مدیر انجمن خیریه کلیوی زنجان گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ بیمار دیالیزی، پیوندی و مراقبتی در این انجمن تشکیل پرونده دادند که یک هزار و ۸۰۰ نفر از آنها با کمک خیرین از چرخه دیالیز خارج شده و به زندگی سالم بازگشتند.

محمد رضا طهماسبی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان گفت: هم اکنون در همه شهرستانهای استان مرکز دیالیز و دفاتر انجمن کلیوی وجود دارد و خدمات حمایتی، پشتیبانی و درمانی برای عموم مدجویان به خصوص نیازمندان ارائه می‌شود.

وی اضافه کرد: تعدادی زیادی از افراد هدف با تشخیص پزشکان نورولوژی و اورولوژی، علائم بیماری داشتند اما نیاز به تشکیل پرونده برای آنها نبوده است.

طهماسبی با بیان اینکه ساختمان انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در چهار طبقه راه اندازی شده است، گفت: بخش دیالیز دارای ۳۰ تخت است که به طور رایگان در سه نوبت به ۹۰ بیمار دیالیزی خدمت ارائه می دهد.

وی با بیان اینکه پیوند عضو تنهاترین درمان اساسی بیماران دیالیزی است، اظهار داشت:‌ این انجمن با افزایش هزینه ها و تعداد بیماران کلیوی به کمک هرچه بیشتر مردم خیر و نوعدوست برای پشتیبانی از بیماران تحت پوشش نیاز دارد.

طهماسبی به هزینه‌های بالای پیوند کلیه در کشور اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه هزینه‌های بالا در این بخش شمار پیوندی‌ها را کاهش داده است.

وی با بیان اینکه طی ۶ ماهه سال گذشته ۱۱ مورد پیوندی کلیه در استان ثبت شد، ادامه داد: این تعداد در ۶ ماهه اول امسال ۶ مورد بود.

به گفته این مسئول در زمان حاضر هزینه پیوند کلیه به میزان ۶ تا هفت میلیارد ریال رسیده و همین مساله موجب عدم استقبال شده است.

مدیر انجمن خیریه کلیوی زنجان گفت: با توجه به این مساله و بضاعت کم بیماران دیالیزی، آنان برای زنده ماندن دیالیز را انتخاب می‌کنند که به نوعی زنده ماندن همراه با رنج است.

وی اضافه کرد: از ابتدای تاسیس این انجمن تاکنون ۹۰۰ بیمار پیوند کلیه شدند و هم اکنون نیز از انجمن خدمت دریافت می‌کنند.

طهماسبی، شمار بیماران کلیوی در شهر زنجان را ۳۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: تعداد بیماران هدف در شهرهای خدابنده، ابهر، طارم، خرمدره و ایجرود به ترتیب ۳۴، ۳۶، ۱۷، ۵۵ و ۱۰ نفر است.

وی یادآور شد: تعداد بیماران دیالیزی پذیرش شده در ۶ ماهه امسال ۶۷ نفر بود که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته ۵۶ نفر ثبت شد.

طهماسبی با تاکید بر اهمیت غربالگری و پیشگیری از ابتلا به بیماری کلیوی، گفت: باید با اطلاع رسانی لازم به عموم مردم از ظرفیت انجمن کلیوی زنجان برای پایش و پیشگیری از این بیماری استفاده کرد.

وی افزود: پیشگیری بهترین و ارزانترین راه برای جلوگیری از بیماری های زمینه ای از جمله دیابت، فشار خون و کلیه بوده که مهترین عامل آن کم تحرکی، مصرف زیاد قند، نمک و چربی است.

طهماسبی، با بیان اینکه همکاری و کمک رسانی خیرین یکی از افتخارات انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان است، یادآور شد: یکی از مهمترین بخش فعالیت انجمن کلیوی این است که بیماران پیوند کلیه و مراقبتی مادام العمر از این انجمن دارو و درمان دریافت می‌کنند و پشتیبانی می‌شوند.

وی با بیان اینکه تعداد خیرین همراه و همکار با این انجمن ثابت نیست، اظهار داشت: با کارها و اقدامات انجام گرفته، میزان شیوع بیماری کلیوی در این استان نسبت به استان‌های دیگر کمتر شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.