مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۴۵ هزار مبتلا به دیابت در کردستان شناسایی شده که خدمات مراقبت دارویی و آموزشی دریافت می‌کنند.

دکتر جهانبخش یوسفی در همایش علمی دیابت در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اظهار کرد: طی مطالعات انجام شده در سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ از نظر شیوع دیابت مشخص شد که تعداد مبتلایان بالای ۲۵ سال در استان ۹ درصد جمعیت بوده و در طول پنج سال در سال ۱۴۰۰ با افزایش ۴ درصدی به ۱۳.۳ دهم درصد رسید.

وی با اشاره به اینکه متوسط دریافت خدمات دارویی و مراقبتی این بیماران در سطح کشور در سال ۹۹حدود ۶۵ درصد اعلام شده بود، افزود: این آمار در استان کردستان ۵۴ درصد بود که وضعیت بد استان را در این زمینه نسبت به میانگین کشوری بیان می‌کند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه هدف وزارت بهداشت تا پنج سال آینده پوشش دارویی و مراقبتی ۹۰ درصد افراد دیابتی است، گفت: هدف ما در جهت ارتقا خدمات مراقبتی در این زمینه کنترل قندخون در رنج زیر ۱۲۶ قندخون ناشتا، آموزش خود مراقبتی فرد و همچنین تامین دارو‌های موثر به صورت راحت و در دسترس است.

به گفته دکتر یوسفی ۸۵ درصد مبتلایان دیابت، دچار اضافه وزن و چاقی هستند که بر اساس مطالعات انجام گرفته در سه سال قبل، ۴۰ درصد افراد مبتلا در استان دارای اضافه و شاخص توده بدنی بالای ۲۵ هستند.

وی ادامه داد: چاقی یکی از عوامل خطر مهم ابتلا به دیابت است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه وضعیت درآمدزایی یک استان تاثیر مستقیمی در ابتلا به بیماری‌ها دارد، افزود: وقتی فرد درآمد کافی نداشته باشد، قطعا در تامین مواد مورد نیاز بدن از قبیل پروتیین دچار مشکل خواهد بود و در مقابل مصرف زیاد نشاسته و برنج و ... به دلیل هزینه کمتر روی خواهد آورد که این عوامل موجب ابتلا فرد به بیماری دیابت یا سایر بیماری‌ها خواهد شد.

دکتر یوسفی به نقش مهم سیاست‌گزاران کشوری و استانی در جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها با ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: امیدواریم که به جدیت این موضوع بررسی شود و دغدغه‌های مردم دراین زمینه کاهش یابد.

ابراز نگرانی معاون استاندار کردستان از آمار بیماران دیابتی

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان گفت: آمار مبتلایان به دیابت در استان نگران کننده است و گسترش این بیماری  علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن خود فرد موجب درگیری و آسیب خانواده و جامعه خواهد شد.

عبدالله رشیدی‌پور  با اشاره به اینکه فرهنگ سازی مناسب در تمام ابعاد زندگی به ویژه تغذیه یک اصل اساسی در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر خواهد بود، اظهار کرد: تلاش تمامی ارگان‌ها در زمینه آگاهی‌ بخشی مردم قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه تاکید بر فرهنگ سازی صحیح در تمامی ابعاد زندگی مردم موجب پیشگیری از این بیماری ها خواهد شد، از آمار مبتلایان به دیابت در استان ابراز نگرانی کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان همچنین به پیگیری وضعیت نان کامل به صورت جدی اشاره و بر اهمیت ادامه همکاری تمامی سازمان ها در برگزاری این گونه همایش‌ها و شناسایی بیماران مبتلا به دیابت در زمینه بهبود سلامت جامعه تاکید کرد.

چهار هزار بیمار دیابتی سنندجی تحت پوشش انجمن حمایت از بیماران دیابتی

رئیس انجمن دیابت استان کردستان هم اظهار کرد:  این انجمن در حال حاضر چهار  هزار بیمار مبتلا به دیابت را تحت پوشش قرار داده که با همکاری و حمایت ارگان‌های مختلف و مسئولان، خدمات این انجمن در سراسر استان گسترش می‌یابد.

شاهین فکور افزود: اولین هدف انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان از برگزاری این همایش، تبیین اهمیت بیماری دیابت و بیان ضرورت توجه به این بیماری خاص با استفاده از ابزار آموزشی و ارتقای دانش و آگاهی جامعه برای پیشگیری از این بیماری با فراهم آوردن سبک زندگی سالم است.

وی با اشاره به اینکه ضرورت تنوع بخشی به جامعه مخاطب در سطح استانی و ملی از اهداف مهم این انجمن خواهد بود، افزود: با ایجاد طیف ارتباط وسیع‌تر در بین جامعه دانشگاهی و اساتید شاهد گسترش این خدمات در سطح استان به شکل ویژه‌تر خواهیم بود.

رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی کردستان با اشاره به اینکه این انجمن در زمینه حمایت‌های درمانی، دارویی، آزمایشگاهی، آموزشی و خود مراقبتی فعالیت می‌کند، بیان کرد: فعالیت این انجمن از سال ۱۳۸۷ با حمایت‌های موثر آغاز شده است و رد حال حاضر نیازمند توسعه فعالیت‌های انجمن در سایر شهرستان‌ها با حمایت‌های مالی و تامین فضای مناسب برای فعالیت‌های آموزشی و پیشگیری هستیم.

فکور به تدوین سند پنج ساله راهبردی در حوزه‌های مختلف آموزشی، ورزشی، خودمراقبتی و پیشگیری برای بیماران دیابتی اشاره کرد و گفت: با حمایت مسئولان استانی این خدمات به صورت گسترده در سراسر استان ارائه می‌شود و درصد بیشتری از افراد را تحت پوشش قرار خواهد داد.

وی به دغدغه این انجمن در رابطه با مساله اصلی این بیماران پرداخت و گفت: اندازه‌گیری میزان قند خون با نوار گلوکومتر یکی از دغدغه‌های اصلی تمامی این بیماران ماست که خواستار حمایت بیشتر دانشگاه علوم پزشکی برای سهولت بیشتر تهیه این نوار‌ها برای بیماران تحت پوشش این انجمن هستیم.

برچسب ها: کردستان ، دیابت ، قندخون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۱ آبان ۱۴۰۳
بیماریهای ویروسی خصوصا کرونا در تشدید بیماری دیابت نقش دارند و منبع در امدی برای کشورههای سازنده دارو هستند