معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در آیین افتتاح شانزدهمین جشنواره انار بادرو گفت: ناترازی انرژی و قطعی ۱۰ ساعته برق چاههای کشاورزی، خسارت ۴۵ هزار میلیاردتومانی به محصولات باغی وارد کرد.
محمدمهدی برومندی افزود: در جنگ اقتصاد تمامعیار امروز، دشمن سفرههای مردم را هدف گرفته و جهاد کشاورزی و کشاورزان در خط مقدم این مبارزه قرار دارند تا امنیت غذایی مردم تأمین شود.
وی با بیان اینکه تغییر اقلیم و کمبود آب یک چالش جدی در کشور است، گفت: ناترازی انرژی و قطعی ۱۰ ساعته برق چاههای کشاورزی، خسارت ۴۵ هزار میلیاردتومانی به محصولات باغی وارد کرد.
برومندی با بیان اینکه امروز در عرصه باغبانی بیش از ۲۶ میلیون تن محصول تولید میشود، افزود: امروز از بخش عمدهای از واردات محصولات باغبانی بینیاز شدهایم و فقط چهار محصول موز، آناناس، انبه و نارگیل وارد کشور میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ایران سومین تولیدکننده انار در جهان پس از کشورهای پرجمعیت هند و چین است، اما به نسبت سرانه تولید، در مقام نخست جهانی قرار دارد.
وی گفت:انار نادری بادرود جز پنج رقم برتر انار ایران است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات انار در کشور را ۹۶ هزار و ۶۳۶ هزار هکتار است گفت: میزان تولید انار در ایران در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۳۳۲ تن و در سال گذشته یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن بود و پیشبینی میشود در سال جاری یک میلیون و ۳۴۴ هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.
وی عملکرد تولید در هکتار برای محصول انار در ایران را ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم و استانهای مهم انار خیز ایران را هم به ترتیب استان فارس با ۳۱ درصد، مرکزی ۱۲، یزد ۹، سمنان ۸، خراسان رضوی ۷، اصفهان ۵، لرستان ۵، خراسان جنوبی ۴، قم ۳، مازندران ۲ و سایر استانها را ۱۴ درصد بیان کرد.
برومندی میزان صادرات این محصول در سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را به ترتیب ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن، ۱۷ هزار و ۷۸۵ تن و ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن بیان کرد و گفت: سال گذشته نیز ۳۶ هزار و ۹۴۹ تن انار به ارزش بیش از ۱۷ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.
به گفته وی ملس ساوه، شیشه کپ فردوس، رباب فارس، نادری بادرود، خزر بردسکن، اردستانی مه ولات، بجستانی و قجاق قم و ملس یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران است.
منبع: فارس