هفته نامه نیوزویک نوشت: بازگشت ترامپ به کاخ سفید، کشور‌های عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را با «بحران قریب الوقوع» مواجه کرد.

مقام‌های ارشد دولت آمریکا در سال ۲۰۱۹ به روزنامه نیویورک تایمز گفتند که ترامپ بار‌ها از ائتلاف ناتو انتقاد و در دوره نخست ریاست جمهوری اش، درباره عقب نشینی از آن صحبت کرده بود.

به گفته کارشناسان، هر چند که بعید است ترامپ از ناتو خارج شود، اما سال‌های آینده برای این ائتلاف چالش برانگیز خواهد بود، دستکم به این دلیل که بسیاری از کشور‌های این ائتلاف نتوانستند آمادگی لازم را برای بازگشت ترامپ کسب کنند.

نیوزویک افزود: اکنون نگاه‌ها به شیوه اروپا برای مدیریت امنیت خود در شرایط حمایت تردیدآمیز واشنگتن در دولت ترامپ و چگونگی انتقال کمک‌ها به اوکراین است.

ادوارد هانتر کریستی مقام سابق ناتو به نیوزویک گفت: پیروزی ترامپ یک شگفتانه بد برای دولت‌های اروپایی بود. سیاستمداران اروپایی نگران چشم انداز دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ بودند و هرگز آن را پنهان نکردند.

ترامپ در فوریه ۲۰۲۴ (بهمن۱۴۰۲) گفت که روسیه را «تشویق» به حملات علیه هر کشوری از ناتو می‌کند که نتوانسته به تعهدات مالی خود در قبال این ائتلاف عمل کند. دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هم این اظهارات را «وحشتناک و تهدیدآمیز» خواند.

ینس استولتنبرگ دبیر کل وقت ناتو نیز گفت، هر گونه صحبت از این که کشور‌های ائتلافی نمی‌توانند از یکدیگر دفاع کنند، امنیت همه ما را به خطر می‌اندازد.

وی افزود: انتظار دارم هر کسی که در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود، متحد قوی و متعهد به ناتو باقی بماند.

رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان هم روز چهارشنبه گفت که اروپا «باید بدون تعلل مسئولیت بیشتری در قبال امنیت خود بپذیرد»، ورشو تابستان گذشته اعلام کرد که پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در سال ۲۰۲۵ صرف هزینه‌های دفاعی خود خواهد کرد.

اد آرنولد پژوهشگر ارشد امنیت اروپا در اندیشکده مؤسسه رویال یونایتد سرویس مستقر در انگلیس نیز گفت: بحران قریب الوقوع در اروپا، چگونگی ادامه حمایت‌های دیپلماتیک، نظامی و بشردوستانه از اوکراین بدون کمک آمریکا خواهد بود.

وی افزود: اگر ترامپ می‌خواهد در اولین روز کار خود، که سومین هفته ماه ژانویه ۲۰۲۵است، با روسیه برای پایان دادن به جنگ مذاکره کند، اروپایی‌ها باید دور هم جمع شوند تا بررسی کنند چگونه می‌توانند بالقوه آن را مدیریت کنند. این اولین آزمون برای تغییر در سیاست آمریکا خواهد بود و اثرات مخرب و ترکیبی برای ناتو در چهار سال آینده خواهد داشت.

کریستی مقام سابق ناتو در این زمینه اظهار داشت: بیشتر اعضای ناتو انتظار دارند یا دستکم بیم آن را دارند که ترامپ کمک نظامی به اوکراین را کاهش دهد؛ اتفاقی مانند تصمیم کنگره در اوایل سال جاری که کمک‌ها مسدود شدند. این امر اروپایی‌ها را در وضعیت تقریبا دشواری قرار خواهد داد.

اما سالزبری، عضو اندیشکده شورای ژئواستراتژی مستقر در انگلیس، در بیانیه‌ای در رسانه‌های اجتماعی نوشت: دولت‌های هر یک از کشور‌های اروپایی در ۳۰ سال گذشته پیاپی در آماده‌سازی و حفظ دفاع از خود شکست خورده اند.

وی در مصاحبه با نیوزویک افزود: آینده آمریکا در ناتو هر چه که باشد، دیگر اعضای این ائتلاف نیاز دارند تا مسائل دفاعی خود را جدی بگیرند. فرصت‌های بسیاری در دهه‌های گذشته برای رفع مشکلات و سرمایه گذاری مناسب در امنیت اروپا از دست رفته است. اکنون باید امیدوار باشیم که دولت‌های ما اقدام کنند. اقدام در این زمینه هر چند که دیر است، اما انجام ندادن آن، اوضاع را وخیم‌تر خواهد کرد.

منبع: ایرنا

برچسب ها: ترامپ ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسنی
۲۳:۵۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
ترامپ ناتو را سه تلاقه میکند دیگر ناتو بی ناتو ترامپ تمام نیروهای که در خارج هستند به داخل کشور انتقال میدهد
آخرین اخبار