در ابتدای برنامه گفتگوی سیاسی رادیو گفت و گو، امیرحسین یزدانپناه، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بینالملل، به بررسی نقش و حمایتهای کشورهای غربی، بهویژه ایالات متحده و کشورهای اروپایی، از رژیم صهیونیستی پرداخت.
وی با اشاره به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، عنوان کرد که در یک سال گذشته، حمایتهای مادی و معنوی غرب از این رژیم در ابعاد مختلف افزایش یافته است.
یزدانپناه گفت که تنها یک روز پس از حمله رژیم صهیونیستی به غزه که منجر به کشته شدن بیش از صد نفر شد، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، به تلآویو سفر کرد و اعلام کرد که جامعه اسرائیل، در ابعاد سیستم اداری، اجتماعی و نظامی، به حالت فروپاشی درآمده است.
بهگفته او، این اتفاق باعث شد دولت آمریکا تصمیم به مدیریت مسائل داخلی اسرائیل بگیرد. دو هفته پس از این تصمیم، روزنامه یدیعوت آحارونوت، اعلام کرد که مدیریت این بحران به دست آمریکاییها سپرده شده و آنها در اتاق جنگ اسرائیل در حال تصمیمگیری هستند.
این کارشناس افزود که در ۷۵ سال گذشته، ایالات متحده و متحدان غربیاش در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و بینالمللی حمایتهای گستردهای از رژیم صهیونیستی به عمل آوردهاند. همچنین، رسانههای غربی با انتشار مطالبی جهتدهی شده، فضا را برای حمایت از این رژیم آماده میکنند.
یزدانپناه با اشاره به مطالبی از روزنامههایی مانند نیویورک تایمز و واشینگتن پست، اظهار داشت که این رسانهها پس از عملیات طوفان الاقصی و حملات اسرائیل به غزه، از غزه بهعنوان «زندان روباز» یاد کرده و مردم این منطقه را «تهدیدی برای جامعه جهانی و اسرائیل» معرفی کردند. این روزنامهها همچنین با عباراتی مانند «نبرد اسرائیل با بربریت»، تلاش کردهاند کشتارها را توجیه کنند.
یزدانپناه در ادامه به حمایتهای تسلیحاتی غرب از اسرائیل اشاره کرد و گفت که طی ۷۰ سال گذشته، آمریکا حدود ۳۲۰ تا ۳۵۰ میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل فروخته است و تنها در یک سال گذشته، بیش از ۶۰ میلیارد دلار کمک نظامی به این رژیم اختصاص داده است.
وی همچنین بیان کرد که کشورهای دیگری مانند آلمان و انگلیس نیز در این روند نقش دارند و حمایتهای مالی و تسلیحاتی گستردهای به اسرائیل ارائه میدهند.
بهادر نوکنده، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بینالملل، در آغاز سخنان خود به مسئله سکوت غرب در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان اشاره کرد و این سکوت را نشانهای از دوگانگی غرب در حوزه حقوق بشر دانست.
وی با تأکید بر اینکه امروز غزه به نمایشگاهی برای حقوق بشر غربی تبدیل شده، افزود: آنچه غربیها در حوزه نظری درباره حقوق بشر بیان میکنند، با آنچه در عمل شاهد آن هستیم، تضاد و تناقضهای آشکاری دارد. «نوکنده ادامه داد که مطابق کنوانسیونهای بینالمللی مانند ماده سه مشترک کنوانسیونهای چهارگانه ژنو و پروتکلهای الحاقی آن، حملات به غیرنظامیان مصداق جنایات جنگی و ممنوع است؛ اما آنچه در غزه و لبنان توسط رژیم صهیونیستی صورت میگیرد، خلاف این قوانین است و غرب نیز با سکوت خود، این جنایات را نادیده میگیرد. به گفته نوکنده، کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده در مواردی که منافعشان اقتضا کند از قوانین بینالمللی حقوق بشر استفاده میکنند، اما در غیر این صورت این قوانین را به فراموشی میسپارند.
