سید مهدی قویدل در جلسه تبیین و تشریح دستور العمل نحوه مشارکت و تعامل با نهادهای مردمی که با حضور معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم سراسر کشور و به صورت وبینار برگزار شد، مهم ترین جلوه مشارکت مردم با دستگاه قضایی را در طرحهایی از جمله اورژانس قضایی، مصلحین و حکمین قرآنی و سران طوایف دانست که از ابتدای امسال تاکنون به همت این افراد بالغ بر ۳ هزار و ۲۴۱ مورد سازش حاصل شده است.
وی افزود: مهم ترین رکن برنامهها در همه ابعاد برابر با قانون اساسی و راهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی، مشارکت مردمی و سرمایه اجتماعی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تشکیل بانک اطلاعات مجمع و کارگروههای تشکیل شده برابر دستور العمل نحوه مشارکت و تعامل با نهادهای مردمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: شیوه نامه خاصی برای اجرای این دستور العمل مورد نیاز است که باید تدوین و از مرکز ابلاغ شود.
وی بر تعریف وظایف و مسئولیتهای مراجع مسئول از جمله معاونتهای قوه قضاییه، دادستانی کل، بازرسی، زندانها و ... با هدف اجرای دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل با نهادهای مردمی تاکید کرد و ادامه داد: تعداد ۳۱۷ نهاد مردمی دارای شناسه ملی و ۷۴ انجمن علمی در استان کرمان برای همکاری با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شناسایی شده اند.
قویدل بیان کرد: در ۲۰ تفاهم نامه منعقد شده در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بر موضوع مشارکت مردمی تاکید شده است که ۵ تفاهم نامه در سال ۱۴۰۳ با در نظر گرفتن افزایش مشارکت مردمی با محوریت این معاونت منعقد شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: طی امسال تعداد ۶ دوره آموزشی و ۱۲ نشست تخصصی حقوق عامه و نحوه مشارکت و تعامل با نهادهای مردمی در استان کرمان تشکیل شده است.
وی بیان کرد: دورههای آموزشی برای ارتقای آگاهی اقشار مختلف مردم از جمله: مشاورین املاک و خودرو، دوره آموزشی مهر خانواده، هویت و رفتار (هور) و تهیه و تولید محتوای پیشگیرانه برابر مواد و مفاد دستور العمل نحوه مشارکت و تعامل با نهادهای مردمی در استان کرمان برگزار شده است.