با بررسی اظهارات انتخاباتی هریس و ترامپ، پیش‌بینی می‌شود که نقض حقوق بشر تحت دولت هر یک از این نامزد‌ها ادامه یابد.

انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا روز سه‌شنبه، ۱۵ آبان آغاز خواهد شد و دونالد ترامپ و کامالا هریس، نامزد‌های انتخاباتی جمهوری‎خواه و دموکرات، آخرین کارزار‌های انتخاباتی خود را برگزار می‌کنند.

یکی از موضوع‌هایی که هر ۲ نامزد به آن پرداخته‌اند، موضوع مهاجرت است. هر ۲ نامزد تاکنون بار‌ها از سیاست‌های ضدمهاجرتی حمایت کرده‌اند، اما شیوه اجرای این سیاست‌های ناقض حقوق بشر تفاوت دارند. 

موضع ترامپ درمورد موضوع مهاجرت
دونالد ترامپ متعهد به بازنگری گسترده در سیاست مهاجرتی آمریکا در صورت پیروزی در انتخابات شده، سیاستی که هدف آن تقویت و تشدید اقدام‌های سختگیرانه دوره نخست ریاست‌جمهوری او است. 

ترامپ اعلام کرده که قصد دارد اخراج جمعی میلیون‌ها مهاجر را آغاز کند، پروژه‌ای که می‌تواند با یورش‌های گسترده به محل‌های کسب‌وکار و دخالت ارتش آمریکا مشخص شود.

همه اینها درحالی است که ترامپ همچنین گفته که منابع فدرال را برای گسترش دیوار مرزی در مرز آمریکا و مکزیک اختصاص می‌دهد.

دستور کار پیشنهادی او نشان‌دهنده یک تغییر چشمگیر در سیاست مهاجرت آمریکا است که میلیون‌ها مهاجر را هدف قرار می‌دهد و رویکرد این کشور را نسبت به تازه‌واردان بازتعریف می‌کند.

نگاه تاریک ترامپ به مهاجرت از زمانی که او نخستین کارزار ریاست‌جمهوری خود را در سال ۲۰۱۵ آغاز کرد، به تعریف حرفه سیاسی او کمک کرد. لفاظی‌های او درمورد این موضوع این نگرانی را ایجاد کرده که برنامه مهاجرتی او ریشه در یک خیال آرمانی از خلوص نژادی دارد. 

دونالد ترامپ در یک سخنرانی در ماه دسامبر (آذر/دی ۱۴۰۲) گفت: مهاجرانی که وارد آمریکا می‌شوند، خون کشور ما را مسموم می‌کنند.  نامزد جمهوری‌خواهان ماه گذشته نیز گفت که مهاجران غیرقانونی که مرتکب قتل می‌شوند، «ژن‌های بد» دارند. 

طرح‌های ترامپ بحث‌هایی را درمورد قانون، اخلاقیات و تاثیر‌های اجتماعی احتمالی چنین سرکوب گسترده‌ای برانگیخته است.  منتقدان استدلال می‌کنند که استراتژی‌های او می‌تواند چالش‌های اساسی را برای حقوق مدنی و تعهد‌های بشردوستانه ایجاد کند. 

موضع هریس درمورد موضوع مهاجرت
کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد دموکرات‌ها گفت که در صورت پیروزی در انتخابات، کنگره را تحت فشار قرار خواهد داد تا لایحه امنیت مرزی را تصویب کند. این لایحه را جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در اوایل سال جاری پیش‌نویس کرده بودند.

این توافق به محور وعده‌های کارزار انتخاباتی هریس درمورد مهاجرت تبدیل شده و پنجره‌ای به رویکرد احتمالی هریس در قبال مهاجرت به‌عنوان رئیس‌جمهور فراهم می‌کند. 

این لایحه دوحزبی به افزایش هزاران نیروی گشت مرزی و سایر کارکنان بخش مهاجرت کمک می‌کند، تصمیم‌های مهاجرتی را تسریع می‌کند و درخواست پناهندگی را در آمریکا دشوارتر می‌کند.

