اعضای شورای اسلامی شهر قم در یک‌صد و چهل و چهارمین جلسه این شورا با انتقاد از وضعیت بلاتکلیف ۲ آرامستان داخل شهر، ایجاد نگاه واحد بین شهرداری و اداره کل اوقاف و امور خیریه را لازمه بهسازی و ساماندهی این ۲ مکان یاد کردند.

یک‌صد و چهل و چهارمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم روز دوشنبه به ریاست روح‌الله امراللهی در سالن جلسات ساختمان شهید زین‌الدین برگزار شد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم در بخشی از این جلسه با اشاره به‌ضرورت تعامل با اوقاف و امور خیریه در اجرای طرح‌های شهری، عنوان کرد: بهسازی و اجرای طرح‌های ترافیکی در میدان معلم باوجود بقعه امامزاده احمد بن قاسم (ع) نیازمند همراهی اداره کل اوقاف است.

امراللهی ادامه داد: تبدیل آرامستان نو به فضای باز شهری با وسعت ۵ هکتار نیز نیازمند همراهی و تعامل اداره کل اوقاف و امور خیریه است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: وضعیت آرامستان وادی‌السلام نیز به‌خاطر وجود تفاوت نگاه و رویکرد در بین مجموعه مدیریت شهری و اوقاف و امور خیریه بیش از یک دهه است که بلاتکلیف رها شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم نیز در این جلسه با اشاره به نرخ دفن اموات در محل بقاع امامزادگان، گفت: این نرخ توسط شیوه‌نامه‌های ابلاغی تعیین می‌شود و در اختیار اداره کل اوقاف و امور خیریه نیست.

حجت‌الاسلام عباس اسکندری با تاکید بر اینکه اوقاف مخالف دفن در محل امامزادگان است، ادامه داد: نرخی که از خانواده اموات دریافت می‌شود در مقابل هزینه‌های نگهداری بقاع و غیره، رقم زیادی نیست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه هرگونه اقدام در موقوفات بستگی به نیات واقفین دارد، اضافه کرد: نرخ دفن اموات در برخی آرامستان‌های خصوصی قم بسیار بالاتر از هزینه دفن در پیرامون امامزادگان زیر نظر این اداره کل است.

حجت الاسلام اسکندری با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه به‌عنوان متولی دو آرامستان وادی‌السلام و نو، از وضعیت کنونی این مکان ناراضی است، تصریح کرد: اوقاف و امور خیریه قم مخالف طرح‌های شهری در این آرامستان نیست؛ اما باید مصلحت‌های وقف به‌صورت کامل موردتوجه قرار بگیرد.

او در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: دبیرخانه دائمی مسابقات بین‌المللی معارف قرآن کریم در استان قم راه‌اندازی و تاکنون این مسابقات در ۲ دوره در سطح ملی برگزار شده است.

حجت الاسلام اسکندری ادامه داد: به‌خاطر ضعف در زیرساخت‌های اولیه از قبیل فرودگاه، اسکان و ... تاکنون امکان برگزاری این مسابقات در سطح بین‌المللی فراهم نشده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم ابراز کرد: امسال قم برای سومین سال متوالی میزبان مسابقات معارفی قرآن کریم است که علاوه بر معارف قرآن، معارف نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه نیز برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام اسکندری تصریح کرد: سومین مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، دی‌ماه امسال آغاز خواهد شد.

او در ادامه عنوان کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه قم در طول سال بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان در راستای اجرای نیات واقفین در این استان هزینه می‌کند.

مدیر اجرایی آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع (ع) نیز در ادامه بیان کرد: طی حدود سه سال گذشته چندین رزمایش مواسات و همدلی باهدف توزیع بسته‌های معیشتی در بین افراد نیازمند برگزار شده است.

حجت‌الاسلام سید رضا صدر بیان کرد: در قالب این رزمایش ۱۵ میلیارد تومان برای تهیه بسته‌های معیشتی خانوار‌های نیازمند جمع‌آوری و بین آنها توزیع شده است.

او گفت: همچنین طی سه سال گذشته در قالب برگزاری ۷۱ مرحله توزیع دارو و ویزیت رایگان پزشکی، ۵ میلیارد تومان خدمات به قشر‌های نیازمند صورت پذیرفته است.

محسن محرری عضو شورای اسلامی شهر قم در ادامه این جلسه با تاکید بر ضرورت همراهی بین اوقاف و شهرداری در اجرای طرح‌های شهری، ابراز کرد: بازگشایی آرامستان وادی‌السلام که در دهه ۹۰ کلید خورد پس از چند سال عملیات اجرایی متوقف شده و وضعیت نامناسبی برای ساکنان پیرامون آن به وجود آمده است.

او ادامه داد: مجموعه مدیریت شهری قم آمادگی دارد با پیش‌بینی برخی کاربری‌های تجاری و واگذاری آن به اداره کل اوقاف و امور خیریه، مدیریت این آرامستان و بهسازی آن را برعهده بگیرد.

محرری ادامه داد: آرامستان نو نیز وضعیتی شبیه به وادی‌السلام دارد و شهرداری می‌تواند با تضمین درآمد‌های موقوفه، طرح‌های شهری را در این آرامستان به اجرا دربیاورد.

وادی‌السلام، آرامستانی در شهر قم واقع در خیابان خاکفَرَج که بین ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۰شمسی راه اندازی شده است.

همچنین آرامستان نو در نزدیکی حرم حضرت معصومه (س) واقع شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.