روز گذشته تصویری از لاشه یک قلاده فک خزری خون آلود در مجموعه ساحلی گردشگری سیترا در فضای مجازی منتشر شد و چنین وضعیتی با نگرانی بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی پیام رسان و حامیان محیط زیست همراه بود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مازندران افزود: روز گذشته حوالی ظهر طی گزارشات مردمی مبنی بر مشاهده لاشه این گونه آبزی ارزشمند دریای خزر در ساحل سیترای نوشهر کارشناسان این نهاد راهی آن منطقه شدند.
کامبیز محسن سلطانی اظهار کرد : براساس گزارشی که کارشناسان ارائه دادند، این گونه آبزی به علت گیر کردن در تور صیادان و طوفانی بودن دریا در چند روز اخیر زخمی و در نهایت منجر به مرگش شد.
وی گفت: مشاهده لاشه این گونه آبزی و علائم تورم روی جثه آن نشان می دهد که از چند روز گذشته در تور صیادان تلف شده است و طی تماس با کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان و ارائه گزارش از وضعیت مرگ این گونه، پاسخی که دادند این بود که لاشه فک در یکی از نقاط نوشهر دفن شود واین کار انجام گرفت.
از ابتدای سال تاکنون لاشه ۲۳ فک در سواحل دریای خزر کشف شده است اما علت تلف شدن هیچکدام از آنها مشخص نیست و محیط زیست مازندران در حال بررسی این موضوع است.
نگاهی به تلفات مشاهدهشده فک خزری در سواحل شمال
براساس آمار ارائه شده از سوی عطاالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، از ابتدای سال تاکنون چهار مورد رهاسازی فکهای خزری که در تورهای صیادی گرفتار آمده بودند؛ در حوزه تحت مدیریت این استان گزارش شده است.
وی اعلام کرد: تا امروز ۱۳ لاشه فک خزری در سواحل مازندران مشاهده شده است که زمان زیادی از مرگ آنها گذشته بود.
همچنین عباس عاشوری رئیس اداره حفاظت از زیستبوم دریایی و پایش آلودگیهای دریایی ادارهکل محیط زیست استان گیلان اعلام کرده است: سه مورد تلفات در فصل بهار، چهار مورد در تابستان و ۲ مورد نیز در مهرماه امسال مشاهده شد که قابلیت نمونهبرداری نداشتند.
وی اظهار کرد: موردی از گرفتار شدن فکها در تورهای صیادی و یا رهاسازی آنها را نیز از ابتدای سال تا کنون نداشتیم.
وحید خیرآبادی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی ادارهکل محیط زیست استان گلستان نیز اعلام کرده است که در امسال هیچ موردی از تلفات را در ساحل استان گلستان نداشتیم.
وی اظهار کرد: چهار قلاده فک خزری در تور صیادان پره در گمیشان گرفتار آمده بودند که با اقدام اصولی زندهگیری و پس از معاینه و تأیید سلامت، رهاسازی شدند.
با این حساب، از ابتدای فروردین تا اول آبانماه امسال هشت مورد زندهگیری و تأیید سلامت و در نهایت رهاسازی فک خزری و همچنین ۲۲ مورد تلفات در سواحل شمالی و جنوب خزر مشاهده شده است که البته در مقایسه با تلفات بالایی که دیگر کشورهای حوزه خزر تا حدودی از بیان شفاف آن به دلایلی خودداری میکنند، ناچیز است.
مازندران بیشترین در ازای نوار ساحلی جنوبی خزر را به طول ۴۸۷ کیلومتر به خود اختصاص داده است.