این لایحه همچنین ازسوی شورای ملی گشت مرزی، اتحادیه‌ای که نماینده افسران مرزی است، حمایت شد. اما این تلاش زمانی از بین رفت که دونالد ترامپ به‌طور علنی جمهوری‌خواهان را تحت فشار قرار داد تا از توافق خارج شوند و آن را «آرزوی مرگ» برای جمهوری‌خواهان خواند.

گشت مرزی آمریکا در طول ۳ سال نخست ریاست‌جمهوری جو بایدن، به‌طور متوسط سالانه حدود ۲ میلیون نفر را که در تلاش برای ورود به آمریکا بودند، بازداشت کرد. عبور‌های غیرقانونی در مرز آمریکا در تابستان امسال پس از اینکه دولت بایدن محدودیت‌هایی را برای پناهندگی در دوره‌های افزایش عبور مرز‌ها اضافه کرد، کاهش یافت.

موضع ترامپ درمورد تحولات منطقه
ترامپ مدت‌هاست که خود را به‌عنوان قهرمان صهیونیست‌ها معرفی می‌کند. او بار‌ها در کارزار‌های انتخاباتی خود بر حمایت از رژیم صهیونیستی حمایت کرده؛ این درحالی است که رژیم صهیونیستی به‌طور واضح درحال نقض قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است. 

نامزد جمهوری‌خواهان در داخل کشورش از پاسخ تهاجمی به اعتراض حامیان فلسطین حمایت کرده و گفته ویزای دانشجویان خارجی را، در صورت ابراز احساسات ضدصهیونیستی یا ضدآمریکایی، سلب خواهد کرد.

موضع هریس درمورد تحولات منطقه
هریس دوباره به طور گسترده از رویکرد دولت آمریکا در قبال جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و اکنون لبنان، یمن و دیگر جبهه‌های محور مقاومت حمایت کرده است. 

هریس نیز مانند بایدن در ظاهر خواستار آتش‌بس در غزه (در ازای آزادی شهرک‌نشینان بازداشت‌شده ازسوی مقاومت) شده است. 

نامزد دموکرات‌ها بار‌ها تاکید کرده که آمریکا همیشه از آنچه حق رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود خوانده می‌شود، حمایت خواهد کرد. او همچنین بار‌ها درخواست‌های فعالان را برای حمایت از تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی رد کرده است. این درحالی است که کامالا هریس در ظاهر از رفتار رژیم صهیونیستی در طول جنگ غزه انتقاد کرده است. 

موضع ترامپ درباره پلیس آمریکا
نامزد جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری آمریکا بار‌ها خود را به‌عنوان نامزد «قانون و نظم» معرفی کرده و ددر همین حال، خواسته است تا افسران پلیس از مصونیت از تعقیب قضایی برخوردار شوند.

ترامپ در فوریه (بهمن/اسفند ۱۴۰۲) برنامه خود را برای «بازگرداندن نظم و قانون» ارائه کرد؛ به‌گفته او، این برنامه شامل سرمایه‌گذاری بی‌سابقه در استخدام، حفظ و آموزش برای افسران پلیس در سراسر کشور و تقویت حمایت‌های مربوط به مسئولیت برای اجرای قانون است. 

رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که کمک‌های مالی وزارت دادگستری و بودجه فدرال را مشروط به استفاده از «ایست بازرسی و تفتیش» و دیگر تاکتیک‌ها ازسوی سازمان‌های مجری قانون محلی خواهد کرد. 

موضع هریس درباره پلیس آمریکا
در طرف مقابل، هریس همواره سعی کرده خود را منتقد خشونت پلیس آمریکا نشان دهد.  اما نامزد دموکرات‌ها ماه گذشته در جریان مبارزات انتخاباتی خود در لاس‌وگاس، گفت که در صورت پیروزی در انتخابات، منابع وزارت دادگستری آمریکا را ۲ برابر خواهد کرد.

منبع: میزان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.