مرتضی خوش لهجه گفت: این میدان گازی بهطور ویژه برای ذخیرهسازی گاز طبیعی طراحی شده و هیچگونه گاز عرضه شدهای ندارد.
مدیرعامل شرکت گاز قم عنوان کرد: در مواقعی که فشار شبکه گاز کاهش مییابد، از این میدان میتوان تا ۱۰ میلیون مترمکعب گاز بهطور روزانه برای جبران افت فشار در مناطق شمال و شمال شرق کشور استفاده کرد.
خوش لهجه افزود: میدان گازی سراجه بهدلیل موقعیت استراتژیک خود و نزدیکی به شهرهای پرجمعیت مانند تهران و قم و همچنین مجاورت با خط لوله سراسری گاز پنجم تهران، جایگاه ویژهای دارد. در مواقع بحرانی، این میدان میتواند بهعنوان یک پشتیبان قدرتمند برای تأمین بخشی از گاز مورد نیاز کشور در روزهای اوج مصرف، بهویژه در فصل زمستان، عمل کند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم در ادامه با تأکید بر لزوم بهینهسازی مصرف انرژی، گفت: در کنار اهمیت ذخیرهسازی گاز، لازم است که همواره در جهت بهینهسازی مصرف انرژی گام برداریم. برای این منظور، طرحهایی مانند تبدیل گاز طبیعی به اشکال مایع همچون الپیجی و الانجی در حال بررسی است که ۲ سال پیش از سوی وزارت نفت مطرح شد. این موارد هرچند مهم هستند، اما نباید غافل شویم که اولویت اصلی ما باید همچنان صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی در تمام بخشها باشد.
منطقه عملیاتی سراجه قم نخستین مخزن ذخیرهسازی گاز کشور است و به عنوان منبع استراتژیک برای تأمین گاز استانهای قم و تهران در فصل سرما به شمار میآید.
مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز طبیعی شهید فهمیده سراجه قم با ظرفیت فعلی پالایشی، توان فرآورش روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز را دارد. روستای سراجه از توابع بخش مرکزی شهرستان قم است.
مدیرعامل شرکت گاز قم در بخش دیگری از صحبتهای خود به دستاوردهای قم در زمینه گازرسانی اشاره کرد و گفت: قم همواره در صدر استانهای سبز کشور در حوزه گازرسانی قرار دارد. در حال حاضر، تمامی شهرها و روستاهای مشمول گازرسانی در این استان نعمت گاز بهرهمندند.
خوش لهجه گفت: هماکنون بیش از ۴۶۲ هزار مشترک گاز در استان داریم که حدود ۴۲۵ هزار نفر از این تعداد مربوط به بخش خانگی است.
مدیرعامل شرکت گاز قم در پایان بیان کرد:طبق آمار، ۹۹.۵ درصد از مناطق شهری و ۹۹.۳ درصد از مناطق روستایی قم به شبکه گاز سراسری متصل هستند و با توجه به همزمانی توسعه گازرسانی با توسعه زیرساختهای استان، قم همچنان یکی از استانهای پیشرو در زمینه گازرسانی در کشور محسوب میشود.