طرح فلوراید رسانی موضعی به دندان یا همان وارنیش فلوراید تراپی دانش‌آموزان ابتدایی آغاز شد.

اجرای طرح ۵ ساله وارنیش فلوراید تراپی دانش آموزان ابتدایی مدارس استان مرکزی از مدرسه پسرانه ابتدایی اراک آغاز شد.

به گفته جواهری به سمت سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در قالب این طرح دانش آموزان ۷ تا ۱۲ سال تحت پوشش قرار می‌گیرند و تلاش می‌شود بیش از ۷۰ درصد دانش آموزان تحت پوشش قرار گیرند.

او با بیان اینکه این طرح هر شش ماه یکبار تکرار می‌شود گفت بهورزان و مراقبین سلامت با حضور در مدارس ابتدایی، ضمن آموزش رعایت بهداشت دهان و دندان، نحوه مسواک زدن به دانش آموزان ابتدایی و معاینه دهان و دندان، نسبت به ارائه خدمت وارنیش فلورایدتراپی اقدام می‌کنند.

جواهری با بیان اینکه این خدمت به صورت ۲ بار در طی سال تحصیلی برای تمامی دانش آموزان ابتدایی به تعداد ۹۳ هزار نفر به صورت رایگان ارائه می‌شود گفت هدف از اجرای این برنامه کشوری، ارتقای سطح سلامت دهان و دندان دانش آموزان، کاهش پوسیدگی دندان، و افزایش مقاومت دندان نسبت به پوسیدگی است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: لازم است دانش آموزان در کنار وارنیش فلوراید تراپی، نسبت به مسواک زدن به موقع دندان‌ها بعد از صرف هر وعده غذایی اقدام کنند و بلافاصله بعد از خوردن مواد غذایی شیرین و چسبنده به سطح دندانها، دهان و دندان‌ها با آب شستشو شوند.

فلوراید مایعی چسبناک و غلیظ است که بدون بی‌حسی و درد، توسط مراقبین سلامت و بهورزان با یک برس کوچک بر روی دندان‌های کودک مالیده و باعث حفظ سلامتی و افزایش مقاومت دندان در برابر پوسیدگی می‌شود.

دانش‌آموزان باید قبل از وارنیش فلوراید تراپی مسواک بزنند و توصیه می‌شود حداقل ۲ ساعت بعد از وارنیش چیزی نخورد و بعدازآن نیز از غذای نرم و آبکی استفاده کند و همچنین تا ۲۴ ساعت پس از وارنیش از مسواک و نخ دندان استفاده نکنند تا ماده وارنیش روی دندان باقی بماند.

دانش‌آموزانی که مشکل پوسیدگی دندان داشته باشند، پس از وارنیش از سوی مراقبان سلامت به مراکز مشخص‌شده ارجاع داده می‌شوند و با استفاده از تعرفه گروه هدف از خدمات دندانپزشکی بهره‌مند می‌شوند.

رضایت نامه والدین برای اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش آموزان الزامی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.