معمار و طراح ساختمان تئاتر شهر قزوین گفت: تکنیک اجرای سالن نمایش ساختمان تئاتر شهر قزوین به صورت بلک باکس (چند سویه) طوری طراحی شده که صحنه، نورپردازی و محل قرار گیری تماشاگران آن قابل حرکت هستند.

سمیرا فداکاری معمار و طراح ساختمان تئاتر شهر قزوین گفت: سالن‌های آمفی تئاتر یک سویه که صحنه نمایش روبروی تماشاگر قرار دارد، با سالن بلک باکس (چند سویه) تفاوت اساسی دارد، چرا که کارگردان در این نوع از سالن نمایش، می‌تواند تصمیم بگیرد که صحنه را در کجای سالن قرار دهد و تماشاگران نیز می‌توانند اطراف و یا روبروی آن به تماشای تئاتر بنشینند.

وی ادامه داد: نوع و اجرای معماری ساختمان تئاتر شهر قزوین از این ویژگی برخوردار است، ساخت این بنا توسط شهرداری قزوین در سال ۹۷ و با پیگیری اعضای شورای شهر آن زمان صورت گرفت، این در حالی بود که هنرمندان قزوین تا پیش از آن هیچ سالن تخصصی برای اجرای نمایش تئاتر نداشتند و این موضوع همچین یک مطالبه جدی برای آنها محسوب می‌شد.

فداکاری ضمن بیان تشریح روند اجرای این طرح، تصریح کرد: غرفه‌هایی در روبروی پارک ملت قزوین وجود داشت که سیمای بصری نامناسب و محیط اجتماعی ناامنی را ایجاد کرده بود و در نهایت آن غرفه‌ها به تملک شهرداری درآمد و زمین بازیافت شد، سپس برای احداث چنین طرحی مورد استفاده قرار گرفت و کلنگ آن نیز در سال ۹۷ برزمین زده شد.

به گفته این مسئول، ساختمان تئاتر شهر قزوین در نهایت در پایان سال گذشته و در روز شهردار به افتتاح رسید و امروز به هنرمندان و هنردوستان قزوین خدمات ارزنده‌ای را ارایه می‌کند.

وی ادامه داد: ساختمان تئاتر شهر قزوین با زیربنایی بالغ بر ۵۲۰ مترمربع و در مساحت یک هزار و ۹۷۰ متر در خیابان پادگان قزوین به اجرا درآمد و پیمانکار آن شرکت مهاربندسازان البرز بود و توسط شرکت مهندسی مشاور انگاره مستطیل طراحی و ساخته شد.

معمار و طراح ساختمان تئاتر شهر قزوین عنوان کرد: ساختمان تئاتر شهر قزوین مقام‌های بسیاری از جمله رتبه سوم فستیوال معماری و مردمی، ۱۰ طرح برتر در بیست و چهارمین دوره جایزه معمار سال ۱۴۰۳ و پنج طرح برتر در جایزه آجر که به صورت کشوری برگزار شد را به دست آورد و توانست رضایت هنرمندان قزوینی از نوع معماری، طراحی و اجرا را به دست آورد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.