اجرای قانون رفع تداخلات ماده ۵۶ رفع موانع تولید ، صدور رای از سوی کمیسیون ماده واحده و اجرای طرح های مرتعداری چند منظوره در سامان های عرفی راهکارهای سرپرست سازمان منابع طبیعی کشور برای حل این اختلاف بود.
اراضی اختلافی در عرصه های ملی منابع طبیعی یکی از مشکلات قدیمی بهره برداران مراتع و اداره منابع طبیعی است .
حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی کشور پس از بازدید میدانی از این مراتع با اشاره به ارائه 3 راهکار برای حل این مشکل گفت : در راه اول ، اگر پلاک های حوزه شهرستان مشمول قانون رفع تداخلات ماده ۵۶ رفع موانع تولید است محدوده ی مورد تداخل باید بین منابع طبیعی و زارعین حل و فصل شود.
او ادامه داد : در راهکار دوم برای پرونده هایی که قبل از سال ۸۹ در کمیسیون ماده واحده تشکیل شده قاضی رای صادر کنند و در سومین راه این اجازه به بهره برداران داده شده که برای سامان های عرفی خود طرح های مرتعداری چند منظوره ارائه کنند.
حمید سلامتی مدیر کل منابع طبیعی گلستان نیز گفت : در کمیسیون ماده واحده که مربوط به قبل از سال ۱۳۸۹ است ۷۷۵ پرونده به مساحت ۸۴ هزار هکتار تشکیل شده است.
رسیدگی به اختلاف پلاک روستای آی تمر گنبدکاووس برنامه دیگر سرپرست سازمان منابع طبیعی کشور در سفر به گلستان بود که مقرر شد کشاورزان اسناد مالکیت اصلاحات ارضی، کشت واحد و هر مدرکی که مشمول قوانین و مقررات موازی شده را به کارگروه رفع تداخلات شهرستان برای رسیدگی ارائه کنند.