وی در ادامه به قانون داخلی وزارت امور خارجه ایالات متحده اشاره کرد که براساس آن کمکهای مالی آمریکا به کشورهای دیگر نباید ناقض حقوق بشر باشد. با این حال، آمریکا به اسرائیل کمکهای تسلیحاتی گستردهای ارائه میدهد که همین کمکها موجب تقویت ماشین جنگی رژیم صهیونیستی و ادامه جنایات آن در منطقه شده است. نوکنده تاکید کرد که کشورهای غربی پس از جنگ جهانی دوم، بهخصوص با تشکیل پیمانهایی مانند ناتو، تحت نفوذ کامل ایالات متحده قرار گرفتهاند و این وابستگی باعث شده است که استقلالی در سیاستهای خود نداشته باشند و ناچار به تبعیت از سیاستهای آمریکا باشند.
وی در ادامه به فشارهای وارده بر برخی کشورهای غربی مانند فرانسه اشاره کرد که گاهی تلاش میکنند مواضع مستقلی در قبال رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند، اما به دلیل فشارهای سیاسی مجبور به تعدیل این مواضع میشوند.
امیرحسین یزدانپناه، استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی، در ادامه برنامه به بررسی حمایتهای تسلیحاتی آمریکا و کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی و تأثیر آن بر وضعیت فعلی غزه و لبنان پرداخت.
وی اظهار داشت که کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل در طول یک سال اخیر به اندازه یکپنجم هفتاد سال گذشته بوده که این امر در زمان دولت دموکرات روی داده است.
یزدانپناه با اشاره به نقش دولت دموکرات آمریکا در تأمین بمبهای یک تنی برای تخریب خانهها، مدارس، و تأسیسات حیاتی غزه و همچنین استفاده از بمبهای سنگرشکن برای ترور افراد مانند شهید سید حسن نصرالله و صفیالدین، به تناقض میان سیاست اعلامی و عملی آمریکا در زمینه حقوق بشر پرداخت.
وی بیان کرد که علیرغم اعلام ممنوعیت فروش برخی از تسلیحات سنگرشکن به اسرائیل، رژیم صهیونیستی همچنان از این تسلیحات برای انجام جنایات خود در جنوب لبنان و بیروت استفاده کرده است.
یزدانپناه در ادامه به آماری اشاره کرد که نشان میدهد صادرات تسلیحاتی آلمان به اسرائیل در سال ۲۰۲۳ حدودا ده برابر شده و بریتانیا نیز در تولید و تأمین جنگندههای اف-۳۵ که توسط اسرائیل استفاده میشود، سهیم است. او افزود که بهرغم ممنوعیت اعلامی، این تناقضات در سیاستهای غربیها به وضوح دیده میشود و ریشه این دوگانگیها را در وابستگی غرب به ایالات متحده و فشارهای لابی صهیونیستی دانست.
وی به گفتههای نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اشاره کرد که اخیراً به نوعی به بحران موجودیتی رژیم صهیونیستی اذعان کرده است.
یزدانپناه یادآور شد که اسرائیل همواره ادعا میکرد که با اتکا به گنبد آهنین، ارتش مجهز، موساد و فناوریهای پیشرفته، امنیتی مطلق برای شهروندان خود فراهم آورده، اما عملیات طوفان الاقصی تمامی این ادعاها را به چالش کشید و ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با تهدیدات را آشکار ساخت.
وی به شرایط سختی که اسرائیل در مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی با آن روبهروست، اشاره کرد و گفت که ساکنان شهرکهای شمالی از یک سال پیش به دلیل حملات موشکی حزبالله نتوانستهاند در خانههای خود اقامت کنند و به نوعی به آوارگان داخلی تبدیل شدهاند.
یزدانپناه تأکید کرد که حمایت غرب از رژیم صهیونیستی به دلیل همین جنگ موجودیتی ناگزیر است، چرا که عدم حمایت، فروپاشی امنیتی و از بین رفتن جایگاه استراتژیک اسرائیل به عنوان پایگاه امنیتی و نظامی غرب در منطقه را به همراه خواهد داشت.
بهادر نوکنده، تحلیلگر مسائل سیاسی، در ادامه برنامه به موضوع سکوت عمدی دولتهای غربی در برابر جنایات اسرائیل پرداخت.
