مدیرعامل شرکت آبفا کردستان گفت: ۲۰۰ روستای استان در حال حاضر با تنش آبی روبروست که در تلاش هستیم تا این تنش مرتفع شود.

محمد فرهاد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: شاخص بهره‌مندی جمعیت روستایی استان تا سال ۱۴۰۰ حدود ۷۶ درصد بود که در سه سال اخیر با اجرای پروژه‌های ملی، استانی، محرومیت‌زدایی، خیرین آبرسان و بنیاد برکت در سال جاری به ۸۱ درصد ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: برنامه شرکت آبفا این است که تا پایان اجرای طرح محرومیت زدایی این ۸۶ درصد ارتقا یابد.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان با بیان اینکه از جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری کردستان، ۴۴۵ هزار نفر یعنی ۲۴ درصد در روستا‌ها ساکن هستند، افزود: ۳۶۰ هزار نفر از ساکنان روستایی استان در حال حاضر تحت پوشش خدمات آبفا قرار دارند.

به گفته فرهاد، از هزار و ۶۷۷ روستای استان ۶۰۰ روستا تحت پوشش خدمات این شرکت نیستند.

وی ادامه داد: متناسب با اعتبارات ابلاغی، پروژه‌های مختلفی در دست اجرا داریم که ۱۵۹ روستا از محل اعتبارات استانی و ۲۴۵ روستا از محل اعتبارات ملی در دست اجراست که در مجموع در ۴۰۴ پروژه فعال عمرانی در روستا‌ها داریم.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان یادآور شد: هزار و ۱۷ میلیارد تومان از محل تخصیص اعتبارت عمرانی در سه سال اخیر پروژه عمرانی تعریف شده که ۴۱۰ میلیارد تومان استانی، ۶۰۷ میلیارد تومان ملی، ۳۸۳ میلیارد تومان محرومیت زدایی، ۲۱۵ ملییارد تومان از ملی ردیف عمومی و ۹ میلیارد تومان بنیاد برکت بوده و به ۲۰۰ روستای آبرسانی پایدار شده که ۶۹ روستا غیر تحت پوشش بوده است.

فرهاد با بیان اینکه ۲۹۲ روستای استان مشکل تاسیسات داشت که رفع شده، افزود:وزیر نیروی وقت، پروژه جهادآبرسانی را با توجه به عقب افتادگی تاریخی در حوزه آبرسانی در روستا‌ها را اعلام کرد و با استفاده از ظرفیت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) ابرپروژ‌های در کشور شکل گرفت.

وی ادامه داد: ۵۲۸ میلیارد تومان از این اعتبار به استان اختصاص داشت تا برای جمعیت ۵۸ هزار نفری ساکن در ۱۶۹ روستای دارای تنش آبرسانی طی ۳۰ ماه آبرسانی شود.

به گفته مدیرعامل شرکت آبفا کردستان طرح جهاد آبرسانی در استان ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۴۴۰ میلیارد تومان دیگر لازم دارد تا تکمیل شود.

وی هزینه کرد این طرح تا کنون را ۳۵۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت:عملیات اجرایی این طرح شامل ۳۷۹ کیلومتر شبکه و خطوط انتقال آب، ۱۲ حلقه چاه و ۶ دهنه چشمه بود و در قالب آن تاکنون در ۳۳ روستا با جمعیت ۲۶ هزار و ۳۰۵ نفر تامین منابع آبی صورت گرفته است.

فرهاد گفت: ۷۱۳ کیلومتر شبکه و خطوط انتقال آب در طول سه سال گذشته انجام گرفته است.

وی درباره آبرسانی سیار به روستا‌ها هم آن را بر اساس شرایط جوی و میزان بارش، متغیر دانست و افزود: به ۱۵۶ روستا در سال با ۵۴ هزار نفرجمعیت آبرسانی سیار انجام می‌شد که پارسال این تعداد ۱۴۰ روستا بود و در نیمه نخست سال جاری نیز ۹۴ روستا با ۲۴ هزار و ۵۳۷ نفر جمعیت بود.




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.