موسم پذیرایی استان گلستان از عشایر زمستان‌گذران کُرد و بومی ترکمن در چراگاه‌های گرمسیر شهرستان‌های مراوه‌تپه، کلاله و گنبدکاووس آغاز شد.

عشایر پس از حضور چند ماهه در استان و استفاده از چمنزارهای منطقه، میانه‌های اردیبهشت به قصد ییلاق از این استان خارج می‌شوند.

مدیرکل امور عشایر گلستان گفت: جامعه عشایری استان شامل ۲ گروه عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان با جمعیت ۲ هزار و ۳۳۱ خانوار در قالب ۲۱ تیره مستقل و همچنین عشایر بومی ترکمن با هزار و ۸۷۹ خانوار و جمعیت ۱۲ هزار و ۳۳۸ نفر است.

اسماعیل انصاری راه حرکت عشایر کوچنده برای ورود به چراگاه‌های گلستان را سه ایل‌راه اصلی «خشتلی، شلمی و قازانقایه» عنوان کرد و گفت: هماهنگی‌ با دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و نظارتی برای نگهداری و نگهبانی از عشایر تا محل برپایی در چراگاه‌های گرمسیر انجام شده است.

مدیرکل امور عشایر گلستان، ارائه خدمات عمرانی مانند مرمت راه‌ها، ایل‌راه‌های عشایری، ساخت بند خاکی، آبرسانی سیار، مرمت چشمه‌سارها و ساخت آب انبار و ارائه خدمات حرفه‌ای و شغلی از طریق اتحادیه و شرکت‌های تعاونی عشایری مانند تامین نهاده‌های را از جمله مسوولیت‌های این مجموعه دانست و بیان کرد: تهیه و بخش ۳۲ مخزن پلی‌اتیلن ۲ هزار لیتری و ۲۴ عدد آبشخور گالوانیزه سه متری، لایروبی و مرمت ۲ بند خاکی و بازگشایی ۳۲۵ کیلومتر از راه‌های عشایری از جمله اقدامات یک سال اخیر برای بهبود زندگی این قشر در استان بود.

انصاری ادامه داد: علاوه بر آن سهمیه ماهانه ۱۵۵ تن آرد، ۲۵۰ لیتر نفت سفید و ۲ سیلندر ۱۱ کیلویی گاز هر خانوار عشایری به موقع تامین می‌شود و نهاده‌های یارانه‌دار مانند سبوس در اختیار اتحادیه‌ها قرار می‌دهند و سایر نهاده‌ها مانند کنسانتره، جو و تفاله هم در حال تامین است.

وی افزود: ۶۵ درصد عشایر گلستان با جمعیت ۲ هزار و ۷۳۰ خانوار در مراوه‌تپه، ۳۰ درصد معادل هزار و ۲۶۰ خانوار در گنبدکاووس و پنج درصد عشایر با ۲۱۰ خانوار در کلاله مستقر هستند.

گلستان یکی از استان‌های عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی می‌کنند.

جامعه عشایری گلستان را ۲ گروه عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می‌دهند که در مجموع افزون بر ۷۶۳ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.

عشایر ساکن در چراگاه‌های مراوه‌تپه، گنبدکاووس و کلاله سهم زیادی در امنیت اقتصادی و توسعه گلستان بر دوش دارند به عبارتی سالانه هشت هزار و ۵۲۰ تن گوشت قرمز، ۱۳ هزار و ۵۶۲ تن شیر، ۹۹۸ تن پشم، ۳۸۰ تن کشک، ۲۹ هزار و ۶۵۰ تن انواع فراورده کشاورزی و ۲۴ هزار و ۴۲۰ متر مربع گونه صنایع دستی مانند گلیم، جاجیم، پلاس، قالی و سفره تولید می‌کنند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.