وی اشاره کرد که غرب در برابر نقض صریح حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی و جنایاتی که عمدتاً زنان و کودکان را هدف قرار داده، چشمپوشی میکند. این امر در حالی رخ میدهد که آگاهی جهانی نسبت به این مسائل رو به افزایش است، اما حکام غربی همچنان به سیاست سکوت ادامه میدهند.
نوکنده سپس به تفاوتهای ظاهری میان سیاست دموکراتها و جمهوریخواهان در آمریکا اشاره کرد و بیان داشت که علیرغم باور برخی از سیاسیون داخلی مبنی بر اینکه دموکراتها سیاست نرمتری دارند و تمایل به دیپلماسی دارند، شواهد نشان میدهد که حتی در زمان دولت دموکرات نیز کمکهای مالی و تسلیحاتی عظیمی به اسرائیل اختصاص یافته و بسیاری از جنایتها از جمله شهادت شخصیتهای برجسته محور مقاومت در همین دوره رخ داده است.
وی افزود که تفاوت دموکراتها و جمهوریخواهان تنها در ظاهر سیاستهاست و هر دو حزب از رویکردی واحد در قبال حمایت از اسرائیل پیروی میکنند.
در ادامه، نوکنده به ریشههای بیاخلاقی در سیاست آمریکا پرداخت و گفت که این بیاخلاقیها ریشه در تاریخ سیاستورزی در این کشور دارد.
او به داستان آشنایی ترامپ با وکیلی به نام روی کان اشاره کرد که اصولی، چون انکار واقعیت، نپذیرفتن شکست، و حمله به عنوان راهبرد اصلی را به ترامپ آموخت و بر مبنای این اصول، سیاست ترامپ در سطح داخلی و بینالمللی شکل گرفت.
نوکنده با اشاره به فیلم «کارآموز» که از زوایای پنهان شخصیت ترامپ پرده برمیدارد، بیان کرد که این فیلم میتواند دیدگاهی دقیقتر نسبت به سیاستهای بیاخلاقانه در ایالات متحده ارائه دهد.
نوکنده در ادامه به دلایل سکوت غرب در برابر این مسائل پرداخت و گفت که اساساً کشورهای غربی تابع و دستنشانده ایالات متحده هستند و در حوزههایی، چون اقتصاد، انرژی، و دیگر مسائل راهبردی تحت فشار آمریکا قرار دارند. وی افزود که غرب توانایی یا ارادهای برای پیروی از سیاست مستقل از ایالات متحده ندارد و ناگزیر به پذیرش دیدگاهها و سیاستهای واشنگتن است.
امیرحسین یزدانپناه در ادامه سخنان خود به رفتارهای رژیم صهیونیستی در مواجهه با سازمانهای بینالمللی و واکنشهای دولتهای غربی به این رفتارها پرداخت.
وی به این نکته اشاره کرد که نتانیاهو و همپیمانانش با سیاستهای خود، سازمان ملل و نهادهای مرتبط با آن را نادیده میگیرند و از آنها به عنوان ابزارهایی برای سرکوب و پیشبرد اهداف خود استفاده میکنند. بهطور خاص، او به رویکرد خصمانه نتانیاهو نسبت به سازمانهای بینالمللی و همچنین مواضع او در برابر دبیرکل سازمان ملل اشاره کرد که بارها از عبارات توهینآمیز و بیسابقهای برای این نهادها استفاده کرده است.
یزدانپناه به گزارشی از خبرگزاری فرانسپرس اشاره کرد که به تحلیل رفتار غرب و نهادهای بینالمللی در قبال اسرائیل پرداخته و این نتیجه را گرفته است که رفتار غرب، این باور را در بین کشورها تقویت کرده که اسرائیل بالاتر از قوانین بینالمللی قرار دارد.
او سپس با اشاره به حملات نتانیاهو و تصمیمگیریهای او در مقر سازمان ملل، از جمله دستور به بمباران مناطقی در ضاحیه و جنوب لبنان، این تناقض را مطرح کرد که رژیمی که ادعای صلح و امنیت جهانی دارد، از مکانهایی مانند سازمان ملل برای توجیه اقدامات نظامی خود علیه ملتهای دیگر استفاده میکند.
یزدانپناه همچنین از تصمیم اخیر پارلمان اسرائیل برای اخراج سازمان آنروا از غزه و اتهامات بیپایهای که به این نهاد زده شده، یاد کرد. او خاطرنشان کرد که کارکنان این سازمان و دیگر نهادهای بینالمللی اکنون حتی جلیقههای نشان سازمان ملل را به دلیل عدم امنیت نمیپوشند، چراکه این نشانها دیگر هیچ حفاظتی برای آنها ایجاد نمیکند.
او تاکید کرد که اسرائیل سازمانهایی نظیر شورای امنیت، یونیفل، آنروا، و سازمان بهداشت جهانی را به رسمیت نمیشناسد و با حملات مستقیم، مراکز و پایگاههای آنها را در غزه و لبنان مورد هدف قرار میدهد. او افزود که این اقدامات اسرائیل به حدی گسترده و آشکار شده که حتی امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، در گفتگو با نتانیاهو به او یادآور شد که خود اسرائیل نیز مولود مصوبات مجمع عمومی سازمان ملل است.
همچنین، یزدانپناه به نوعی طردشدگی و انزوای اسرائیل در افکار عمومی جهانی اشاره کرد و اظهار داشت که این مسئله حتی در داخل نهادهای بینالمللی نیز به چشم میخورد، هرچند این نهادها توان جلوگیری از اقدامات خشونتآمیز اسرائیل را ندارند.
او به حادثهای اشاره کرد که اخیراً در یک مسابقه ورزشی رخ داد و پس از آن مردم خودجوش به تماشاگران حامی رژیم صهیونیستی حمله کردند و آن را نمونهای بیسابقه از افزایش انزجار جهانی از رژیم صهیونیستی دانست.
بهادر نوکنده در ادامه بحث خود، به ناکارآمدی سازمانهای بینالمللی از جمله دادگاه کیفری لاهه و دیوان کیفری بینالمللی در محاکمه نتانیاهو و اقدامات نسلکشی رژیم صهیونیستی اشاره کرد.
وی این ناکارآمدی را به دلیل فشار و تهدیدهای آمریکا بر قضات این دادگاهها دانست که منجر به سکوت و بیعملی آنها شده است.
وی همچنین رژیم صهیونیستی را به عنوان نیرویی معرفی کرد که نه تنها به هیچ یک از اصول حقوق بینالملل پایبند نیست، بلکه برای سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل نیز هیچ ارزشی قائل نیست.
نوکنده با ارائه آماری درباره تعداد قطعنامههای وتوشده توسط آمریکا علیه اسرائیل از سال ۱۹۴۵ تا دسامبر ۲۰۲۳، توضیح داد که آمریکا از ۸۹ قطعنامه وتوشده، ۴۵ مورد را به نفع اسرائیل وتو کرده است، که این نشاندهنده حمایت بیچونوچرای ایالات متحده از رژیم صهیونیستی است.
او خاطرنشان کرد که اولین بار این وتو در سال ۱۹۷۲ به کار گرفته شد و از آن زمان تاکنون آمریکا همواره در کنار رژیم صهیونیستی بوده است.
وی در ادامه به نقش آمریکا در تأمین منابع مالی سازمان ملل پرداخت و توضیح داد که حدود ۲۲ درصد از بودجه این سازمان توسط ایالات متحده تأمین میشود و پس از آن، ژاپن، آلمان و فرانسه در جایگاههای بعدی قرار دارند. او تأکید کرد که همین تأمین مالی توسط قدرتهای بزرگ باعث شده که سازمان ملل به جای محلی برای گفتگو و حل مناقشات، به ابزاری در خدمت منافع و مطامع این قدرتها تبدیل شود.
در ادامه، نوکنده نتیجهگیری کرد که سازمان ملل و دیگر مجامع حقوقی بینالمللی به دلیل همین تأثیرپذیری از قدرتهای بزرگ و منافع سیاسی آنها، در مقابل رژیم صهیونیستی و دیگر قدرتهای مسلط، توان بازدارندگی و اثرگذاری کافی ندارند و عملاً نمیتوانند در برابر اقدامات ظالمانهای مانند نسلکشیها و نقض حقوق بشر واکنشی مؤثر داشته باشند.
امیرحسین یزدانپناه در ادامه گفتگوی خود به نقش کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، و انگلیس در حمایت از رژیم صهیونیستی و دولت نتانیاهو اشاره کرد.
او تأکید کرد که این کشورها نه تنها از نظر سیاسی و تسلیحاتی از اسرائیل پشتیبانی میکنند، بلکه در عرصه بینالمللی و از طریق وتوی قطعنامههای الزامآور برای توقف جنگ در غزه نیز همکاری دارند. به گفته او، آمریکا به همراه این کشورهای اروپایی، حداقل دو یا سه قطعنامه الزامآور را وتو کردهاند.
یزدانپناه به سفرهای مقامات ارشد این کشورها به اسرائیل پس از آغاز جنگ غزه اشاره کرد؛ بهطوریکه اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، ده روز پس از شروع جنگ به سرزمینهای اشغالی رفت و وعده کمکهای تسلیحاتی به اسرائیل را داد. همچنین نخستوزیر انگلیس و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، به ترتیب دوازده و هفده روز پس از آغاز جنگ به اسرائیل سفر کرده و حمایت خود را از این رژیم اعلام کردند.
یزدانپناه افزود که رسانههای این کشورها نیز به دنبال محتواسازی و گفتمانسازی در راستای حمایت از اسرائیل هستند و تلاش میکنند تصویر جنایات رژیم صهیونیستی در رسانهها کمرنگ شود.
وی به نقل از جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، اشاره کرد که در سال ۲۰۰۸ زمانی که معاون باراک اوباما بود، گفته بود:» درست است که من مسیحی هستم، اما یک صهیونیست نیز هستم.
یزدانپناه همچنین به مقالهای از سناتور برنی سندرز اشاره کرد که دو دلیل اصلی را برای باخت دموکراتها و پیروزی ترامپ ذکر کرده بود؛ یکی کمتوجهی به کارگران و دیگری حمایت بیقید و شرط از اسرائیل و کشتار زنان و کودکان در غزه.
نوکنده با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته به مراکز غیرنظامی مانند بیمارستانها و مناطق مسکونی، این اقدامات را نشاندهنده ایدئولوژی صهیونیستی نتانیاهو دانست.
او تاکید کرد که این حملات بدون توجه به قوانین انسانی و حقوق بشری، در غزه و سوریه نیز مشاهده شده و هدف اصلی آنها پاکسازی مناطق برای دستیابی به آرمانهای ایدئولوژیک صهیونیستی است.
نوکنده همچنین با اشاره به حملات اخیر اسرائیل به منطقه زینبیه در سوریه، علت چنین اقداماتی را در نوع نگرش ایدئولوژیک نتانیاهو دانست که هیچ تمایزی میان نظامیان و غیرنظامیان قائل نیست و بهدنبال تحقق اهداف مذهبی خود در سرزمینهای اشغالی است.
به گفته وی، عدم واکنش و فشار مؤثر از سوی سازمانهای بینالمللی و حقوقی نیز به رژیم صهیونیستی اجازه ادامه این جنایات را میدهد.
وی همچنین افزود که نتانیاهو به دنبال گسترش جنگ و دخالت کشورهای دیگر در این درگیریهاست و از وعدههای خود به مردم اسرائیل مانند آزادی اسرا، ناتوان مانده و سعی دارد با این حملات رضایت کوتاهمدت آنها را جلب کند.
او به نکته جالب دیگری اشاره کرد و گفت که بر اساس تئوریهای داخلی در رژیم صهیونیستی، به دلیل ناکامی در فلسطین اشغالی و فشارهای مقاومت، در حال بررسی گزینههای جایگزین برای مهاجرت به مناطق دیگر جهان مانند جنوب آرژانتین و برخی نقاط آسیاست تا شاید بتوانند در آینده، یک پایگاه استراتژیک جدید ایجاد کنند.
