تحلیلگر مسائل بین الملل با اشاره به اقدامات اخیر سفیر کره جنوبی در ایران نکاتی را بیان کرد.

روح الله مدبر تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اقدامات اخیر سفیر کره جنوبی در ایران بیان کرد: نکته مهم این است که کشور‌هایی که در ایران رویکردشان با ساختار اساسی نظام، منافع ملی و منافع ملت ایران مغایر است رویکرد حضور مبتنی بر قدرت نرم خود را در ایران بسیار تقویت کرده اند.

سفیر انگلستان برنامه داشت تا از دیپلماسی و قدرت نرم برای استفاده بر ضد منافع ملی ایران استفاده شود

وی ادامه داد: ما موارد متعددی را شاهد بودیم که سفیر سابق انگلستان که دائما توئیت‌های ضد منافع ایران را منتشر میکرد با استفاده از ابزار قدرت نرم و با رویکرد فریب کارانه ویدئو‌هایی را منتشر میکرد که کاملا کد‌های ضد امنیتی در آنها قرار داشت این مسیر بیانگر این است که برنامه هدایت شده‌ای توسط تروئیکای اروپایی برای مدیریت و تشویش افکار عمومی درون جامعه ایران طراحی شده است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: میدانید که در کنار اینها مراکز فرهنگی فرانسه در ایران رویکرد ضد امنیتی و اقدامات مغایر با منافع ملی کشور ما داشته اند که جلوی این اقدامات گرفت شد، آلمان هم همین اقدامات را انجام داد و اخیرا هم اقداماتی را به صورت علنی با رویکرد مداخله جویانه علیه منافع ایران مطرح کرده است و حتی در حوزه استقلال دستگاه‌های قضایی ایران هم مواضع بی سابقه و گستاخانه طرح کرده است.  

وی گفت: این کشور‌ها عموما رویکردی هماهنگ دارند و ائتلافشان هم یکی است حتی کره جنوبی هم در تیم اروپایی امریکایی و ائتلاف ضد ایرانی قرار دارد. سفرا و دیپلمات‌هایشان زبان فارسی را کاملا آموزش دیده اند و فرهنگ‌های ایرانی را می شناسند، اما با رویکرد مغالطه آمیز و تحریف آمیز از اینها استفاده میکنند با هدف اینکه فضا رابه سمتی ببرند که در موعد نهایی از آن استفاده کنند نمونه بارز این امر هم انگلیس است سفیر سابق و سفیر جدید انگلستان برنامه شان این بود که به طور کامل از دیپلماسی و قدرت نرم برای اتسفاده از ضد منافع ملی ایران استفاده شود.

سفرای اروپایی ابتدا برای تحریم‌هایی که علیه ایران داشتند عذر خواهی کنند بعد آواز بخوانند 

مدبر بیان کرد: برای مثال شاهد بودیم که سفیر آلمان به رستوران‌هایی سر میزند و ویدئو منتشر میکند، اما کنایه‌هایی را به سیاست داخلی ایران در خلال این مطالب خود وارد میکند و این کاملا مغایر با کنوانسیون حقوق دیپلماتیک و کنسولی است. اگر سفیری هدفش این است که در راستای مباحث فرهنگی با ملت ایران ارتباط بگیرد و این رویکرد صادقانه باشد پسندیده است، اما وقتی میبینیم مثلا دولت کره چنوبی نقش اول را در تحریم‌های ایران و رای‌های ضد ایرانی در سازمان ملل متحد داشته است و دولت انگلیس نقش اول را برای تهدید ملت ایران و فرماندهی تحریم را برعهده دارد و رسانه‌های فرانسوی بیشترین اخبار دروغ و شایعه پراکنی را مطرح میکنند و دولت هایشان در سازمان‌های بین المللی و رسانه‌ها رویکرد ضد منافع ملی ایران دارند واضح است که این بازی‌های جدید فقط جهت فریب کاری است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: اینها قبل از اینکه شعر بخوانند و آواز بخوانند باید با همان زبان فارسی که یاد گرفتند ویدئو منتشر کنند و از ملت ایران بابت تحریم‌های غیر قانونی که بر ضد ملت ایران تصویب کردند عذر خواهی کنند  و تعهد بدهند که دیگر این رویکرد خصمانه را علیه ملت ایران نخواهند داشت؛ بنابراین قبل از آوازه خوانی لازم است از اقدامات خصمانه خود علیه ملت ایران توبه کنند.

وی افزود: ایران باید در حوزه سفارت خانه‌ها و کشور‌هایی که علیه اش رویکرد خصمانه دارند قاطعانه  وارد عمل شود و طبق کنوانسیون ژنو و کنوانسیون حقوق دیپلماتیک و کنسولی به اینها تذکرات جدی بدهد،   اما در کنارش هم تهران باید این توانمندی را داشته باشد که از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی خود از طریق افراد متخصص استفاده کند دیپلماسی فرهنگی و سیاسی صرفا این نیست که یک مامور سیاسی یک کت و شلوار بپوشد که یقه خاصی داشته باشد و به یک ماموریت خارجی برود بلکه کسی باید برای این ماموریت انتخاب شود که حداقل ۱۵ سال در این حوزه کار میدانی دقیق کرده باشد و حوزه و ظرفیتهایش را دقیق بشناسد تا به صورت غیر مستقیم ارتباط بگیرد و رسانه‌های آن منطقه را فعال کند.  

مدبر گفت: کشور‌های اروپایی به عنوان سفیر فردی را اعزام میکنند که حدود ۱۰ تا ۱۲ سال در یک حوزه خاص کار کرده است و مطالعه کرده و علاوه بر اینکه زبانش را آموخته ماموریت هایش را نیز در راستای پرچم خودش انجام میدهد. ما اولین کاری که باید بکنیم این است که گزارشی بدهیم به ملت ایران در این باره که ملاک انتخاب دیپلمات‌ها و رایزن‌های کشورمان در چه راستایی است و افرادی که اعزام میشوند به کشور‌های مختلف آیا سابقه اقداماتی در انجا داشته اند و با اقشار مختلف آن کشور ارتباط داشته است یا خیر ؟

وی تاکید کرد: باید بدانیم که ماموریت دیپلماتیک صرفا یک ماموریت با کت و شلوار رسمی نیست و مامور دیپلمات هر کشوری باید دست کم ۱۰ سال درباره آن کشور مطالعه کرده باشد؛ بنابراین یک اقدام قانونی و یک اقدام متقابل را باید در دستور کار قرار بدهیم. این اقدامات هم نیاز به بودجه ندارد و صرفا شایسته محور است و این افراد میتوانند بدون بودجه دولتی در هر کشوری یک جریان قدرتمند قدرت نرم ایجاد کنند.  

خبرنگار: فاطمه تورانلو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار