کره جنوبی، ژاپن و آمریکا یک فروند بمب افکن ایالات متحده را بر فراز منطقهای که کره جنوبی و ژاپن همپوشانی دفاع هوایی دارند، همراهی کردند.
این ستاد بدون ذکر تعداد بمب افکنهای بی-۱بی حاضر در این رزمایش، از شبیه سازی حمله به یک هدف با استفاده از بمب افکن سنگین (آمریکایی) خبر داد.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی با تاکید بر اینکه این رزمایش در پاسخ به پرتاب موشک بالستیک کره شمالی در مورخ ۳۱ اکتبر (۱۰ آبان) برگزار شد، افزایش تدریجی همکاری امنیتی بین سه کشور و تقویت قدرت بازدارندگی کره جنوبی در برابر تهدیدات کره شمالی را از جمله اهداف آن برشمرد.
پیونگیانگ ۱۰ آبان جاری یک فروند موشک بالستیک قارهپیمای جدید «هواسونگ-۱۹» را آزمایش کرد و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی این اقدام را یک موفقیت آشکار خواند.
آمریکا، ژاپن و کره جنوبی پرتاب موشک بالستیک قارهپیما توسط کره شمالی را محکوم و از پیونگ یانگ درخواست کردند اقدامات «تحریکآمیز» را متوقف کند.
در همین پیوند آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، اسلوونی و مالت برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ دوشنبه ۱۴ آبان را خواستار شدند.
پیونگیانگ نیز در واکنش به انتقادهای صورت گرفته از سوی سازمان ملل متحد و تشکیل جلسه شورای امنیت، این سازمان و دبیرکل آن را مورد انتقاد قرار داد و اقدامشان را محکوم کرد.
کیم یو جونگ (Kim Yo-jong) معاون کمیته مرکزی حزب کارگران و خواهر رهبر کره شمالی نیز روز گذشته در بیانیهای که توسط «خبرگزاری مرکزی کره» منتشر شد، به شدت نسبت به اظهارات آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد ابراز ناخرسندی کرد و آن را اظهاراتی «ناعادلانه و متعصبانه» دانست.
کیم با متهم کردن «کشورهای متخاصم» که ارتش آنها بر پایه تسلیحات اتمی شکل گرفته است، از گوترش پرسید که «آیا دبیرکل سازمان ملل متحد تصور میکند چنانچه کره شمالی خود را (در حوزه اتمی و موشکی) متوقف و مهار سازد، آنگاه میتوان صلح را در شبه جزیره کره تضمین کرد؟»
منبع: ایرنا