یزدانپناه در توضیح ریشههای حمایت تمامعیار غرب از رژیم صهیونیستی به چهار عامل اساسی اشاره کرد. نخست، رژیم صهیونیستی به عنوان یک پایگاه استراتژیک برای تأمین منافع غرب، به ویژه آمریکا، در منطقه عمل میکند و در مقابل گروههایی مانند حزبالله لبنان و مقاومت سوریه که در راستای مقابله با سیاستهای غربی فعالیت دارند، قرار دارد.
وی به این نکته اشاره کرد که اسرائیل با تضعیف این گروهها، اهداف غرب را در مهار تحرکات مردمی و مقاومت در منطقه دنبال میکند.
دومین عامل، جایگاه ژئوپلیتیکی و موقعیت استراتژیک رژیم صهیونیستی است که در کنترل مسیرهای ترانزیتی انرژی، اقتصاد و تجارت در منطقه نقش مهمی دارد. این رژیم توانسته بنادر و مسیرهای تجاری کلیدی را در اختیار بگیرد که بر تحولات اقتصادی منطقه تأثیرگذار است.
یزدانپناه سپس به دیدگاههای مذهبی در آمریکا اشاره کرد و گفت که حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون مسیحی در این کشور اعتقاد دارند که جنگهای بزرگی در منطقه میان مسلمانان و صهیونیستها به وقوع خواهد پیوست که زمینهساز ظهور منجی مسیحی خواهد بود. این اعتقاد در برخی از حلقههای افراطی مسیحی باعث حمایت از رژیم صهیونیستی میشود.
عامل چهارم، لابیگری صهیونیستها در سیاست آمریکا است. وی اشاره کرد که لابیهای صهیونیستی با تأثیرگذاری در انتخابات و تخصیص بودجههای حمایتی، نفوذ زیادی در ساختار سیاسی آمریکا دارند. این لابیها با حمایت مالی از نمایندگان و سناتورها، به تأمین اهداف رژیم صهیونیستی در منطقه کمک میکنند و از آنها میخواهند که در سیاست خارجی آمریکا از منافع اسرائیل حمایت کنند.
همینطور، یزدانپناه بر پیچیدگی و عمق حمایتهای غربیها از اسرائیل تأکید کرد و پیشنهاد کرد که پژوهشگران بیشتری وارد بحثهای تاریخی و سیاسی این موضوع شوند تا ابعاد مختلف این حمایتها روشنتر شود.
نوکنده در ادامه سخنان خود به تحلیل وضعیت حمایت غرب از رژیم صهیونیستی و تغییرات احتمالی در آینده پرداخت. وی ابتدا به این نکته اشاره کرد که کشورهای غربی، به ویژه ایالات متحده، در حال حاضر از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند به دلیل منافع استراتژیک خود در منطقه. اما او تأکید کرد که این حمایتها تا زمانی ادامه خواهد داشت که رژیم صهیونیستی به عنوان یک ابزار تحت نفوذ آمریکا باقی بماند. او پیشبینی کرد که با تغییرات در نظام بینالملل و تمرکز بیشتر آمریکا بر چین و رقابتهای جهانی، ممکن است حمایتهای غرب از اسرائیل کاهش یابد.
نوکنده به تلاش کشورهای دیگر همچون بریتانیا و فرانسه برای پر کردن جایگاه آمریکا در منطقه غرب آسیا اشاره کرد. فرانسه با توجه به سابقه تاریخی خود در منطقه، به ویژه در لبنان، و تلاش برای اصلاح سیاستهای خود در قبال رژیم صهیونیستی، در حال تلاش برای افزایش نفوذ خود است. همچنین، بریتانیا نیز برای تقویت جایگاه خود در این منطقه فعال است، اما نوکنده احتمال موفقیت این کشور را کمتر میداند.
نوکنده به تغییرات در نظم جهانی اشاره کرد و پیشبینی کرد که این تغییرات به نفع محور مقاومت، به ویژه جمهوری اسلامی ایران، خواهد بود. او معتقد است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت هژمونیک در آینده در منطقه غرب آسیا نقشآفرینی خواهد کرد و نظم نوین جهانی به نفع کشورهای مقاوم در برابر سلطه غرب شکل خواهد گرفت.
