مهدی موسوی اظهار کرد: در نیمه نخست امسال شش هزار و ۷۱۴ واقعه تولد در چهارمحال و بختیاری به ثبت رسیده است که دو هزار و ۴۶ مورد فرزند اول، دو هزار و ۴۷۶ مورد فرزند دوم، هزار و ۵۳۶ فرزند سوم، تعداد ۵۲۳ مورد فرزند چهارم و ۱۳۳ مورد فرزندان پنجم به بعد بودهاند.
وی افزود: تعداد فرزندان دوم در همه شهرستانهای استان به جز کوهرنگ پیشتاز از باقی فرزندان است که ۷۸۰ واقعه تولد فرزند دوم در شهرکرد رخ داده است که بیشترین آمار فرزند دوم در کل استان است.
موسوی تصریح کرد: نرخ ولادت در استان ۱۲.۹ است که شهرستان لردگان رتبه نخست را با نرخ ۲۲ به خود اختصاص داده و در بحث جوانی جمعیت نیز پیشتاز است، پس از آن به ترتیب کوهرنگ با نرخ ۱۷.۳ و فلارد با نرخ ۱۳.۳ رتبههای دوم و سوم را در استان به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: کمترین نرخ ولادت در استان به ترتیب مربوط به فرخشهر با نرخ ۷.۱ و سامان با نرخ هشت است.
موسوی ادامه داد: ۱۰۶ مورد ولادت در فاصله زمانی کمتر از یک سال ازدواج والدین، ۴۴۵ ولادت در فاصله یک سال از ازدواج والدین، در سال دوم ازدواج ۴۲۸ مورد، سال سوم ۳۴۵ مورد، سال چهارم ۱۸۰ مورد، سال پنجم ازدواج ۱۵۵ مورد تولد رخ داده است که جمعاً در پنج سال اول ازدواج والدین در استان هزار و ۶۵۹ ولادت به ثبت رسیده و از سال ششم تا سیامین سال ازدواج ۳۸۷ مورد رخ داده است.
وی عنوان کرد: میانگین سن پدر از ازدواج تا ولادت نخستین فرزند در نیمه نخست سالجاری در استان، ۳۲.۵۰ سال است که پدران شهری ۳۳.۴۱ سال و پدران روستایی ۳۰.۸۰ سال است.
موسوی گفت: میانگین سن مادران ۲۷.۲۵ سال بود که شاخص شهری ۲۸.۳۶ و شاخص روستایی ۲۵.۲۰ سال را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین میانگین سن پدر و مادر از ازدواج تا نخستین فرزند در شهرستان شهرکرد ۳۴.۳۳ سال مربوط به پدران و ۲۹.۶۶ سال مربوط به مادران است.