یزدان پناه در ادامه صحبتهای خود به تحلیل آینده حمایتهای غرب از رژیم صهیونیستی و شرایط در حال تغییر منطقهای اشاره کرد. وی ابتدا به نارضایتی عمومی مردم در سرزمینهای اشغالی و کشورهای غربی از حمایتهای مالیاتی خود از رژیم صهیونیستی پرداخته و اشاره کرد که تظاهرات ضدصهیونیستی در بسیاری از نقاط دنیا در حال افزایش است. او معتقد است که این شرایط نشاندهنده تغییرات بزرگی است که در آینده رخ خواهد داد.
یزدان پناه به چالشهای داخلی رژیم صهیونیستی و ناکامیهای آن در جنگها اشاره کرد. وی تاکید کرد که اسرائیل در وضعیت بحرانی قرار گرفته و برای حفظ خود مجبور به ارتکاب جنایات و کشتارهای بیرحمانه شده است. این سیاستها، بهویژه در عملیاتهای نظامی مانند طوفان الاقصی، نه تنها به بیثباتی رژیم صهیونیستی دامن زده بلکه امید به بازگشت به وضعیتی که در آن موفقیتهای نظامی خود را بدست آوردند، کاهش یافته است.
وی همچنین به تاثیر شهادت فرماندهان مقاومت، به ویژه شهید سید حسن نصرالله، در تغییر روحیه نیروهای مقاومت در لبنان و منطقه اشاره کرد و توضیح داد که این شهادتها در عین حال به تقویت اراده نیروهای مقاومت و تضعیف روحیه رژیم صهیونیستی منجر شده است.
یزدان پناه به تحلیل وضعیت فعلی و پیشبینی آینده اشاره کرده و بیان کرد که اسرائیل در شرایط "جنگ وجودی" قرار دارد، به این معنی که تمام بقای خود را در خطر میبیند. او به تصریح نتانیاهو که خود اعلام کرده که در چنین جنگی قرار گرفتهاند اشاره کرد و افزود که رژیم صهیونیستی در نقطهای قرار دارد که دیگر نمیتواند به راحتی برگردد.
در نهایت، یزدان پناه با تأکید بر وضعیت بغرنج انسانی در لبنان و سرزمینهای اشغالی، به شرایط سخت زندگی مردم لبنان اشاره کرد که علیرغم بمبارانها و تخریبها، مقاومت و روحیهای بالا دارند. وی همچنین تأکید کرد که این مقاومتها و شرایط سخت، برخلاف ادعای رژیم صهیونیستی درباره پایگاههای نظامی و تولید سلاح، نشاندهنده وضعیت واقعی و روحیه مقاوم مردم است.
نوکنده در سخنان پایانی خود به تحلیل وضعیت درونی رژیم صهیونیستی و افول آن اشاره کرد. وی توضیح داد که با وجود فشارهای خارجی، آن چیزی که رژیم صهیونیستی را تهدید میکند، عدم انسجام داخلی است. بهویژه ناهمگونیهای اجتماعی، ایدئولوژیکی و فکری که در درون این رژیم وجود دارد، باعث از بین رفتن آن خواهد شد. او همچنین به این نکته اشاره کرد که این مسائل، حتی توسط سیستم امنیتی خود رژیم صهیونیستی نیز تایید شده است.
نوکنده سپس بر اهمیت تقویت جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف از جمله علمی، نظامی و اقتصادی تأکید کرد. او نقل قولی از یکی از اساتید را بیان کرد که گفته بود ایالات متحده زمانی از جمهوری اسلامی ایران دست خواهد کشید که این کشور در تمامی حوزهها قوی شود.
وی اشاره کرد که رهبر معظم انقلاب نیز به همین موضوع اشاره کردهاند و تاکید داشتند که ایران باید در تمامی زمینهها پیشرفت کند تا بتواند دنیا را برای ظهور حضرت مهدی (عج) آماده کند.
نوکنده این رویکرد را بهعنوان نقشی که جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی دارد، مطرح کرد و امیدوار بود که این حرکتها در نهایت به ظهور منتهی شود.